‚‚پلو سبزیجات غذای هندی خوشمزه با ادویه فراوان مخصوص گیاه خوران است و این غذا تند است بسته به سلیقه خود فلفل آن را کم کنید. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه پلو سبزیجات هندی خوشمزه با ما همراه باشید .
مواد لازم برای تهیه پلو سبزیجات هندی
- سیب زمینی : 2عدد
- گل کلم خرد شده : 2 فنجان
- هویج خرد شده: 2 عدد متوسط
- لوبیا سبز : 12-14 عدد
- نخود فرنگی: 1/2 فنجان
- روغن مایع : 3 قاشق غذاخوری
- پیاز : 2 عدد متوسط
- گوجه : 3 عدد متوسط
- سیر له شده: 5 حبه
- زنجبیل تازه و رنده شده: 1 قاشق غذاخوری
- برگ نعنا خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
- گشنیز خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
- فلفل سبز:3 عدد
- پودر فلفل قرمز:1 قاشق چایخوری
- پودر گشنیز:1 قاشق چایخوری
- زردچوبه: 1/2 قاشق چایخوری
- برنج: 300 گرم
- آب لیمو: 1/2 قاشق غذاخوری
- نمک :به میزان دلخواه
- برگ بو: 1 عدد
- هل سبز:4 عدد
- چوب دارچین:2 عدد کوچک
- میخک:4 عدد
طرز تهیه پلو سبزیجات هند
- برای تهیه پلو سبزیجات هندی ابتدا برنج را بشویید و1 ساعت قبل از پختن آن را خیس کنید.
- تمام سبزیجات را به خوبی شسته تا گل و لای آنها برود سپس به اندازه دلخواه خرد کنید ولی سعی کنید همه را یک اندازه خردکنید و کنار بگذارید.
- روغن مایع را در قابلمه مناسب ریخته و روی شعله ملایم قرار دهید تا گرم شود. سپس برگ بو، دانه هل ، میخک و چوب دارچین را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند شود مراقب باشید در این مرحله ادویه ها نسوزد
- پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود.اگر کمی نمک اضافه کنید پیاز ها سریع تر سرخ می شوند بعد زنجبیل رنده شده و سیر را به روغن اضافه کنید و تفت دهیدسپس سیب زمینی نگینی خرد شده را اضافه کنید و چنددقیقه تفت دهیدو گوجه های خرد شده را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید و بقیه سبزیجات را اضافه کنید ( هویج و لوبیا سبز خرد شده، نخود فرنگی و گل کلم های خرد شده ). مخلوط سبزیجات را با هم ترکیب کنید و خوب تفت دهید.
- سپس سبزی های خرد شده (برگ نعنا و گشنیز خرد شده ) و فلفل سبز، پودر فلفل قرمز، پودر گشنیز و زردچوبه را مواد داخل قابلمه اضافه کنید در اخر آب لیمو و نمک را روی سبزیجات بریزید.
- برنج را آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید و خوب با سبزیجات تفت خورده ترکیب کنیدو 3 فنجان آب روی برنج بریزید و در قابلمه را بگذارید، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید این پلوی هندی خوشمزه به مدت 30 الی 40 دقیقه بپزد و دم بکشد.( مثل پختن دمپخت یا کته ) بسته به نوع برنج آب را کم یا زیاد کنید . در زمان پخت برنج از دم کنی و زیر دیگی استفاده کنید.
- پس از دم کشیدن برنج روی آن مقداری روغن جامد بریزیدو بعد از 5 دقیقه برنج را در دیس کشیده و با ماست یا دوغ میل کنید .
- پلو سبزیجات بسیار تند است به همین دلیل با دوغ یا ماست سرو می شود شما می توانید میزان فلفل و بقیه ادویه ها را بسته به ذائقه خود کم کنید.
ارسال دیدگاه