کتلت ماهی/ طرز کتلت ماهی خوشمزه و مقوی

دوشنبه 26 مهر 1400 آشپزی
kotlet mahy

کتلت ماهی یکی از کتلت های خوشمزه و بی نظیر است . که در پخت آن هم  از ماهی خام و هم از ماهی آبپز شده می توان استفاده کرد . کتلت ماهی گزینه مناسبی برای  افرادی است که به گوشت ماهی علاقه ای ندارند. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه دو نوع کتلت ماهی خوشمزه با ما همراه باشید .

 

مواد لازم برای تهیه کتلت ماهی

برای 4 نفر

  • فیله‌ ماهی پخته شده: 500 گرم
  • سیب‌زمینی : 2 عدد
  • پیاز:1 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • گشنیز تازه: 150 گرم
  • پودر نان‌ خشک: 2 قاشق سوپ خوری 
  • نمک و فلفل سیاه :به مقدار لازم
  • دارچین و زردچوبه : از هر کدام 1 قاشق چای خوری
  • تخم‌مرغ: 1 عدد
  • روغن مایع :به مقدار لازم
  • هویج آبپز :1 عدد
  • زیتون سیاه: مقداری برای تزیین
  • چغندر و برگ کرفس: مقداری برای تزیین

طرز تهیه کتلت ماهی بافیله ماهی و سیب زمینی:

  1.  برای تهیه کتلت ماهی ابتدا ماهی شیر یا کوسه ماهی را با آب و نمک و چند حبه سیر و پیاز  به مدت 20 دقیقه آب پز کنید. سپس پوست و استخوان ماهی را جدا کنید.
  2. سپس ماهی و سیب‌زمینی آبپز شده را به همراه پیاز ، سیر و گشنیز تازه خرد شده در غذاساز یا چرخ گوشت بریزید.
  3. سپس مواد مخلوط شده را از غذاساز خارج کرده و در کاسه ای بریزید.
  4. پودر نان، نمک، فلفل، زردچوبه و پودردارچین را به مواد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید .
  5. در آخر تخم‌ مرغ را اضاف کنید . اگر چسبندگی مواد کم بود یک تخم مرغ دیگر نیز اضاف کنید  و مواد را با دست خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.
  6. از مایه کتلت گلوله‌ای برداشته و با دست فرم دهید( دقت کنید کتلت ضخیم نباشد ) و در بقیه‌ پودرنان‌ یا آرد سوخاری غلتانده و در تابه ای تفلون حاوی روغن داغ روی حرارت ملایم دو طرف کتلت ماهی را سرخ کنید.
  7. هویج و چغندر آبپز شده را قالب زده، برگ کرفس راخرد کرده و زیتون را برش دهید.
  8. کتلت ماهی را در دیس بچینید و با سبزیجات تزیین  کنید. این کتلت را با برنج یا نان سرو کنید.

نکته:

  • در صورتی که مواد در هنگام ورز دادن به اندازه‌ کافی چسبندگی نداشت، می توانید از یک عدد تخم‌مرغ دیگر استفاده کنید.
کتلت ماهی

کتلت ماهی

 طرز تهیه کتلت ماهی چرخ کرده خوشمزه با فیله ماهی و سیب زمینی

مواد لازم:

  • ماهی فیله شده:۲۰۰ گرم
  • سیب زمینی: ۲۰۰ گرم
  • تخم مرغ :۲ عدد
  • نمک، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه و پودر کاری: به میزان لازم
  • سیر ۲:حبه
  • پیاز: ۱ عدد
  • روغن: به میزان لازم
  • جعفری ریز خرد شده :۳۰ گرم

طرز تهیه:

  1. ابتدا ماهی را به همراه سیر و پیاز داخل غذاساز یا چرخ گوشت ریخته  تا خمیر یکدستی به دست آید.
  2. سیب زمینی ها را تمیز بشویید و آبپز کنید و بعد از سرد شدن آنها را له کنید.
  3. حالا تمام مواد را داخل کاسه ریخته و نمک، فلفل، زردچوبه و پودر کاری را اضافه کنید ومواد را با هم  مخلوط کنید و با دست خوب ورز دهید.
  4. سپس تخم مرغ ها و جعفری را به مواد اضاف کنید.
  5. اگر مواد کتلت بافت خوبی برای سرخ کردن نداشت کمی آرد گندم یا آرد سوخاری به مواد اضافه کنید و دوباره ورز دهید.
  6. حالا تابه تفلون یا چدنی را روی حرارت گذاشته و داخل آن به میزان کافی روغن بریزید تا داغ شود مقداری از مواد کتلت ماهی را برداشته در دست فرم دهیدو در آرد سوخاری غلتانده و کتلت ها را دانه دانه داخل روغن قراردهید و دو سمت آن را سرخ کنید تا کتلت مغز پخت شود .
  7. سپس کتلت ماهی سرخ شده را روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود این کتلت خوشمزه را به صورت ساندویچ و یا با برنج میل کنید.
کتلت ماهی

کتلت ماهی

نکات مهم در تهیه کتلت ماهی:

  • میتوانید  از عصاره سبزیجات در تهیه این کتلت استفاده کنید و ادویه کاری را حذف کنید.
  • هنکام فرم دادن مایع  کتلت دقت کنید کتلت شما ضخیم نشود تا هنگام سرخ شدن مغز پخت شود.

طرز تهیه پیتزای حلزونی

طرز تهیه کوکی شکلاتی

طرز تهیه کوکی شکلاتی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا