12خواص فوق العاده میوه پاپایا

جمعه 12 فروردین 1401 سلامت
 میوه پاپایا

میوه پاپایا چیست:

میوه پاپایا به عنوان فرشته میوه ها شناخته می شود. در حالی که این طعمی نیست که معمولاً در اولین بار از آن لذت می برید، می تواند به آرامی روی شما رشد کند و سپس برای همیشه باقی بماند. خام آن در سالاد و کاری استفاده می شود، رسیده آن را می توان به صورت جامد یا مایع، به تنهایی یا در ترکیب با میوه های دیگر مصرف کرد.

میوه پاپایا داری مقداری زیادی فیبر، انواع ویتامین ث و آ و مواد معدنی است و این میوه جادویی سرشار از آنتی اکسیدان می‌باشد.

میوه پاپایا (به انگلیسی: Papaya) یا خربزه درختی گیاهی بومی مناطق  قاره آمریکا است که اکنون در بسیاری از مناطق دنیا از جمله هند، آفریقای جنوبی، سری لانکا و فیلیپین کشت می‌شود.

اعتقاد بر این است که حتی کریستوفر کلمب در سفر کشف خود از میوه پاپایا استفاده می‌کرده است. پاپایا به عنوان فرشته میوه ها شناخته می شود.

خواص میوه پاپایا برای بدن و پوست بی‌شمار است. همراه ما با مجله خانواده دایان باشید تا شمارا با فواید شگفت انگیز این میوه جادویی آشنا کنیم.

 

فواید میوه پاپایا برای پوست

  • نرم کننده ومرطوب کردن پوست
  • روشن کردن رنگ دانهای پوست
  • کاهش دهنده چین و چروک پوست
  • کاهنده تیرگی های زیر چشم
  • درمان اگزما و پسوریازیس
  • درمان ملاسما
  • از بین بردن تیرگی ها
  • کنترل کننده آکنه و جوش
میوه پاپایا

خواص پاپایا

 

ویژگی‌های ظاهری و نحوه مصرف میوه پاپایا

پاپایا بافتی نرم، آبدار و گوشتی دارد و طعم آن شیرین است. رنگ آن زرد، نارنجی یا صورتی است و درون آن دانه‌های سیاه کوچک زیادی وجود دارد که مزه تلخی دارند. طبع پاپایا گرم و تر است. 

رنگ میوه در شروع سبز رنگ و زمانی که کامل رسیده باشد زرد کهربایی تا کمی نارنجی است.

‌میوه پاپایا را می‌توان به صورت خام و پخته شده استفاده کرد. پاپایا در حالت نرسیده یا نارس باید پس از پخته شدن مصرف شوند. زیرا در حالت نرسیده و نارس دارای مقدار زیادی مادهٔ لاتکس هستند که برای بدن زیان آور است، اما میوه در حالت کاملا رسیده به دلیل تجزیهٔ لاتکس قابل خوردن به صورت خام است.

در دوران بارداری از مصرف آن به صورت خام جدا خوداری کنید، زیرا دارای مقادیر زیادی لاتکس است که باعث منقبض شدن شدید رحم می شود و خطر سقط جنین را دارد.

 

 میوه پاپایا

خواص پاپایا

 مزایای شگفت انگیز پاپایا برای بدن

آب پاپایا برای نقرس، فشار خون بالا، یبوست، بارداری، دیابت، لاغری و پوست و مو و… بسیار خوب است.

 

۱-ضد التهاب:

مواد معدنی و ویتامین های مختلف (A ، B ، C ، K) موجود در پاپایا به بهبود ایمنی بدن کمک می کند و از عفونت جلوگیری می کند. همچنین باعث ترمیم سوختگی ها و زخم ها می شود.

 

۲-کنترل کلسترول:

آنتی اکسیدان ها، فلاونوئیدها و فیبر به تجمع کلسترول و پلاک در عروق کمک می کنند. محتوای چربی و تری گلیسیرید نیز می تواند با مصرف منظم پاپایا کاهش یابد.

 

۳-فواید گوارشی:

آنزیم پاپائین موجود در پاپایا در کاهش آسیب ناشی از خوردن غذاهای ناخواسته و روغنی کاملاً مثر است. این ماده در تجزیه پروتئین ها کمک می کند و بنابراین به عنوان داروی خانگی برای سوi هاضمه مفید است. همچنین غنی از فیبر است و به رفع یبوست کمک می کند.

 

۴-دیابت:

مقدار بالای فیبر موجود در پاپایا همراه با کالری کم (یک میوه با اندازه متوسط حاوی حدود 110 کالری است) مزیت بیماران دیابتی است. آنها می توانند بدون احساس گناه در مورد میزان قند، به میزان کامل خود غذا بخورند. بعضی از افراد برای کنترل دیابت نیز گلها را (به صورت تفت داده شده در روغن) مصرف می کنند.

 

۵-آرتروز:

مواد معدنی مختلف (پتاسیم، کلسیم، سدیم و منیزیم) موجود در پاپایا می توانند در دراز مدت به بررسی ورم مفاصل و دردهای استخوان و مفاصل کمک کنند.

 

۶-کاهش وزن، پاکسازی و سم زدایی:

مواد معدنی و ویتامین های مختلف همراه با فیبر غنی ، اطمینان حاصل می کند که سم زدایی خوبی از سیستم خواهید داشت. پاپایا یکی از میوه های پرمصرف در افرادی است که می خواهند لاغر شوند.
این میوه کالری کم و فیبر بالایی دارد. پس مصرف آن اشتها را پایین می‌آورد و می‌تواند با کم کردن حجم غذای مصرفی، باعث کاهش وزن و لاغری شود.

 

فواید پاپایا برای پوست

فواید پاپایا برای پوست

 

۷-اثرات ضد پیری:

آنتی اکسیدان هایی که میزان التهاب و چندین ویتامین را کاهش می دهند ، با بهبود پوست ، مو و سطح کلی ایمنی به جوان تر به نظر می رسند.

 

۸-اثرات ضد سرطانی:

فلاونوئیدها ، مواد مغذی گیاهی و آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد که عامل اصلی سرطان است کمک می کنند. آنها همچنین حاوی بتا کاروتن هستند که به کنترل سرطان پروستات و روده بزرگ کمک می کند.

 

۹-سلامت چشم:

بتا کاروتن، ویتامین A و لوتئین به بهبود رطوبت چشم و کنترل تخریب ماکولا کمک می کنند.

 

۱۰- سلامت مو:

پوست سر سبوم تولید می کند که سرشار از ویتامین A است. پاپایا هنگامی که روی پوست قرار می گیرد همان اثر سبوم را ایجاد می کند که مو را براق، ابریشمی و براق نگه می دارد.

 

۱۱-تقویت سیستم ایمنی بدن:

آنتی اکسیدان و ویتامین ث موجود در این میوه، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می‌دهد.

 

۱۲-پیشگیری از بیماری‌های قلبی:

بر اساس تحقیقات، لیکوپن و ویتامین ث از بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کنند. از آنجا که پاپایا سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین است، می‌تواند بیماری‌های قلبی را دور کند و اثر محافظتی کلسترول خوب با نام HDL را افزایش دهد.

 

 

ماسک پاپایا برای صورت

ماسک پاپایا برای صورت

ماسک روشن کننده پوست با پاپایا

مواد لازم:

میوه پاپایا/عسل/آب لیمو تازه

طرز تهیه:

نصب فنجان میوه پاپایا را کاملا له کنید تا به شکل پوره در بیاید. بعد 1 قاشق غذاخوری عسل و نصف قاشق غذاخوری آبلیمو تازه مخلوط کنید. ماسک آماده شده پاپایا را روی پست صورت خود قرار داده و بعد از 20 دقیقه ابتدا با آب ولرم و سپس با آب سرد صورت خود را بشویید. یک بار در هفته از ماسک پاپایا استفاده کنید.

کاهش وزن

پر کالری‌هایی برای کاهش وزن!

Vitamin H

ویتامین H چیست /علائم کمبود بیوتین یا ویتامین H

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا