کوفته غذای بسیار خوشمزه ای است که در شهرهای ایران به روشهای مختلف پخته میشود و اسمهای متفاوتی به خود میگیرد از جمله کوفته های معرف کوفته تبریزی و کوفته سبزی و کوفته هلوی شیرازی و ….. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه دو نوع کوفته کرمانشاهی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه(کوفته )دست پیچ کرمانشاهی
- نخود پخته شده :1/5 لیوان
- گوشت دو بار چرخ شده: 600 گرم
- تخم مرغ:2 عدد
- پیاز رنده شده:1 عدد
- آرد نخودچی:2 قاشق سوپخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن:به میزان لازم
- روغن:به میزان لازم
- آب لیمو:2 قاشق غذاخوری
- رب گوجه:2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای داخل دست پیچ
مغز گردو خرد شده ، کشمش، پیاز داغ و برگه آلو:به میزان لازم
طرز تهیه دست پیچ کرمانشاه
- برای تهیه دست پیچ خوشمزه کرمانشاهی ابتدا مواد اولیه را آماده کنید
- نخود رابه مدت 24 ساعت خیس کنید و چند با آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن را بپزید و له کنید
- مواد میانی دست پیچ را با هم مخلوط کنیدو کنار بگذارید.
- در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ شده را با پیاز رنده شده ، 2 عدد تخم مرغ ، نخود پخته و له شده ، آرد نخود چی و مقداری نمک و فلفل با هم ترکیب کنید و خوب ورز دهیدتا مایه گوشت چسبندگی لازم را پیدا کند.
- کمی دست خود را خیس کنید و مایه گوشت را در دستتان به صورت لوله ای فرم دهید و کمی از مواد میانی را داخل آن قرار دهید .
- سپس کوفته های آماده شده را داخل ماهیتابه ای گود یا قابلمه بچینید و نصف لیوان آب ، آبلیمو ، رب گوجه فرنگی سرخ شده و مقداری نمک و فلفل و آویشن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و در ظرف را ببندید تا دست پیچ ها به مدت نیم ساعت پخته شوند.دست پیچ های پخته شده را در ظرف سرو بچینید و با نان و سبزی و ترشی میل کنید.
کوفته شیرین از غذاهای محلی کرمانشاه است که بسیار شبیه کوفته برنجی است وبه شکل گرد تهیه می شود. کوفته شیرین بسیار مقوی است و ارزش غذایی بالای دارد. در این بخش با طرز تهیه این کوفته خوشمزه با ما همراه باشید
مواد لازم برای تهیه کوفته شیرین
برای 4 تا 6 نفر
- گوشت چرخ کرده:250 گرم
- پیاز:1 عدد
- تخم مرغ:1 عدد
- برنج:200 گرم
- نعناع خشک:25 گرم
- سرکه:2/3 لیوان
- شکر:100 گرم
- آب:1 لیوان
- روغن:2 قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه:به میزان لازم
طرز تهیه کوفته شیرین یک غذای لذیذ کرمانشاهی
- برای تهیه کوفته شیرین ابتدا مواد اولیه را آماده کنید .
- برنج را شسته و برای یک ساعت خیس کنید سپس به همراه کمی آب و نمک بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملا پخته و نرم شود، وقتی آب برنج کشیده شد حرارت را خاموش کنید.
- پیاز را پوست گرفته، رنده کنید و آب آن را بگیرید( آب پیاز گرفته نشود کوفته وا می رود )، سپس با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
- ترکیب گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده را به برنج پخته شده اضافه کنید، نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع خشک را نیز به مواد اضافه کنید و با دست شروع به ورز دادن مواد کنید.( ورز دادن مواد کوفته خیلی مهم است باید با ورز دادن مواد چسبندگی لازم را به دست آورند)
- پس از اینکه مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شدند، تخم مرغ را اضافه و مخلوط کنید تا حالت چسبندگی کوفته بیشتر شود.
- سپس دست خود را کمی خیس کنیدو از مایه کوفته به اندازه یک پرتقال بردارید و در دست خوب گرد کنید.وقتی تمام مواد کوفته را آماده کردیدیک قابلمه مناسب بردارید کوفته ها را یک ردیف، کف قابلمه بچینید.
- در قابلمه کوچک جداگانه سرکه، شکر، روغن و آب را بریزید، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهیدو مواد را هم بزنید تا سس کمی غلیظ شود، سپس سس آماده شده را بر روی کوفتهها چیده شده بریزید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و در قابلمه را ببندید و یک ساعت اجازه دهید تا کوفتهها کاملا پخته شوند..
- کوفته شیرین را در ظرف سرو بکشید و همراه با نان و سبزی خوردن و ترشی به عنوان یک وعده غذایی کامل سرو کنید . نوش جان
ارسال دیدگاه