فواید درمانی ادویه‌ها

دوشنبه 27 دی 1400 سلامت
فواید درمانی ادویه‌ها

از زمان گذشته تا کنون در ایران از ادویه های مختلف با خواص گوناگون استفاده می کنند که خواص درمانی مختلف از جمله کم کردن وزن یا همان
لاغری، کاهش چربی خون و فشار خون و موارد بسیار دیگری تاثیر گذار باشند . خواص درمانی ادویه ها یک مبحث بسیار طولانی است که ما سعی کرده ایم در این مقاله چند ادویه پر فایده برای بدن معرفی و به خواص و مضرات آن بپردازیم.

فواید درمانی ادویه‌ها

تخم کتان

تخم کتان یا همان بذر کتان، در واقع همان دانه‌ و بذر گیاهکتان هستند که به رنگ قهوه‌ای و طلایی یافت می شوند. تخم کتان فواید و خواص بسیاریدارد و اطبا طب سنتی از این گیاه برای درمان زیاد استفاده می کنند. تخم کتانکلسترول خون را کاهش می دهد باعث پایین آمدن قند خون می گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان می‌تواندسبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدندیواره عروق خونی که می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملاتقلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم کتان همچنین می‌تواند ازافزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.

فواید درمانی ادویه‌ها

فواید درمانی ادویه‌ها

فیبر بالای تخم کتان به دلیل قابلیت جذب فراوان آب و غیرقابل هضمبودن، به بهبود کارکرد سیستم گوارش و دفع بسیار کمک می‌کند. از این رو بذر کتان درکاهش مشکلات یبوست و بیماری سندروم روده تحریک‌پذیر بسیار مفید است. تخم کتانبه صورت محلول در آب برای درمان های موضعی و به صورت خوراکی (دم کرده، پودر، روغن)مورد استفاده قرار می گیرد.تخم کتان به طور چشمگیریبه لاغری شکم کمک می کند، این دانه با اثرات معجزه گر به شما کمک می کند تا شکمی صافداشته باشید و کاهش وزن خوبی را تجربه کنید، اثراتی مانند کاهش نفخ، پاکسازی معده،آب کردن چربی ها، برطرف کردن تورم سلولی و ورم بدن

زردچوبه

زردچوبه بومی هندوستان می باشد. این گیاه به غیر از استفاده به صورت پودری،می تواند به صورت خشک شده نیز مورد استفاده قرار گیرد. زردچوبه برای رشد به شرایطخاصی نیاز دارد، به طوری که به طور گسترده ای در سراسر جهان کشت نمی شود، بلکه فقطبه دلیل مطلوبیت این گیاه است که به سراسر جهان صادر می شود. رنگ زرد و روشن پودر زردچوبه شاید مهمترین ویژگی آن باشد. مطمئنا تا به حال زردچوبه دیده اید، حتی اگرنمی دانید زردچوبه چه شکلی است و از خوردن غذاهای هندی لذت می بردید، به طور قطعآن را مصرف کرده اید. زردچوبه مانند خردل بوی مطبوعی دارد اما دارای یک طعم تلخ وتند و تقریبا مانند فلفل است که به غذاهای مختلف مانند سوپ ها، سس ها، کره ها،غذاهای گوشتی، بیسکویت، آماده سازی برنج و به عنوان یک ادویه ی طعم دهنده بهغذاهای سنتی و خوشمزه اضافه می شود. علاوه بر استفاده های غذایی این گیاه فوایددارویی بسیاری هم دارد.کرکومین مهمترین و فعالترین عنصر این گیاه فوق العاده است. آبزردچوبه، شاید شایع ترین شکل این گیاه در استفاده های پزشکی باشد، اما می توان آنرا در سرم های موضعی و کرم ها نیز مخلوط کرد. اسانس زردچوبه نیز یک عامل قوی برایسلامتی بدن است. اکنون بیایید به مزایای زردچوبه برای سلامتی بپردازیم.زردچوبه، سلامت پوست شما راتضمین می کند. این ماده جوش ها را با مهار رشد باکتری های ایجاد کننده ی جوش و کاهشترشح روغن توسط غدد سباسه، از بین می برد. استفاده ی مداوم از زردچوبه باعث پاک شدن زخم های آکنه و عاملی است برای درخشانی پوست شما.خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی آن باعث بهبودی التهاب و برانگیختن پوست می شود.Curcumin جزء اصلی زردچوبه، حاوی آنتی اکسیدان ها، با علائم پیریمانند چین و چروک و لکه های پوست از طریق محدود کردن رشد رادیکال های آزاد مبارزه میکند.این ادویه ی طلایی، یعنی زردچوبه، باعث سرعت بخشیدن به میزانمتابولیسم بدن شما شده و باعث می شود تا مقدار قابل توجهی از کالری های موجود دربدن شما از بین برود. به همین دلیل باعث کاهش وزن شما می شود. همچنین در کاهش حجمچربی و سم زدایی از کبد شما نیز مفید است. به همین دلیل اگر قصد کاهش وزن خود رادارید، وجود زردچونه در رژیم غذایی تان ضروری است. همچنین، با کورکومین، زردچوبهمی تواند با کاهش سطح کلسترول مضر ، مسئول سرکوب پیام های التهابی در عضله،پانکراس و سلول های چربی باشد. بنابراین، اگر بدن تان با التهاب مبارزه نمی کند،می توانید با مصرف زردچوبه به آسانی روی کاهش وزن و التهاب بدن تان حساب کنید.

فلفل سیاه

فلفل سیاه، همان ادویه ای است که طی سالیان گذشته برایبدست آوردنش جنگ های بسیاری به وجود آمده است. امروزه می توان فلفل سیاه را ازاولین مغازه تهیه و برای استفاده در تهیه غذا به خانه برد. فلفل ها را می توان بهصورت کامل، خرد شده، یا پودر شده استفاده کرد. ترکیب فلفل تازه گیاهی، سرکه و روغنیا هر نوع چاشنی دیگری به یک اثر خوشمزه ی هنری تبدیل می شود. در حین آشپزی، میتوانید این چاشنی را در آخرین مرحله برای خوشمزه کردن غذا به آن اضافه کنید.تقریبا ۳۰ گرم از فلفلسیاه، سرشار از ۷۹ درصد ارزش توصیه شده ی منگنز، ۵۷ درصد ویتامین کا، ۴۵ درصد آهن و۳۰ درصد فیبر است. درست است که در طول شبانه روز از مقدار زیادی فلفل استفاده نمی کنیماما برای مثال ۶ درصد منگنز مورد نیاز برای بدن در طول شبانه روز در یک قاشق چای خوریفلفل موجود است.فلفل سیاه به همراه مواد معدنیدیگری مانند پتاسیم به کنترل ضربان قلب و فشار خون و کلسیم برای تقویت استخوان ها ودندان ها کمک می کند. طبق تحقیقات انجام شده، “روی” باعث رشد سلول شده و یک آنتی اکسیدانخنثی است و از آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کند. آهن، اکسیژن را از ریه ها به سایر اعضای بدن ما می برد و با استفاده از اکسیژن و ذخیره سازی آن به ماهیچه هاکمک می کند. پتاسیم، یکی دیگر از مواد معدنی فلفل سیاه به بهبود توانایی معده برای هضم غذا کمک می کند و تا حد زیادی باعثبهبود سلامت روده می شود. از آنجایی که فلفل سیاه یک ترکیب گیاهی است، از اختلالاتروده جلوگیری می کند. همچنین لایه ی بیرونی فلفل قرمز به شکسته شدن سلول های چربی کمکمی کند. این ماده ی گیاهی از این طریق بدن را گرم می کند تا با تعریق زیاد بدن، موجبدفع بیشتر سموم بدن شود.طبق مطالعه ای که توسط موسسه McCormick در مورد خواص بالقوه ی سلامتی فلفل سیاه انجام شده، فلفل سیاهتوانایی عملکرد دستگاه گوارش را افزایش می دهد. یک ترکیب به نام پایپرین، برای درماننوعی اختلال پوستی به نام ویتیلیگو، در فلفل کشف شده است که برای درمان انگلی سمی کهباعث مالاریا می شود بسیار مفید است. پایپرین، توانایی بدن را برای جذب بتاکاروتن ها،سلنیوم و ویتامین هایB را افزایش می دهد (که در فلفلسیاه به معنای پیریدوکسین، ریبوفلاوین، تیامین و نیاسین است).طبق مطالعات انجام شده بعد
از اینکه فلفل سیاه شناخته شد، این موضوع مطرح شد که فلفل سیاه نه تنها ضد التهاب،آنتی اکسیدان، ضد باکتری و کاهش دهنده تب است، بلکه تقویت کننده ای قوی برای سیستم
ایمنی بدن است.

فواید درمانی ادویه‌ها

خواص شگفت انگیز چای سفید

خواص شگفت انگیز چای سفید

محافظت از پوست با گلیسیرین

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا