نان آچما/ طرز تهیه نان آچمای خوشمزه ترکی

دوشنبه 20 بهمن 1399 آشپزی
nan ach ma

فهرست مطالب:

1-مواد لازم برای تهیه نان آچما

2-طرز تهیه نان آچما

نان آچما

نان آچما یک نان خوشمزه ترکیه ای است که طعم لذیذی دارد و برای صبحانه مناسب است  . امروز با طرز تهیه این نان خوشمزه در کنار شما هستیم. در بخش آشپزی دایان طرزتهیه نان بازلاما و نان مزگین و نان شکم پر مکزیکی  و نان گاتا  گردویی ارمنی را مشاهده کنید.

نان اچما

نان آچما

مواد لازم برای تهیه نان آچما

  1. آرد سفید :۴ تا ۵ لیوان
  2. کره: 100 گرم
  3. آب ولرم :۱ لیوان
  4. شیر ولرم :۱ لیوان
  5. روغن مایع :½ لیوان
  6. تخم مرغ :۱ عدد
  7. شکر :۲ قاشق غذاخوری
  8. نمک :۲ قاشق مرباخوری
  9. خمیر مایه فوری :۱.۵ قاشق غذاخوری
  10. شیره انگور یا خرما :۱ قاشق غذاخوری
نان اچما

نان آچما ترکی

طرز تهیه نان آچما

  • تهیه کردن نان در خانه کار سختی نیست ولی اگر در میزان مواد اولیه دقت نکنیم و و هنگام جمع کردن خمیر زیاد آرد به خورد خمیر بدهیم کیفیت نان خوب نمی شود. از عوامل موثر در کیفیت نان استفاده از خمیر مایه خوب و تازه و بهبود دهنده نان است.
  • برای تهیه نان آچمای خوشمزه  ابتدا خمیر مایه را عمل می آوریم به این صورت که  آب ولرم، شکر و خمیر مایه را دریک کاسه با هم مخلوط می کنیم و در کاسه را می گذاریم و 10 دقیقه در دمای آشپزخانه می گذاریم تا پف کند و عمل آید.
  •  کاسه بزرگی را برداشته سفیده تخم مرغ را با شیر ولرم و نمک رابا چنگال خوب مخلوط می کنیم. سپس روغن را به آن اضافه کرده و دوباره  هم می زنیم. پس از آن، خمیر مایه پف کرده  را اضافه کرده و کمی هم می زنیم تا یکدست شوند.
  • حالا آرد را کم کم  به مخلوط اضافه می کنیم. مقدار دقیق آرد مشخص نیست . به همین دلیل کم کم آرد اضافه می شود تا خمیر نرمی به دست آید .در این مرحله اگر آرد زیاد اضافه شود، نان سفت می شود. بنابراین انقدر آرد اضافه می کنیم که  خمیربه دست نچسبد.
  • خمیر به دست آمده را حدود ۱۰ دقیقه ورز می دهیم .پس از آن روی خمیر را پوشانده و حدود یک ساعت استراحت می دهیم .
  • بعد از یک ساعت، حجم خمیر تقریبا دو برابر می شود. پف خمیر را با ورز دادن می گیریم و خمیر را به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم می کنیم.هر قسمت را کمی باز کرده یک قاشق غذاخوری کره را روی خمیر قرار داده و روی چانه ها را می پوشانیم و حدود ۲۰ دقیقه دوباره استراحت می دهیم.
  • هر چانه را با دست بازکرده تا کره روی خمیر را بپوشاند.
  • سپس خمیر را با وردنه  با قطر یکسان باز می کنیم، سپس آنرا رول می کنیم. مجددا روی خمیرها را می پوشانیم رول های خمیر را به صورت دایره در آورده و دو سر ان را به هم می چسبانیم و در سینی فر قرار می دهیم.
  •  در یک کاسه مناسب زرده تخم مرغ را به همراه یک قاشق شیر و یک قاشق شیره  را با هم مخلوط کرده تا کاملا یکدست شوند، سپس با برس روی خمیرها، رومال می کنیم و روی آن کنجد یا سیاه دانه می پاشیم  مجددا ۲۰ دقیقه استراحت می دهیم.
  • در این مرحله سینی فر را داخل فری که از ده تا پانزده دقیقه قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن کردیم قرار می دهیم تا نان ها به طور کامل بپزند.
  • زمان پخت این نان خوشمزه به صورت تقریبی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است. تا زمانی که روی نان ها طلایی شود پخت را ادامه می دهیم. بعد از پخت کامل، سینی را از فر خارج کرده و حدود ۵ دقیقه  روی نان ها را با پارچه  می پوشانیم تا نان ها از داغی بیفتد.
shir chay hendi

شیر چای هندی/ طرز تهیه شیر چای خوشمزه و پرخاصیت هندی

حلوا سیاه اردبیل

طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل (قره حلوا) یک دسر مقوی خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا