معبد آناهیتا

پنج‌شنبه 19 اسفند 1400 جاذبه های گردشگری
معبد آناهیتا

معبد آناهیتا

کرمانشاه یکی از پرجاذبه ترین مناطق ایران است که 24998 کیلومتر مربع مساحت دارد . شهر کرمانشاه بزرگترین شهر کردنشین محسوب می‌گرددو مهم‌ترین شهر در منطقهٔ مرکزی غرب ایران است جای جای این استان  آثار با ارزش طبیعی، تاریخی و معنوی دارد.

کرمانشاه از شهرهای تاریخی و فرهنگی کشورمان می باشد و پیدایش آن به سده چهارم میلادی می رسد و از آن دوران تا حمله اعراب به ایران به عنوان دومین پایتخت ساسانیان مورد توجه حکومتها بوده است .

در استان کرمانشاه ۳۰۰۰ اثر تاریخی وجود دارد  که ۷۱۶ اثر آن به ثبت آثار ملی و یک اثر به ثبت اثر جهانی رسیده‌است. در این میان بیستون به ثبت جهانی رسیده‌است و در همه جای استان آثار گرانبهایی دیده می‌شود از جمله طاق بستان در کرمانشاه، طاق گرا، معبد آناهیتا در کنگاور

معبد آناهیتا

معبد آناهیتا

معبد آناهیتا از نخستین آثار ملی ایران

بنای تاریخی در شهر کنگاور است که در بین راه همدان به کرمانشاه و بر سر راه تاریخی هگمتانه تیسفون قرار گرفته‌است. این اثر در تاریخ ۲۴ شهریور سال  ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۳۱ به‌عنوان یکی از نخستین آثار ملی ایران در آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است .

معبد آناهیتا

معبد آناهیتا

پرستشگاه آناهیتا بزرگترین بنای سنگی در ایران

یکی از این معبد هایی که پس از تخت جمشید، به عنوان بزرگ‌ترین اثر سنگی ایران شناخته شده است ، پرستشگاه آناهیتا شهر کنگاور در کرمانشاه است. این معبد، در مسیر راه همدان به کرمانشاه قرار دارد و دشت بی‌نظیر کنگاور نیز در پایین آن قرار گرفته است.

این بنا باوجود اینکه آثار کمی از آن باقی مانده، پر از رمز و رازهای عجیب است و بر بالای تپه‌ای به ارتفاع 32 متر واقع شده است که چشم‌انداز جالبی از شهر را پیش رویتان می‌گذارد. در نزد ایرانیان آناهیتا فرشته و نگهبان آب و برکت و زیبایی و باروری بوده و از  مقام بلند و ارجمندی برخوردار می باشد.

 

این بنا  در وسعت تقریبی شش هکتاردر دشت کنگاور ساخته شده‌است. «بقایای این پرستشگاه باشکوه که از بزرگترین بناهای سنگی در ایران می باشد با بنایی چهار ضلعی مستطیل شکل  بر فراز تخت سنگ کم ارتفاع  آتشفشانی در شهر کنگاور در استان کرمانشاه قرار دارد.

معبد آناهیتا

معبد آناهیتا

این پرستشگاه همچون بناهایی که بر بلندی ساخته شده‌اند برگرفته از شیوهٔ صُفه سازی است که در دشت ایران مرسوم بوده و در دوره‌های پسین نیز بناهای مهم پرستشگاهی و برخی بناهای حکومتی روی سکو بنا می‌شده‌اند. بر بلندای این اثر تاریخی  عظیم ردیفی از ستون‌های سنگی بنا شده که بلندای آن  تقریبا ۵۴  متر است.پلکان و معماری معبد آناهیتا در دورهٔ پارتی ساخته‌شده و در زمان ساسانیان بازسازی شده‌است.

باستان‌شناسانی که معبد ناهید کنگاور را از لحاظ زمین‌شناسی و مقایسه‌های ابنای مختلف بررسی کرده‌اند، می‌گویند عناصر موجود در آن مربوط به دوران هخامنشی می باشد . طول قدمت این بنا به دورهٔ های اشکانی و ساسانی می رسد و نشانه‌ها و واژه‌های دوره ساسانی بر روی سنگ‌ها حکاکی شده  است.

از مهمترین عناصر معبد آناهیتا

پلکان دو طرفه: مهم‌ترین عنصر این معبد سنگی عظیم می باشد  که در ۱۵۴ متر  و به صورت دوطرفه به دیوار جنوبی معبد تکیه داده‌شده‌است.حجاری ستون‌ها و اجزای آن‌ها  از معماری باستانی منطقهٔ آذربایجان- کردستان  بهره گرفته‌ است.

گردنه حیران

گردنه حیران

بازارهای مرزی ایران

بازارهای مرزی ایران

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا