۲ روش طرز تهیه کمپوت گیلاس

چهارشنبه 29 خرداد 1398 آشپزی
کمپوت گیلاس

کمپوت گیلاس دسری مغذیست که غالبا به دو روش درست شده و طعم بسیار لذیذ و دلپذیری دارد. تهیه این کمپوت از دو روش برای شما امکان‌پذیر است.

۱. طرز تهیه کمپوت گیلاس (روش اول)

مواد لازم
گیلاس رسیده و سالم2 کیلوگرم
شکر1 کیلوگرم
آب4 لیتر

دستور تهیه

  1. آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  2. ساقه گیلاس‌ها را گرفته و تمیز بشویید، سپس در آبکش بریزید تا آب آن کاملا خارج شده و خشک شوند.
  3. شیشه‌های مورد نظر برای تهیه کمپوت را تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.

    کمپوت گیلاس در شیشه

  4. درب شیشه‌ها را که باید حتما فلزی باشد تمیز شسته و سپس چند دقیقه در آب بجوشانید تا استریل شوند. پس از چند دقیقه جوشیدن، حرارت را خاموش کنید، ولی درب‌ها را از آب جوش خارج نکنید و اجازه دهید در آب جوش بمانند.
  5. گیلاس‌ها را به مقدار مساوی در شیشه‌ها بریزید، طوریکه ۵ الی ۷ سانتیمتر از لبه شیشه‌ها خالی بماند.
  6. شکر را بین شیشه‌ها تقسیم کنید و پس از افزودن شکر به شیشه ها، کمی آن‌ها را تکان دهید تا شکر به طور یکنواخت در شیشه‌ها پخش شود.
  7. شیشه‌ها را با آب جوش پر کنید به گونه‌ای که یک سانتیمتر از لبه شیشه‌ها خالی بماند، سپس درب شیشه‌ها را یکی یکی از آب جوش خارج کنید، روی شیشه‌های حاوی کمپوت قرار دهید و محکم ببندید.

    آموزش تصویری تهیه کمپوت گیلاس

  8. شیشه‌ها را در قابلمه بزرگی بچینید و قابلمه را تا جایی از آب پر کنید که سطح آب ۱ الی ۲ سانتیمتر زیر درب شیشه‌ها قرار بگیرد.
  9. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب موجود در آن به جوش آید.
  10. وقتی آب موجود در قابلمه به نقطه جوش رسید، زمان بگیرید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد.
  11. پس از ۱۵ دقیقه، شیشه‌ها را از آب جوش خارج کنید، درب آن‌ها را محکم کنید و سپس آن‌ها را به صورت وارونه قرار دهید تا اگر در شیشه‌ها هوا وجود دارد، خارج شود.
  12. روی شیشه‌ها را با یک پتو بپوشانید و اجازه دهید کمپوت گیلاس به آهستگی خنک شود.
  13. پس از اینکه کمپوت گیلاس کاملا خنک شد، شیشه‌ها را در خارج از یخچال و در محلی تاریک و خنک نگهداری کنید.
  14. کمپوت تهیه شده به این روش را می‌توانید به مدت ۵ الی ۶ ماه در کابینت نگهداری کنید و در موقع لزوم مورد استفاده قرار دهید.

۲. طرز تهیه کمپوت گیلاس (روش دوم)

مواد لازم
گیلاس800 گرم
شکر200 گرم
آب2 لیوان

دستور تهیه

  1. ساقه گیلاس را جدا کنید و بشویید، سپس آن را همراه آب و شکر در قابلمه‌ای که بهتر است از جنس لعابی باشد بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
  2. پس از جوش آمدن محتویات قابلمه، کف روی آن را بگیرید و اجازه دهید کمپوت به مدت ۳۰ دقیقه بر روی حرارت متوسط بجوشد.
  3. پس از ۳۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا کمپوت گیلاس خنک شود.
  4. کمپوت گیلاس را در ظروف شیشه‌ای دردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
  5. کمپوت تهیه شده به روش فوق را می‌توانید تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

کمپوت گیلاس
مقدار شکر برای کمپوت گیلاس

مقدار شکر برای کمپوت گیلاس از مقدار شکری که برای تهیه مربای گیلاس به کار می‌رود کمتر است و این مقدار بسته به شیرینی میوه و ذائقه شما می‌تواند از ۱/۴ تا ۱/۲ مقدار گیلاس متفاوت باشد. یعنی برای ۱ کیلوگرم گیلاس می‌توانید از ۲۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم شکر استفاده کنید؛ بنابراین بهتر است ابتدا شکر کمتری در کمپوت بریزید، سپس آن را بچشید و در صورت نیاز مقدار آن را افزایش دهید.
منبع:ستاره
پخت سالاد الویه با کالباس و مرغ

نحوه درست کردن سالاد الویه با کالباس و مرغ

دستور پخت کیک گردو و بادام

پخت کیک گردو و بادام خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا