طرز تهیه خورش فسنجان مرغ با طعم بی نظیر

یکشنبه 16 آذر 1399 آشپزی
KHorsh Fsnjan

خورش فسنجان مرغ

طرز تهیه خورش فسنجان مرغ

خورش فسنجان یکی از خوشمزه‌ترین خورش‌های ایرانی است.  اصالتا خورش فسنجان غذایی محلی گیلان است. اما به علت طعم بی‌نظیر  آن در اکثر شهرهای پخته می‌شود. این غذا معمولا با گوشت یا مرغ برای ناهار درست می‌شود .در بخش اشپزی دایان با  طرز تهیه خورش فسنجان مرغ با ما همراه باشید.در بخش قبلی مجله دایان طرز تهیه خورش داوود پاشا را اموزش دادیم که خیلی خوشمزه است طرز تهیه آن را ببینید.

 

مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان مرغ

  1. گردو 300 گرم
  2. مرغ 4 تکه سینه یا ران مرغ
  3. پیاز ا عدد
  4. رب انار قاشق غذاخوری
  5. شکر 2 قاشق غذاخوری
  6. روغن مایع به اندازه لازم
  7. نمک، فلفل سیاه ،زرد چوبه به میزان لازم
  8. زعفران آب شده 1 قاشق غذاخوری

خورش فسنجان مرغ

خورش فسنجان مرغ

خورش فسنجان مرغ

طرز تهیه  خورش فسنجان مرغ

مرغ‌ها را پاک کرده و  بشویید و در داخل آبکش قرار دهید،  سپس بر روی مرغ‌ها مقداری نمک و فلفل سیاه بپاشید.ود در تابه ای تکه های مرع را سرخ کنید.

پیاز را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.درقابلمه ای مقداری روغن بریزید و بر روی  حرارت ملایم قرار دهید و پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز نرم شود. سپس  زردچوبه به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند و آن ها را تفت دهید.

سپس به پیاز تفت داده شده  مغز گردوهای خرد شده را اضافه کنید وخوب مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و به مدت 5 دقیقه تفت دهید.

در مرحله بعد رب انار را به قابلمه اضافه کنید و به آن نیز 5 دقیقه فرصت دهید تا سرخ شود.

به مواد داخل قایلمه مرغ‌هایی را که از قبل سرخ کردید را اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید تا با مواد یکدست شوند و تفت دهید و در نهایت چند پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت  گاز را  ملایم کنید و اجازه دهید تا خورشت فسنجان به آرامی پخته شود.

حداقل به خورش فسنجان 2 تا3 ساعت وقت دهید تا کاملا جا بیفتد و روغن بیندازید و در نهایت در نیم ساعت آخر پخت  2 قاشق غذا خوری شکر را به همراه 1 قاشق غذا خوری زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید

نکته

  • اگر شما طرفدار خورشت فسنجون ترش به روش گیلانی و مازندرانی باشید، دیگر نیازی به افزودن شکر زیاد به خورش نیست ولی بهتر است مقدار کمی شکر را جهت رنگ و لعاب بیشتر اضافه کنید.
  •  خورشت فسنجون را می توان با گوشت گوسفند، گوشت گوساله، گوشت مرغ، گوشت مرغابی، گوشت بوقلمون، گوشت شتر و … درست کرد. اما با در نظر گرفتن طب سنتی که می‌گوید گردو دارای طبع گرمی است، بهتر است از گوشت گوساله که دارای طبع سرد است، استفاده کنید تا طبع خورشت فسنجون را متعادل کند.
  •  اگر از گوشت قرمز  در تهیه خورش فسنجان استفاده می کنید، بهتر است گوشت را به شکل قلقلی در بیاورید تا ظاهر خورشت شما زیباتر به نظر برسد.
  •   برای اینکه خورشت فسنجان شما بهتر روغن بندازد این است که به درون آن چند قالب یخ کوچک بریزید تا به گردوها شوک وارد شود و روغن از آن‌ها خارج شود.
  •  می‌توانید در انتهای آماده شدن آن یک قاشق رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید

 

طرز تهیه دونات خوشمزه در خانه

طرز تهیه دونات خوشمزه در خانه /4 نکته مهم در تهیه دونات

کوکی زنجبیلی

کوکی زنجبیلی/طرز تهیه کوکی زنجبیلی در کمتر از 30 دقیقه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا
logo-samandehi