دستور پخت دمپختک با نیمرو

چهارشنبه 20 اردیبهشت 1402 آشپزی

دستور پخت دمپختک با نیمرو

دمپختک با نیمرو یک غذای ساده و در عین حال کامل است که در کمترین زمان ممکن تهیه می‌شود. این غذا برای افرادی که به دلایل مختلف از مصرف گوشت خودداری می‌کنند بسیار مناسب است و ارزش غذایی بالایی دارد.دمپختک در واقع شکل ابتدایی چلوپلو است، با این تفاوت که دمی بر خلاف چلوپلو آبکش نمی‌شود و به همین جهت لعاب نشاسته‌ای آن بیشتر است. پلو همیشه با خورش می‌خورند اما دمی به دلیل داشتن بنشن (حبوبات) به تنهایی غذایی کامل است.همچنین، کته نیز نوعی برنج آبکش نشده است که به صورت ساده درست می‌شود و بیشتر در مناطق شمالی کشور مرسوم است، اما دمی بیشتر در تهران و شهرهای مرکزی تهیه می‌شود. در این مقاله، شیوه‌های مختلف تهیه دمپختک خوشمزه با نیمرو را خواهید آموخت.

دمپختک را با انواع حبوبات درست می‌کنند، مانند دمپختک باقلا، ماش، عدس، لوبیا و… و با گوشت، نیمرو، سبزی خوردن، سالاد شیرازی یا ترشی  به عنوان نهار یا شام سرو می کنند.

مواد لازم برای تهیه دمپختک با نیمرو

مواد لازم برای تهیه دمپختک با نیمرو

طرز تهیه دمپختک با نیمرو (روش اول)

مواد لازم برای تهیه دمپختک با نیمرو

  1. برنج خیس خورده 3 پیمانه
  2. عدس  1 پیمانه
  3. روغن به میزان لازم
  4. نمک به میزان لازم

دستور تهیه دمپختک با نیمرو:

  • برای تهیه دمپختک با عدس، ابتدا ۳ پیمانه آب و اندکی نمک را با عدس برای ۳۰ دقیقه بپزید.
  • پس از پختن عدس، آب اضافه آن را در قابلمه دمی بریزید و به میزانی که به ۶ پیمانه برسد، آب اضافه کنید.
  • سپس آب را به جوش آورده و برنج را به همراه عدس در آن بریزید. حرارت را بالا نگه دارید تا قابلمه دوباره به جوش آید.
  • پس از آنکه آب برنج تمام شد، ۴-۳ قاشق روغن را در قابلمه بریزید و برنج را با کفگیر یک دور زیر و رو کنید.
  • سپس زیر قابلمه را روی شعله پخش کن قرار داده و روی آن دمی را قرار داده و حرارت را به میزانی که ملایم باشد، کاهش دهید. پس از ۴۰-۳۵ دقیقه، دمپختک آماده است.
  • برای تزیین دمپختک، می‌توانید از پیاز داغ و خرما استفاده کنید و آن را با نیمرو سرو کنید.
دستور تهیه دمپختک با نیمرو:

دستور تهیه دمپختک با نیمرو:

طرز تهیه دمپختک با نیمرو (روش دوم)

مواد لازم برای تهیه دمپختک با نیمرو

  • برنج خیس خورده 3 پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی 1.5 پیمانه
  • سبزی ساطوری شده (شوید، ترخون، تره؛ شوید دو برابر ترخون و تره) 3 پیمانه
  • پودر دارچین 1 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 1 قاشق چایخوری
  • پیاز ساطوری شده 1 عدد
  • روغن  به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

دستور تهیه دمپختک با نیمرو :

  • برای تهیه دمپختک با لوبیا، ابتدا ۴-۳ قاشق روغن را در قابلمه داغ کرده و پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. سپس زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و یکی دو چرخ بدهید.
  • ۳ پیمانه آب و کمی نمک را به قابلمه اضافه کرده و شعله را بالا نگه دارید تا آب به جوش آید. سپس لوبیا را به قابلمه اضافه کرده و فرصت دهید تا قابلمه به جوش آید. حرارت را کم کرده و اجازه دهید لوبیا به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه بپزد.
  • سبزی را در ۳-۲ قاشق روغن در یک ماهیتابه روی حرارت ملایم به مدت ۶-۵ دقیقه تفت داده و سپس روی لوبیا بریزید و زیر و رو کنید.
  • اجازه دهید ۴-۳ دقیقه ریزجوش بزند. در این هنگام آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا مقدار آب به ۶ پیمانه برسد. سپس برنج را در قابلمه بریزید و حرارت را بالا نگه دارید تا قابلمه به جوش آید.
  • دارچین را اضافه کنید و با کفگیر یکی دو دور برنج را آهسته بگردانید. پس از آنکه آب برنج خورد رفت، برنج را با کفگیر یک دور زیر و رو کنید تا لوبیا و سبزی در آن یکسان پخش شود.
  • سپس حرارت را ملایم کرده، زیر قابلمه شعله پخش کنید و روی آن دمی قرار دهید. پس از ۴۰-۳۵ دقیقه، دمپختک آماده است.
  • هنگام سرو، ۶-۵ قاشق روغن داغ یا کره آب کرده روی دمپختک بدهید و می‌توانید کمی زعفران دم کرده اضافه کنید. نوش جان کنید.
دمپختک با نیمرو

دمپختک با نیمرو

طرز تهیه دمپختک با نیمرو (روش سوم)

مواد لازم برای تهیه دمپختک با نیمرو

  • برنج خیس خورده 3 پیمانه
  • ماش ریگ شور و خیس خورده 1 پیمانه
  • روغن به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

دستور تهیه دمپختک با نیمرو :

  1. برای تهیه دمپختک ماش، ابتدا ماش را با ۲ پیمانه آب و کمی نمک به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت تیز قرار دهید تا آب بجوشد و پوست ماش بترکد. سپس ۲ پیمانه آب سرد در قابلمه بریزید تا پوست ماش از آن جدا شود و روی آب بیاید.
  2. پوست ماش را با کفگیر بگیرید و دور بریزید. سپس آب اضافی ماش را در قابلمه دمی بریزید و آنقدر آب اضافه کنید تا به ۶ پیمانه برسد.
  3. آب را به جوش آورید و برنج را به همراه ماش در آن بریزید. حرارت را بالا نگه دارید تا قابلمه دوباره به جوش آید.
  4. پس از اینکه آب برنج تمام شد، ۴-۳ قاشق روغن را در قابلمه بریزید و برنج را با کفگیر یک دور زیر و رو کنید.
  5. زیر قابلمه شعله پخش کن قرار داده و روی آن دمی بگذارید و حرارت را ملایم کنید.
  6. پس از ۴۰-۳۵ دقیقه، دمپختک آماده است. می‌توانید ۱ قاشق مرباخوری زیره را به این دمپختک اضافه کنید و با نیمرو نوش جان کنید.
دمپختک با نیمرو

دمپختک با نیمرو

طرز تهیه دمپختک با نیمرو (روش چهارم)

مواد لازم برای تهیه دمپختک با نیمرو

  1. برنج خیس خورده 3 پیمانه
  2. باقلا زرد خیس خورده 1.5 پیمانه
  3. بلغور گندم 3-4 قاشق غذاخوری
  4. پیاز ساطوری شده 1 عدد
  5. زردچوبه 1 قاشق چایخوری
  6. روغن به میزان لازم
  7. نمک به میزان لازم

دستور تهیه دمپختک با نیمرو :

  • روغن را در قابلمه روی حرارت ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود.
  • زردچوبه را اضافه کرده و یک چرخ بدهید، سپس باقلا و بلغور را با ۶ پیمانه آب و کمی نمک روی پیاز بریزید.
  • حرارت را بالا نگه دارید تا آب به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید، حدود ۲۰ دقیقه فرصت دهید تا باقلا نیم پز شود.
  • برنج را روی باقلا بریزید و حرارت را زیاد کنید تا قابلمه به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید تا حدی که قابلمه از جوش نیفتد.
  • پس از آنکه آب تقریبا همسطح برنج شد، برنج را با کفگیر یک دور زیر و رو کنید تا با باقلا و بلغور یکنواخت شود.
  • برنج را کوت کنید، حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را ببندید.
  • پس از ۴۰-۳۵ دقیقه دمپختک آماده است، آن را در ظرف سرو کشیده و با نیمرو میل کنید.

دستور پخت ۲ روش سیب زمینی تنوری شکم پر

دستور پخت استانبولی با مرغ

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا