درد سیاتیک چیست/علائم و درمان درد سیاتیک

شنبه 11 اردیبهشت 1400 سلامت
درمان درد سیاتیک

درد سیاتیک Sciatica

آیا درد منظمی را از پایین کمرتان که به سمت پایین باسن و تا پاها حرکت می کند تجربه می کنید؟ اگر چنین کنید ممکن است از بیماری به نام سیاتیک رنج ببرید. حتی اگر درد ناشی از سیاتیک می تواند هر دو پایتان را تحت تأثیر قرار دهد ، اما در بیشتر موارد ، فقط یک طرف را درگیر می کند. در هنگام فشرده شدن عصب سیاتیک ، سیاتیک بر شما تأثیر می گذارد. این می تواند به دلیل تومور یا بیماری دیگری باشد که شما را تحت تأثیر قرار می دهد.

شرایطی که باعث تحریک سیاتیک می شود شامل دیسک های دژنراتیو ، تنگی نخاع ، دیسک فتق در ناحیه کمر یا اسپوندیلولیستیز است. درد سیاتیک شما چه مداوم و چه پراکنده باشد ، انجام وظایف معمول را دشوار می کند.

 

درد سیاتیک

درد سیاتیک

درد سیاتیک چیست

سیاتیک نام یک عصب است. اصطلاح سیاتیک در حقیقت مربوط به دردی است که در طول عصبی به همین نام انتشارمی‌یابد. این عصب طولانی‌ترین عصب داخل بدن شما است که از لگن تا انتهای پا ادامه دارد و در طول مسیر خود به شاخه‌های متعددی تقسیم می‌شود. هرگونه فشار بر روی این عصب می‌تواند باعث ایجاد درد در تمام طول عصب شود .

انواع درد سیاتیک:

۱-فتق دیسک بین مهره‌ای

۲-دژنراتیو دیسک

۳-تنگی کانال نخاعی

۴-بیماری اسپوندیلولیستزی

۵-سندرم پیریفورمیس

هم نام اختلالی است که در اثر اسپاسم عضله‌ای (گرفتگی عضلانی) به همین نام ایجاد می‌شود. این عضله در نزدیکی عصب سیاتیک قرار دارد و اسپاسم آن باعث فشار بر عصب و بروز درد سیاتیکی می‌شود.

۶-تومورهای نخاعی که بر روی ریشه‌های عصبی فشار وارد می‌کنند.

۷- ضرب دیدن ستون مهره‌ها که موجب آسیب به اعصاب می‌شوند

۸-تومورهای خود عصب سیاتیک که البته بسیار شایع هستند.

درمان درد سیاتیک

درمان درد سیاتیک

علائم سیاتیک

علامت اصلی سیاتیک دردی است که از کمر منشا می گیرد و از طریق باسن به سمت پایین و به عضلات ران و ساق پا می رود. این درد می تواند از یک فرد مبتلا به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی از افراد احساس درد خفیف می کنند ، در حالی که دیگران ناراحتی شدید را تجربه می کنند. علاوه بر این ، عطسه و سرفه می تواند درد را تشدید کند.

اگر مدت زمان زیادی نشسته باشید ، می توانید درد ناشی از سیاتیک را احساس کنید. علائم دیگر این بیماری عبارتند از:

 

ضعف عضلانی

سوزن سوزن شدن در پای آسیب دیده

بی حسی در پای آسیب دیده

 

درد سیاتیک

درد سیاتیک

روش درمانی برای تسکین  درد سیاتیک و بهبود ستون فقرات

در بیشتر موارد ، سیاتیک نیازی به درمان ندارد. ممکن است بعد از چند روز به خودی خود ناپدید شود. در این موارد ، هیچ آسیب عصبی دائمی نیز وجود ندارد. با این حال ، برخی از افراد ممکن است دوره های سیاتیک را بطور مکرر داشته باشند ، که ممکن است منجر به آسیب دائمی عصب شود. در این موارد ، شما باید به دنبال درمان فوری این بیماری باشید.

۱-کمپرس  کیسه گرم و کیسه یخ:

درد سیاتیک که تا پایین ران امتداد دارد ، می تواند با تناوب بین کیسه گرم و کیسه یخ ، تسکین یابد. هر بسته را می توان حدود 20 دقیقه و بصورت کششی هر دو ساعت یکبار استفاده کرد. با این حال ، این خود عصب سیاتیک را درمان نمی کند.

۲-داروهای ضد درد و تزریق استروئید:

داروهای مسکن مانند ایبوپروفن یا داروهای شل کننده عضلات می توانند به کاهش درد و کاهش التهاب کمک کنند. در موارد مزمن ، تزریق استروئید اپیدورال نیز ممکن است برای رفع التهاب و درد تجویز شود. تسکین درد ناشی از دارو و تزریق استروئید بسته به شخص می تواند چند روز یا چند ماه طول بکشد.

۳-یوگا:

بیماران سیاتیک که به دنبال تسکین طولانی مدت هستند اغلب به سمت روشهای درمانی دیگری مانند یوگا روی می آورند. یوگا به تقویت عضلات ، افزایش انعطاف پذیری و بهبود وضعیت بدن کمک می کند. این برای جلوگیری از بروز مشکلات سیاتیک مفیدتر از درمان درد سیاتیک است که در حال انجام است. هنگام تمرین یوگا با مشکل سیاتیک ، بسیار مهم است که محدودیت های بدن خود را درک کنید و بیش از حد عضلات پشت خود را گسترش ندهید.

۴-ماساژ:

ماساژی که درد سیاتیک را درمان می کند با ماساژ معمولی که می توانید در اسپا انجام دهید بسیار متفاوت است. ماساژ برای تسکین درد سیاتیک شامل فشار آوردن به قسمت ملتهب پشت و عضله پیری فرم است. این عضله ای است که بر روی عصب سیاتیک نشسته و درد سیاتیک را تحریک می کند. در بیشتر موارد ، 3 تا 4 جلسه ماساژ با فواصل 7 تا 10 روز می تواند نتایج موثر در درد سیاتیک داشته باشد.

۵-فیزیوتراپی:

بیماران سیاتیک اغلب کوچکترین حرکتی را بسیار دردناک می دانند. در حالی که دراز کشیدن بد وسوسه انگیز است ، در واقع می تواند درد را بدتر کند. ورزش باعث افزایش جریان خون در ستون فقرات و دفع سموم می شود. پیاده روی ، ایروبیک سبک یا شنا روش های ایده آل ورزش یک بیمار سیاتیک است.

۶-طب سوزنی

طب سوزنی برای تسکین دردهای عضلانی بسیار مفید است. طب سوزنی با تحریک نقاط مختلف بدن، دستگاه عصبی را به طور مثبت تقویت می‌کند.

۷-ورزش

یکی دیگر از روش‌های درمان سیاتیک انجام تمرین‌های ورزشی است. حرکت کششی “زانو به شکم” می‌تواند برای تقویت  عضلات ناحیه شکم و کمر بسیار مناسب باشد. بر روی زمین دراز کشیده و یک پایتان را به سمت شکم خود بکشید. بیست ثانیه صبر کنید و سپس پای دیگر را به سمت شکم تان بیاورید. البته اگر مشکل جسمی خاصی دارید، بهتر است پیش از انجام این تمرین‌ها، با پزشک خود مشورت کنید.

۸-داروها :

داروها به مقابله با درد ناشی از سیاتیک کمک می کنند. پزشکان برای درمان سیاتیک ضد التهاب ، مواد مخدر ، شل کننده عضلات ، داروهای ضد تشنج ، داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای تجویز می کنند.

 

۹-جراحی:

این آخرین چاره است که سایر گزینه های درمانی نتوانند نتایج دلخواه را نشان دهند. پزشکان برای کاهش استرس در عصب سیاتیک و از بین بردن خار استخوان ، جراحی را انجام می دهند.

اگر احساس می کنید که از پایین کمر شما تحت فشار قرار دارد ، از مصرف داروهای مسکن بدون نسخه خودداری کنید. در عوض ، به پزشک مراجعه کنید تا بررسی کند که آیا سیاتیک است.

منبع:lybrate.com

علل و درمان سنگ کلیه

علائم سنگ کلیه/ علت تشکیل سنگ و شن کلیه چیست؟

lyfte shagyge

لیفت شقیقه / مزایای عمل لیفت شقیقه و تاثیر شگف انگیز آن در جوانسازی صورت

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا