طرز تهیه مربای زردآلو (با هسته و بی هسته)

دوشنبه 8 آبان 1396 آشپزی
مربای زردآلو

مربای زردآلو

مربای زردآلو از مرباهایی است که به سادگی در منزل تهیه می‌شود. زردآلو رسیده، شکر، گلاب، زعفران دم کرده، آب و آبلیمو مواد لازم

برای تهیه این مرباست.

مربای زردآلو از جمله مرباهایی است که به همراه خامه یا کره در شمار دلچسب ترین صبحانه ها قرار می‌گیرند. البته از این مربا در

عصرانه یا در لا به لای کیک و شیرینی‌های خود نیز می‌توانید استفاده کنید. همیشه به یاد داشته باشید از زردآلوهای شیرین و سفتی

استفاده کنید که پوست نازکی داشته باشند چرا که این نوع زردآلو ها باعث حفظ شکل ظاهری و زیبایی مربا می‌گردند.

جهت آشنایی با خواص، فواید و مضرات زردآلو می توانید دربا مراجعه به  یکی دیگر از مقالات ستاره خواص زردآلو را بهتر بشناسید.

مربای زردآلو تازه
مواد لازم جهت تهیه مربای زردآلو

زمان پخت: 20 دقیقه

 

 

زردآلو رسیده و ترجیحا سفت

 

 

1کیلو

 

 

شکر

 

 

900 گرم

 

 

گلاب

 

 

نصف استکان

 

 

زعفران دم کرده غلیظ

 

 

1 قاشق غذاخوری

 

 

آبلیمو

 

 

1 قاشق سوپخوری

 

 

آب

 

 

3 لیوان

 

طرز تهیه مربای زردآلو

 

  1. زردآلوها را شسته خشک کنید و از وسط نصف کرده هسته آن ها را خارج کنید. اگر زردآلوها سفت باشد خیلی بهتر است.
  2. شکر را در آب می ریزیم و می‌گذاریم بجوشد اما قوام نیاید.
  3. زردآلوها را که از وسط نصف کرده‌ایم درون شربت می ریزیم و به مدت ۵ دقیقه می جوشانیم اگر زردآلوها نرم تر بود مدت خیلی کمتری می جوشانیم.
  4. زیر حرارت را خاموش می کنیم و گلاب و آبلیمو و زعفران را اضافه می کنیم و پس از سرد شدن درون شیشه ریخته و در جای
    خنک قرار می دهیم.

 

مواد لازم جهت تهیه مربای زردآلو بی هسته

 

 

زردآلو نصف شده و هسته گرفته

 

 

1 کیلو

 

 

شکر

 

 

1 کیلو

 

 

آب لیمو

 

 

1 قاشق غذاخوری

 

 

مغز هسته زردآلو

 

 

به میزان دلخواه

 

 

آب

 

 

3 لیوان

 

طرز تهیه مربای زردآلو بی هسته

  1. زردآلو‌ها را با آب در قابلمه لعابی ریخته و می‌گذاریم به مدت ۱۵ دقیقه بپزد.
  2. شکر را در فر گرم می کنیم در حدی که آب نشود فقط دمایش در حدی باشد که وقتی به زردآلو‌ها اضافه می‌کنیم مایع را از قل نیندازد.
  3. همرا با شکر مغز زردآلو‌ها را هم اضافه می‌کنیم.
  4. بعد از چند دقیقه آبلیمو را هم می ریزیم و می‌گذاریم تا غلیظ شود به حدی که وفتی ۱ قاشق از آن را در پیش دستی ریختم و تکان دادیم نریزد.
  5. سپس زیر مربا را خاموش می کنیم و در شیشه می ریزم در آن را می بندیم و بر عکس می گذاریم تا خنک شود.

مربای زردآلو درسته
مواد لازم جهت تهیه مربای زردآلو درسته

 

 

زردآلو شیرین با هسته

 

 

5 کیلو

 

 

شکر

 

 

2.5 کیلو

 

 

جوهر لیمو

 

 

نصف قاشق چایخوری

 

طرز تهیه مربای زردآلو درسته

  1.  زردآلوها را شسته خشک کنید .
  2. زردآلوها را همراه با هسته در ته قابلمه ای بزرگ می چینیم. به طوریکه خیلی روی هم قرار نگیرند.
  3. حدود یک لیوان آب داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. در قابلمه بهتر است تا به هنگام جوش آمدن نیمه بسته باشد، سپس سایر مراحل بدون درب می باشد.
  4. زردآلو ها که کمی آب انداختند و نرم شدند، شکر را به آن اضافه می کنیم.
  5. اجازه می دهیم شربت خوب قوام بیاید. یعنی شربت کمی غلیظ شده و حباب بزند.
  6. جوهر لیمو را درون چند قاشق آب ریخته و خوب مخلوط می کنیم تا جوهر لیمو حل شود و سپس به قابلمه می افزائیم قابلمه را بارها به این طرف و آنطرف تکان می دهیم تا جوهر لیمو به همه جای آن برسد. چند جوش که زد، حرارت را خاموش می کنیم.
  7. اکنون اجازه می دهیم مربا درون قابلمه با دم کنی یک روز بماند (محیط خیلی گرم یا خیلی سرد نباشد). سپس میوه ها احتمالاً آب پس خواهد داد. این آب هم سبب رقیق شدن شیره مربا می شود و در ضمن باعت افزایش احتمال کپک زدگی آن نیز می گردد. لذا بهتر است تا شیره مربا را دوباره بجوشانیم. در این حالت میوه ها را خارج کرده و درون آب کش میریزیم. شربت را دوباره می جوشانیم تا آب اضافی آن تبخیر شده و قوامش مناسب باشد.
  8. در انتها میوه را مجدداً و با دقت در ته قابلمه می چینیم. یکی دو جوش که زد حرارت را خاموش می کنیم. اجازه می دهیم کاملاً خنک شود و سپس به ظرف شیشه ای دردار تمیز و خشک منتقل می کنیم.
  9. بافت این مربا نرم است لذا حین برداشتن آن دقت شود. هنگام میل کردن هسته آن را خارج می کنیم و با نان و کره یا نان و خامه میل می کنیم.

نکات لازم برای تهیه مربای زردآلو

  • میزان شکر بستگی به میزان شیرینی زردآلوها دارد.
  • موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ آن زیاد تغییر نکند.
  • هیچ وقت مربای گرم را در شیشه نریزید. صبر کنید تا خنک شود. شیشه حتماً بایستی تمیز و خشک باشد.
  • احتمال کپک زدن این مربا کمی زیاد است، لذا برای نگهداری طولانی مدت بهتر است آن را فریز نمائیم.

منبع : سایت ستاره

پیتزا مرغ و قارچ

پیتزا مرغ و قارچ؛ طرز تهیه و فوت و فن عالی شدن آن

کلم پلو شیرازی

دستور پخت کلم قمری پلو در انواع مختلف

×

ارسال دیدگاه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا