فهرست مطالب :
1-مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی
3-مواد لازم برای تهیه سس کارامل
دسر تریلیچه
دسر تریلیچه دسر بسیار خوشمزه ترکی است که به راحتی می توانید در خانه تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید دسر بساز زیبا برای مهمانی ها و دورهمی ها است . این دسر از یک کیک اسفنجی که با شیر و خامه خیس می شود تهیه شده با رویه کارامل و خامه فرم گرفته شده تزیین می شود.
در بخش آشپزی دایان طرز تهیه باقلوا به ساده ترین روش و دسر مگلونیا توت فرنگی مخصوص مهمانی ها و دسر کنافه و دسر کازان دیبی که جزء دسرها خوشمزه ترکی است را ببینید.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی
- شکر دانه ریز :1 لیوان سر خالی
- آب داغ : 1 لیوان
- تخم مرغ :6 عدد
- آرد مخصوص قنادی :1و 1/2 لیوان
- بیکینگ پودر :1 قاشق مربا خوری
- پودر وانیل : 1قاشق چای جوری
طرز تهیه کیک اسفنجی برای دسر تریلیچه
برای دسر تریلیچه باید کیک اسفنجی تهیه کنیم و در بخش ها ی قبلی طرز تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی بدون فر را آموزش دادیم .در صورت نیاز دستور پخت را با کلیک روی کیک اسفنجی ببینید .برای پخت کیک مواد را 1 ساعت قبل بیرون از یخچال قرار دهید و فر را 20 دقیقه قبل روشن کنید .و فالب را چرب کرده و کاغذ روغنی ذر آن انداخته و کنار بگذارید.
- تخم مرغ ها و شکر و وانیل را در ظرفی می ریزیم و با همزن برقی به مدت 8 تا 10 دقیقه و به خوبی هم می زنیم.تا تخم مرغ و شکر کرمی رنگ و کشدار شود.همان طور که هم زن کار می کند آب گرم را اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
- یک و نیم لیوان آرد و بیکینگ پودر را 2 تا 3 بار الک کرده و به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه می کنیم و با لیسک هم می زنیم باید در یک جهت هم زد اگر آرد گلوله شده کمی با همزن برقی بزنید. ( آرد را یکباره اضاقه نکنید بلکه به تدریج و کم کم)
- مایع کیک را روی کاغذ روغنی که در کف ظرف پیرکس پهن کرده ایم ، می ریزیم. ( از ظرف پیرکس استفاده می کنیم چون دسر را در همین ظرف سرو می کنیم)
- کیک را در ابتدا به مدت 10 دقیقه در دمای 170 درجه درون فر قرار می دهیم؛سپس دمای فر را روی 150 درجه تنظیم کرده و به مدت 30 دقیقه کیک را درون فر می پزیم. بعد ار این مدت پخت کیک را با فرو بردن خلال دندان در کیک چک می کنیم.و از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن از قالب بیرون آورده و کاغذ روغنی ان را جدا کرده و برعکس داخل قالب برگردانید و برش دهید و به تدریج شربت را که در زیر توضیح می دهیم راروی کیک بریزید.
مواد لازم برای تهیه شربت :
- شیر 1 لیتر
- خامه 500 میلی لیتر
برای دسر تریلیچه باید کیک اسفنجی را با شربت خیس کنیم .برای درست کردن شربت کیک, خامه و شیر را با هم خوب مخلوط میکنیم و این مایع را با ملاقه کم کم روی کیک می ریزیم تا تمام شود و کیک را در یخچال قرار می دهیم.
مواد لازم برای تهیه سس کارامل
- شکر :1 فنجان
- خامه یک پیمانه
- کره :1 قاشق مربا خوری
- خامه فرم گرفته شده یا خامه صبحانه برای تزیین به میزان لازم
برای تهیه سس کارامل شکر را در ظرفی می ریزیم.ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده و تا آب شدن شکر ، آن را هم می زنیم.وقتی شکر رنگی نسبتاً روشن به خود گرفت ، یک قاشق غذاخوری کره اضافه می کنیم و در آخر یک پاکت خامه را به ظرف اضافه کرده و تا رسیدن به غلظت مناسب مایع را روی حرارت ملایم هم می زنیم.کارامل آماده است کمی که خنک شد استفاده کند.
تزیین دسر تریلیچه
کیک را از یخچال بیرون آورده و یک لایه نازک خامه زده شده روی آن می کشیم و سپس کارامل را روی آن ریخته و با کاردک صاف می کنیم و در اخر مقداری خامه در قیف ریخته و به صورت خطوط موازی فاصله دار روی کارامل می ریزیم و با یک خلال دندان خطوط را یک باربه سمت بالا و یک بار به سمت پایین به هم وصل می کنیم.دسر شما آماده است 1تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید سپس سرو کنید
ا
ارسال دیدگاه