خواص میگو
میگو (shrimp) گونهای از سخت پوستانآبزی است که در بیشتر آبهای جهان اعم از آب شور و آب شیرینیافت میشود. میگو یک منبع غذایی برای موجودات دریایی است. میگو از لذیذترین و مقوی ترین غذاهای دریایی محسوب شده، در کنار انواع ماهی میتواند جایگزین مناسبی برای مصرف گوشت قرمز باشد.
خواص میگو (طبیعت و خواص درمانی)
بر خلاف بیشتر ماهی ها، طبع میگو گرم بوده، خواص درمانی میگو نسبت به سایر آبزیان متفاوت است، برخی از مهمترین خواص میگو برای سلامتی به طور خلاصه عبارتند از:
- از مهمترین خواص میگو تاثیر آن بر عملکرد مغز و افزایش قدرت یادگیری است. تحقیقات محققان نشان داده، عادت به مصرف هفتگی میگو و سایر غذاهای دریایی، از بروز آلزایمر و اختلال حواس در دوران سالمندی جلوگیری کند. در حقیقت اسیدهای چرب موجود در این ماده غذایی عامل موثری بر کاهش آسیبهای التهابی مغز است.
- از خواص میگو کمک به کاهش فشار خون است. میگو غذایی مفید برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا بوده، در صورتیکه با روغن و نمک کم طبخ گردد.
- میگو برای رفع کم خونی مفید بوده، مصرف آن برای زنان باردار مفید است.
- پروتئین موجود در میگوهمانند سایر جانوران دریایی نظیر خواص ماهی تیلاپیا، به دلیل نداشتن بافت هم بند به راحتی هضم می شود و برای گروه هایی از مردم نظیر افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند این غذا گزینه مناسبی است .
- یکی دیگر از آنتی اکسیدان های مهم موجود در میگو، آساتکسانتین نامیده می شود که رنگدانه رنگ اولیه در میگو را فراهم می کند و نشان داده شده است که به کاهش التهاب که عامل مهمی از پیری و بیماری است، کمک می کند.
- از دیگر خواص میگو کمک به بهبود و عملکرد بهتر غده تیروئید میباشد.
- میگو سرشار از ویتامینهای گروه ب میباشد، از این رو مصرف آن برای درمان افسردگی و بهبود حالات روحی بسیار مفید است.
- مصرف میگو به دلیل املاح موجود در آن به ویژه سلنیوم در پیشگیری از بروز سرطان موثر است.
جدول ارزش غذایی میگو
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم |
آب | 77 میلی گرم |
پروتئین | 1/18 گرم |
چربی | 8 |
کلسترول | 163 میلی گرم |
قند | 91 میلی گرم |
انرژی | 99 کالری |
آهن | 19 درصد |
سلنیوم | 64 درصد |
ویتامین ب 12 | 75 درصد |
فسفر | 50 درصد |
مس و ید | 30 درصد |
میگو منبع غنی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 ضروری برای بدن است. املاح و ویتامینهای موجود در این ماده غذایی مفید شامل عناصر معدنی سلنیوم، آهن، روی، فسفر و منیزیم و نیز ویتامینهایی مانند ویتامین د،و ویتامین های گروه ب میباشد. جالب است بدانید کلسیم، آهن، روی، منیزیم و فسفر میگو نسبت به سایر آبزیان بیشتر است و از این رو ارزش تغذیه ای آن بسیار بیشتر ارزیابی شده است.
توصیه های پزشکی و موارد احتیاطی منع مصرف میگو
- مشاهده شده است، برخی از افراد واکنش های خفیف آلرژیک نسبت به میگو دارند که ممکن است به صورت گرفتگی بینی، خارش پوست، سوزش دهان، درد شکم و حالت تهوع بروز کند.
- لازم به ذکر است میگو به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع، خیلی زود فاسد میشود و چون سیستم گوارشی میگو در ناحیه سر قرار دارد، فساد از ناحیه اتصال سر به بدن است. بنابراین هنگام تهیه آن از محلهای مطمئن خریداری نمایی
- توصیه میشود، بیمارانی که کلسترول بالایی دارند و یا تحت کنترل دارویی هستند، از زیاده روی در مصرف میگو پرهیز کنند
- .میگو دارای موادی به نام پورین است که میتوانند در بدن به اسیداوریک تبدیل شوند. به همین دلیل بهتر است بیماران کلیوی یا مبتلایان به نقرس، مصرف میگو را محدود کنند یا از مصرف آن خودداری نمایند.
ارسال دیدگاه