مجله آشپز خانه دایان:سس برنیز نام نوعی سس کلاسیک فرانسوی است که از ترکیب سرکه، شراب، ترخون، موسیر، زردهٔ تخممرغ و کره درست میشود.
این سس را همراه با گوشت، ماهی، تخممرغ و سبزیجات سرو مینمایند.
طرز تهیه سس برنیز
برای تهیهٔ سس برنیز درابتدا مخلوط سرکه، شراب، ترخون (یا سبزیجاتی دیگر) و موسیر را بر روی حرارت زیاد میجوشانند تا آب اضافی آن تبخیر شده و مایعی کمحجم و غلیظ با طعمی قوی بهدست آید، سپس در انتهای کار زردهٔ تخممرغ و کره را به آن اضافه مینمایند.
مواد لازم:
2 قاشق غذاخوری روغن گیاهی
1 سیب زمینی متوسط پوست کنده و برش در تکه های کوچک
200 گرم گوشت راسته یا فیله گوساله
1 قاشق غذاخوری سرکه شراب قرمز
2 قاشق غذاخوریسس باربیکیو
1 قاشق غذاخوری خردل سبوس دار
1 قاشق غذاخوری ترخون تازه خرد شده
فلفل سیاه و نمک : به میزان کافی
روش پخت:
یک قاشق غذاخوری روغن را در یک ماهیتابه کوچک که دارای درب است ، گرم کنید. سیب زمینی ها را درون ماهیتابه بریزید ، 10 دقیقه روی آن را بپوشانید و بپزید ، سیب زمینی های 4-5 دقیقه سرخ کنید تا ترد و طلایی شوند.
تکه ای از راسته و یا فیله گوساله را به اندازه کف دست و با ضخامت یک بند انگشت برش بزنید.
بهتر است برش ها از یک سمت پهن و از سمت دیگر باریک باشند.
سپستکه های برش خورده گوشت را بابیفتک یا گوشتکوب خوب آنها را بکوبید
روغن زیتون ، سس خردل ، باربیکیو ونمک و فلفل سیاه را باهم مخلوط کنیدوگوشت استیک را به مدت 20 تا 30 دقیق گوشت مزه دار میکنیم.
تابه ای چدنی انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود . بعد مقدار کمی روغن داخل آن بریزید .
سپس گوشت های مزه دارشده را تک تک داخل تابه انداخته و با حرارت ملایم دو طرف آن را سرخ کنید.
در همین حال ،استیک را به مدت 11 تا 2-2 دقیقه از هر طرف سرخ کنید.
استیک را از قابلمه بیرون آورده و آن را روی یک بشقاب گرم شده قرار دهید. سسبرنیز را روی استیک ریخته با ترخون وسبری سالاد تزیئن کن
ارسال دیدگاه