دستور پخت کشمش پلو مجلسی

شنبه 8 دی 1397 آشپزی
دستور پخت کشمش پلو مجلسی

 

مواد لازم
برنج ۳ پیمانه
کشمش ۲ پیمانه
کره ۴ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
هل ۱/۲ قاشق چایخوری
دارچین ۲ قاشق چایخوری
پودر زنجبیل ۲ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
دستور تهیه:برنج را حدود ۳-۲ ساعت با مقداری آب و نمک خیس کنید.
کشمش را پاک کرده و ۱۰ دقیقه در آب سرد خیس کنید. سپس آن را در صافی بریزید تا آب آن خارج شود. برای این منظور می‌توانید از دو نوع کشمش زرد و قهوه‌ای یا فقط از یک نوع کشمش استفاده کنید.
کره را در تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود.
کشمش‌ها را در تابه ریخته و به مدت ۳ دقیقه تفت دهید تا کمی پف کنند، ولی مراقب باشید کشمش‌ها نسوزند.
نمک و ادویه‌ها را اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا بوی ادویه‌ها بلند شود. اگر مخلوط خیلی خشک بود مقداری کره یا روغن به آن اضافه کنید.
طرز تهیه کشمش پلو مجلسی

یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. آب برنج را دور بریزید و برنج خیس خورده را به قابلمه اضافه کنید.
نمک آب برنج را بچشید و اگر لازم بود مقداری نمک به آن اضافه کنید.
حدود ۱۵-۱۰ دقیقه صبر کنید تا برنج روی حرارت زیاد بجوشد و نرم شود.
با دست چند دانه برنج را تست کنید اگر اطراف آن‌ها نرم شده بود و وسط آن‌ها هنوز کمی سفت بود، برنج را آبکش کنید.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید. چند کفگیر برنج آبکش در قابلمه ریخته، سپس چند قاشق از مخلوط کشمش روی آن بریزید. همه برنج و مخلوط کشمش را به همین ترتیب به صورت لایه به لایه به قابلمه اضافه کنید.
در انتها کمی برنج آبکش در تابه حاوی مخلوط کشمش بریزید و با قاشق هم بزیند تا باقیمانده ادویه‌ی موجود در تابه با برنج مخلوط شود سپس آن را در آخرین لایه به قابلمه اضافه کنید.
اطراف برنج را جمع کنید تا به شکل هرمی درآید، با ته کفگیر چند سوراخ در برنج ایجاد کنید.
درب قابلمه را بسته و حرارت را متوسط کنید. پس از ۱۰ دقیقه که در قابلمه بخار ایجاد شد، روی درب قابلمه دمی قرار دهید و حرارت را ملایم کنید.
حدود ۴۵-۴۰ دقیقه صبر کنید تا برنج دم کشیده و آماده سرو شود.

طرز تهیه کشمش پلو مجلسی

برای تهیه کشمش پلو با مرغ ریش ریش و گردو:

دو تکه مرغ (ران یا سینه) را آبپز کنید، سپس استخوان آن را جدا کرده و گوشت آن را ریش ریش کنید.
مرغ ریش ریش، ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ و ۱/۲ پیمانه گردوی خرد شده را به مخلوط کشمش اضافه کنید و کمی با هم تفت دهید.
مخلوط حاصل را لا به لای برنج آبکش قرار دهید و بقیه مراحل را مانند آنچه در دستور تهیه کشمش پلوی ساده ذکر شد، انجام دهید.

 

7 افسانه اشتباه درباره ماکارونی

دستور تهیه ۲ روش ماکارونی با مرغ

طرز تهیه لواشک کیوی

طرز تهیه لواشک کیوی خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا