دستور پخت شیشلیک شاندیز

یکشنبه 18 شهریور 1397 آشپزی
دستور پخت شیشلیک شاندیز

 

شیشلیک شاندیز یکی از لذیذترین کباب‌های ایرانی است که شهرت بسیاری نیز دارد. جالب است بدانید که رمز خوشمزه بودن این کباب در نحوه مزه دار کردن گوشت است.

 

مواد لازم برای تهیه شیشلیک شاندیز

 

به منظور تهیه این کباب برای دو الی سه نفر، به یک ساعت و نیم زمان (به جز زمانی که گوشت‌ها برای مزه دار شدن باید در یخچال بماند) و مواد اولیه زیر نیاز دارید.

مواد لازم
گوشت دنده گوسفند یا بره12 تیکه
پیاز2 عدد
گوجه فرنگی4 عدد
ماست چکیده2 الی 3 قاشق غذاخوری
آبلیمو ترش2 قاشق غذاخوری
کره2 قاشق غذاخوری
روغن زیتونیک قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده2 الی 3 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز، آویشن، فلفل سیاه، زیره و نمکبه میزان لازم


نکته: 
برای تهیه این غذا از گوشت دنده گوساله نیز می‌توانید استفاده کنید.


شیشلیک شاندیز حرفه ای


طرز تهیه شیشلیک شاندیز

  1. چربی و پوست نازکی را که روی گوشت انتهای دنده است جدا کنید، زیرا مانع از پخته شدن گوشت خواهد شد. توجه داشته باشید که چربی روی خود دنده را جدا نکنید. دنبه روی دنده، لذیذترین دنبه است و نباید آن را از گوشت جدا نمایید. سپس گوشت را به خوبی بشویید و در یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود.
  2. دنده ها را در ظرف قرار دهید و زعفران را به آن اضافه کنید. تمام گوشت را آغشته به زعفران نمایید.
  3. پیاز را با رنده درشت رنده کرده و به گوشت اضافه کنید. اگر پیاز را رنده ریز بزنید، نمی‌توانید آن را به راحتی از گوشت جدا کنید.
  4. اکنون ماست را اضافه و به آرامی با دست بهم بزنید تا گوشت کاملا به این مواد آغشته شود.
  5. فلفل سیاه، فلفل قرمز، زیره، روغن زیتون و یک قاشق آبلیمو را به گوشت اضافه کنید.
  6. درب ظرف را با سلفون یا کاغذ آلومینیوم بپوشانید و به مدت دو الی ۵ ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت کاملا مزه دار شود.
  7. تا زمانی که گوشت مزه دار می‌شود، سس کباب را آماده کنید. برای آماده کردن سس کباب ابتدا کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید، بعد از اینکه آن را از روی حرارت برداشته و هنوز گرم است، یک قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کرده و بهم بزنید. سپس فلفل سیاه، زیره، آویشن و فلفل قرمز را به آن اضافه کنید.
  8. هنگامی که گوشت‌ها مزه دار شد، پیاز را کاملا از آن جدا کنید. اگر پیاز به گوشت چسبیده باشد، روی منقل می‌سوزد و باعث بد طعم شدن کباب می‌شود.
  9. اکنون گوشت‌ها را به سیخ بزنید. در حالت رستورانی، هر شش تکه دنده را به یک سیخ می‌زنند، اما در منزل این تعداد به سلیقه شما بستگی دارد.
  10. اگر گوشت متصل به دنده بزرگ است، با یک چاقو تیز شیارهای کم عمقی روی آن ایجاد کنید تا بدون آنکه روی گوشت بسوزد، تمام آن مغزپخت شود.
  11. گوجه‌ها را نیز به سیخ بزنید.
  12. آتش را درست کنید و زمانی که از شعله افتاد، آن را یکنوخت پخش کنید تا زغال‌ها همسطح شوند.
  13. کباب‌ها را روی منقل قرار دهید و از سس به آن‌ها بزنید. دائما زیرورو کنید تا دو طرف ششیلیک شاندیز کاملا پخته شود.
  14. هنگام کباب شدن کباب کمی نمک نیز روی کباب‌ها می‌پاشیم. اگر نمک را از اول به سسی که برای مزه دار کردن کباب درست کردید، اضافه کنید، باعث سفت شدن گوشت خواهد شد.
  15. در آخر نیز گوجه‌ها را کباب کنید. می‌توانید گوجه فرنگی‌ها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید و سپس به سیخ بزنید تا کاملا کبابی و مغزپخت شوند.
  16. زمانی که می‌خواهید کباب را از سیخ جدا کنید، به آرامی اینکار را انجام دهید تا بافت دنده از هم متلاشی نشود.
شیشلیک شاندیز آماده است، این کباب را باید گرم سرو نمایید. در صورت تمایل می‌توانید مقداری فلفل سبز را نیز به همراه گوجه‌ها سیخ بزنید.


شیشلیک شاندیز حرفه ای

منبع:ستاره

پخت فینگرفود‌های ساده و خوشمزه برای مهمانی‌ها

پخت فینگرفود‌های ساده و خوشمزه برای مهمانی‌ها

دستور پخت خورش آلو مسما

دستور پخت خورش آلو مسما

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا