10 عادت خطرناک در پخت و پز که باید از آنها دوری کرد
آشپزی در خانه نه تنها میتواند به صرفهجویی در هزینهها کمک کند، بلکه شما را قادر میسازد تا به طور دقیق از مواد اولیه استفاده کنید و از سلامت خود مطمئن شوید. با این حال، برخی عادات پخت و پز میتوانند خطرات جدی برای سلامتی به همراه داشته باشند. در این مقاله به بررسی 10 عادت خطرناک در آشپزی میپردازیم که باید از آنها پرهیز کرد.
1. روشهای نادرست یخ زدایی گوشت
یخ زدایی گوشت باید با دقت و در شرایط مناسب انجام شود. دامنه دمایی خطرناک برای نگهداری مواد غذایی بین 5 تا 60 درجه سانتیگراد است. بنابراین، بهتر است گوشت را فقط در یخچال یا مایکروویو یخ زدایی کنید تا از رشد باکتریها جلوگیری شود.
2. شستن گوشت خام
شستن گوشتهای خام مثل مرغ و گوشت قرمز نه تنها به تمیزی آنها کمک نمیکند بلکه میتواند موجب پخش باکتریهای خطرناک به سطوح دیگر و محصولات غذایی گردد. بنابراین، توصیه میشود از شستن گوشت خام خودداری کنید.
3. خنک کردن مواد غذایی قبل از یخچال گذاشتن
قرار دادن غذاهای قابل خرابشدن در دمای اتاق به مدت طولانی، خطر رشد باکتریها را افزایش میدهد. بهتر است حداکثر 20 دقیقه بعد از پخت غذا ظرف را در یخچال قرار دهید تا از رشد باکتریهای مضر جلوگیری شود.
4. بررسی خرابی مواد غذایی
تشخیص باکتریهای خطرناک از طریق ظاهر یا طعم غذا غیر ممکن است. اگر شک دارید که ماده غذایی خراب شده است، بهترین راهکار این است که آن را دور بریزید.
5. خوردن خمیر خام
خمیر نپخته و تخم مرغ خام به دلیل احتمال وجود باکتری سالمونلا و E. coli میتواند خطرناک باشد. از مصرف هر نوع خمیر خام خودداری کنید تا از مسمومیت غذایی جلوگیری شود.
6. رشد باکتری در گوشت یا ماهی
نگهداری گوشت و ماهی در دماهای خطرناک میتواند باعث رشد باکتریها شود. بنابراین باید حتماً دمای مناسب را رعایت کرد و از نگهداری آنها در دماهای خطرناک پرهیز کرد.
7. شستشوی گوشت و ماهی قبل از پخت
غذا فقط در صورت پخت در دماهای مناسب ایمن است. استفاده از دماسنج برای اطمینان از پخت کامل گوشت و ماهی توصیه میشود.
8. عدم شستن دستها قبل از پخت و پز
باکتریها میتوانند بر روی دستها و سطوح دیگر زندگی کنند. شستن دستها قبل از پخت و پز به جلوگیری از انتقال باکتریها به غذا کمک میکند.
9. خرید مرغ تزریقی
مدتهاست که بسیاری از تولیدکنندگان برای افزایش وزن مرغهای خود به آنها آب نمک یا آب تزریق میکنند. این عمل میتواند هم بر سلامت و هم بر طعم آن تأثیرگذار باشد. بنابراین، بهتر است به برچسبها و ترکیبات دقت کنید.
10. قرار دادن عسل در دمای بالا
قرار دادن عسل در دماهای بالا میتواند باعث از دست رفتن کیفیت آن شود. به همین دلیل، بهتر است عسل را به مواد غذایی داغ اضافه نکنید.
به طور کلی، رعایت اصول بهداشتی در آشپزی نه تنها به جلوگیری از مسمومیت غذایی کمک میکند بلکه به حفظ سلامت شما و خانوادهتان نیز کمک خواهد کرد. با توجه به این 10 عادت، میتوانید با اطمینان بیشتری در آشپزخانه فعالیت کنید.
ارسال دیدگاه