
سرکه هلو از جمله سرکه های مورد استفاده در تهیه غذا، سالاد و ترشی علل الخصوص ترشی های پاییزی می باشد که به راحتی در منزل می توانید تهیه کنید و از خواص فراوان آن برای سلامتی بهره ببرید . سرکه از تخمیر انواع میوه به صورت طبیعی تهیه می شود که به عنوان چاشنی در غذاها یا برای تهیه انواع ترشی و انواع سالاد بکار میرود.
سرکه انگور و سرکه سیب از معروفترین انواع سرکه هستند که در اکثر خانهها یافت میشوند. سرکه طبع سرد و خشک دارد .استفاده از سرکه در طب اسلامی بسیار مورد توجه قرار گرفته و خواص زیادی برای آن ذکر شده است.اما ما در بخش آشپزخانه دایان می خواهیم شما را با طرز تهیه “سرکه هلو” و خواص شگفتانگیز این ماده غذایی آشنا کنیم.

خواص سرکه هلو
در روایات و احادیث و منابع طب اسلامی خواص زیادی برای سرکه خوشمزه هلو ذکر شده و بر مصرف آن تاکید فراوان شده است؛این سرکه حاوی پکتین است که باعث کند شدن جذب مواد غذایی و مایعات در روده شده و با عبور آرام از دستگاه گوارش، باعث دفع کلسترول بد خون میشود.
مصرف این سرکه همراه با غذا، باکتریهایی که باعث مشکلات گوارشی میشوند را از بین میبرد و احتمال مسمومیت غذایی را کاهش میدهد. همچنین سرکه معطر هلو، حاوی اسید استیک است که مصرف آن همراه با غذا باعث حفظ تعادل میزان قند خون میشود. جالب است بدانید که این سرکه حاوی آنتیاکسیدانهایی است که رادیکالهای آزاد را خنثی کرده و روند پیری را نیز به تعویق میاندازند.
مواد لازم جهت تهیه سرکه هلو
- هلوی رسیده و شیرین 4-5 کیلوگرم
- خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
- سرکه انگور 2 لیوان
- نمک 3 قاشق غذاخوری
- شکر 1/2 لیوان
دستور تهیه سرکه هلو در خانه
- هلوها را شسته وکاملا خشک میکنیم، بعد هسته آنها را در آورده وهلو را خرد می کنیم .بیشتر میوه هایی انتخاب کنید که کاملا رسیده و آبدار باشد میوه های له شده هم مناسب است اما میوه های فاسد و خراب شده را هرگز اضاف نکنید .
- تکههای هلو را در ظرف مخصوص تهیه سرکه بریزید.
- خمیر مایه،یا خمیر ترش نمک و شکر را در سرکه انگور می ریزیم و هم می زنیم تا کاملا در سرکه حل شوند.
- مخلوط سرکه را روی هلوها می ریزیم و چنگ می زنیم تا هلوها له شوند.
- در ظرف را محکم می بندیم ، بهطوری که هوا به داخل آن نفوذ نکند؛ سپس آن را در محلی خنک قرار می دهیم.
- پس از یک ماه، در ظرف را باز کرده و محتویات آن را خوب مخلوط می کنیم ، سپس از صافی عبور دهید تا تفاله آن جدا شود.
- سرکه را پس از صاف کردن در قابلمهای بریزید و به مدت 10-8 دقیقه می جوشانیم .
- در انتها حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید، سرکه خوشعطر هلو خنک شود؛ سپس آن را در بطریهای شیشهای ریخته و در محلی تاریک و خنک نگهداری کنید.
ارسال دیدگاه