طرز پخت پیراشکی مرغ و کلم

یکشنبه 29 اردیبهشت 1398 آشپزی
طرز پخت پیراشکی مرغ و کلم

پیراشکی مرغ و کلم یک پیراشکی خوشمزه با بافتی نرم و لطیف است. مرغ و کلم طعم دار شده یک فیلینگ عالی برای این پیراشکی خوشمزه است.

مواد خمیر

سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع: ۱ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
شیر گرم: ۱/۳ پیمانه
آب گرم: ۱/۳ پیمانه
مخمر: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
شکر: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
آرد همه کاره: ۲ پیمانه الک شده

برای مواد میانی

سینه یا ران مرغ: ۳۵۰ گرم
کره: ۳ قاشق غذاخوری
کلم ریز خرد شده: ۲۰۰ گرم
هویج رنده شده: ۲ عدد کوچک
سیر رنده شده: ۲ حبه کوچک
آب: ۱/۴ پیمانه
سس کچاپ: ۱ و ۱/۲ قلشق چایخوری
خامه ترش: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
سبزی معطر (شوید و جعفری): ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۱ عدد همزده با ۱ قاشق غذاخوری آب
کنجد: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه خمیر

۱. خمیر را به این ترتیب آماده کنید. در یک کاسه، سس مایونز، روغن زیتون، نمک، آب و شیر را با هم بزنید. خمیر مایه را روی آن بریزید و شکر را هم روی خمیر مایه. روی آن را با حوله آشپزخانه بپوشانید. حدود ۵ دقیقه بگذارید بماند تا خمیر مایه فعال شود و پف کند.

۲. به تدریج آرد را اضافه کنید تا زمانی که مواد با هم مخلوط و یکدست شوند. خمیر را ۵ دقیقه سپس آن را در ظرفی گذاشته روی آن را با پلاستیک بپوشانید حدود یک و نیم تا دو ساعت بگذارید بماند تا ور بیاید یعنی تا زمانی که خمیر دو برابر شود.

مواد میانی

۱. در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت گاز، مرغ خرد شده را با ۱ قاشق چایخوری بپزید تا زمانی که کاملا پخته شود یعنی حدود ۲ تا ۳ دقیقه. قطعات ریز مرغ به سرعت سرخ می‌شوند. آن را از روی حرارت بردارید.

۲. پیاز را با یک قاشق کره تفت دهید تا نرم شود، مرتبا بهم بزنید. ۲ قاشق غذاخوری کره، کلم، هویج، سیر و آب را اضافه کنید. نمک و فلفل را افزوده تا طعم دار شود. مواد را تفت دهید تا به میزان دلخواه نرم شوند.

۳. سس کچاپ، خامه ترش، سبزیجات معطر و مرغ را اضافه کنید. یک دقیقه دیگر مواد را روی گاز بگذارید بماند و مرتبا بهم بزنید. ماهیتابه را از روی بردارید و بگذارید خنک شود.

درست کردن پیراشکی

۱. روی سطحی که کمی آردپاشی شده، خمیر را به دو بخش مساوی تقسیم کنید. یک خمیر را بردارید و روی دیگری را بپوشانید تا خشک نشود. خمیر را با وردنه پهن کنید تا حدی که قطر آن به ۳۰ سانتی متر برسد.

۲. مواد میانی را روی مرکز خمیر بریزید بطوری که تنها نیمی از خمیر را بپوشاند. حدود ۷ سانت از لبه‌های خمیر را خالی بگذارید.

۳. به آرامی شروع کردن به جمع کردن لبه‌های خمیر به سمت مرکز تا روی آن کامل بسته شده و مواد از دید پنهان شود. لبه‌ها را به هم بچسبانید.

۴. به آرامی پیراشکی را برگردانید. پیراشکی تا حد نیاز صاف کنید تا روی آن صاف و یکدست شود و مواد به اندازه یکسان در میان آن قرار گیرد. همین کار را با خمیر دوم انجام دهید.

۵. تخم مرغ زده شده را با برس روی خمیر بمالید، روی آن کنجد و بگذارید به مدت ۳۰ تا ۴۰ بماند تا ور بیاید.

۶. خمیر را در فری گرم شده با حرارت ۲۰۵ درجه به مدت ۱۸ تا ۲۲ دقیقه گرم کنید تا زمانی که به رنگ طلایی در بیاید. پیراشکی را از فر دربیاورید و بگذارید کمی خنک شود، چون میان آن داغ است. نوش جان

منبع:  برترین ها

دستور پخت پای شفرد گیاهی

دستور پخت پای شفرد گیاهی

پخت گوشفیل خانگی

نحوه پخت گوشفیل خانگی شیرینی معروف ماه رمضان

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا