دستور پخت دونات سبزیجات
دونات سبزیجات به عنوان یک صبحانه مقوی شناخته میشود . همچنین بخاطر استفادع از انواع سبزیجات در این غذا یک میان وعده پر طفدار در بین افراد گیاهخوار است!
مواد لازم | |
اسفناج خرد شده | 1 پیمانه |
قارچ | 100 گرم |
فلفل دلمه ای نگینی خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
ذرت | 2 قاشق غذاخوری |
پیازچه نگینی خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
هویج نگینی خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
آرد ساده مخصوص شیرینی پزی | 300 گرم |
پودر مایه خمیر خشک و فوری | 8 گرم |
آب ولرم | 80 میلی لیتر |
تخم مرغ | 1 عدد |
شکر | 1 قاشق چایخوری |
خامه | 2 قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه دونات سبزیجات :
- تابهای را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس کره را در آن قرار دهید و اجازه دهید روغن ذوب شود.
- اسفناج را پس از شستن خیلی ریز خرد کرده، سپس به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
- قارچ را ریز خرد کرده و به اسفناج اضافه کنید، کمی هم بزنید و منتظر بمانید تا آب قارچ کشیده شود. قارچ را زیاد هم نزنید، چون هم زدن زیاد باعث آب انداختن قارچ میشود.
- فلفل دلمهای را نگینی خرد کرده و همراه با ذرت به مواد اضافه کنید. یکی دو دقیقه به تفت دادن ادامه دهید تا سبزیجات کمی نرم شوند.
- هویج را نگینی خرد کرده و با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا نرم شود. سپس هویج پخته و پیازچه نگینی خرد شده را به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
- سیر را کاملا له کرده و به مواد اضافه کنید، سپس کمی نمک و فلفل بیفزایید.
- پس از اینکه مواد کاملا تفت خورد، نرم شد و آب آنها کاملا کشیده شد، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا مواد کاملا خنک شود.
- آرد ساده مخصوص شیرینی پزی را در ظرفی ریخته، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. پودر مایه خمیر و شکر را نیز اضافه کرده و مواد خشک را هم بزنید تا یکدست شوند.
- وسط مواد خشک را گود کرده و یک عدد تخم مرغ را در آن بشکنید. خامه و آب ولرم را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا به شکل خمیر درآیند.
- پس از اینکه سبزیجات کاملا خنک شدند، آنها را به خمیر اضافه کنید و خوب ورز دهید تا یکدست شوند.
- روی ظرف حاوی خمیر را با سلفون پوشانده و خمیر را یک ساعت استراحت دهید.
- روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن باز کنید.
- قالب دونات را داخل آرد زده و با قالب مواد را برش بزنید.
- کمی آرد روی سطح کار بپاشید و دوناتها را با فاصله روی آرد بچینید. سپس با یک نایلون چرب شده روی دوناتها را بپوشانید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه استراحت کنند.
- در تابه نچسب گودی، روغن فراوان بریزید و روی حرارت ملایم داغ کنید. سپس دوناتها را یکی یکی در روغن داغ قرار دهید تا سرخ شوند.
- پس از اینکه یک طرف دوناتها طلایی شد با کفگیر برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی شود.
- دوناتها را با کفگیر سوراخ دار از روغن خارج کرده و روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
چند نکته در طرز تهیه دونات سبزیجات
- برای تهیه خمیر دونات حتما از آب ولرم استفاده کنید.
- اسفناج و قارچ و سایر سبزیجات را به صورت ریز خرد کنید.
- برای سالمتر بودن دونات سبزیجات از روغن کنجد برای سرخ کردن استفاده کنید.
- تابهای که برای سرخ کردن دونات استفاده میکنید حتما از جنس تفلون نچسب باشد.
- سبزیجات پخته را پس از اینکه کاملا خنک شدند به خمیر اضافه کنید.
دونات سبزیجات منبعی غنی از سبزیجات مختلف بوده و برای افراد گیاه خوار غذایی مناسب است. سبزیجات دارای انواع ویتامینها و مواد معدنی هستند و خواص بی شماری دارند که از آن جمله میتوان به تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد. بیشتر سبزیجات حاوی ویتامین C هستند که عاملی برای پیشگیری از سرطان محسوب میشود. سبزیجات نارنجی مانند هویج حاوی بتاکاروتن هستند که مادهای ضد سرطان است و سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج دارای کاروتنوئیدها، ساپونینها، لوتئین و فلاوونوئیدها هستند که در درمان بیماریها موثرند.
ارسال دیدگاه