حلیم بادمجان خوشمزه اصفهانی

پنج‌شنبه 2 اردیبهشت 1400 آشپزی
halym badenjan

 

حلیم بادمجان اصفهانی

بادمجان جزء سبزیجات خوشمزه پرکاربرد در آشپزی است و به صورت کبابی سرخ شده و شگم پر  بسیاز خوشمزه است . با طرز تهیه حلیم بادمجان  اصفهانی با ما همراه باشید . حلیم بادمجان غذای خوشمزه ای است که در ماه رمضان بسیار پر طرفدار است . در بخش آشپزی دایان طرز تهیه حلیم بوقلمون و حلیم سنتی و اصیل و  آش عباسعلی کرمانشاهی که بسیار مناسب ماه رمضان است را ببینید 

حلیم بادمجان

حلیم بادمجان

مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان

  1. برنج: ۲ لیوان
  2. آب: ۴ لیوان
  3. گوشت گردن یا سر دست گوسفندی : 500 گرم
  4. کشک : ۵۰۰ گرم
  5. بادمجان سرخ شده: ۲ کیلوگرم
  6. سیر له شده  سرخ شده: ۴ حبه
  7. پیاز خام: 1 عدد متوسط
  8. پیاز داغ : ۱  لیوان
  9. نعنا داغ: ۶ قاشق غذاخوری
  10. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین: به مقدار دلخواه
  11. زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری
حلیم بادمجان

حلیم بادمجان

طرز تهیه حلیم بادمجان

تهیه حلیم بادمجان به روشهای مختلف است در  بعضی از شهرها از عدس به جایی برنج استفاده می کنند که رنگ حلیم تیره می شود و بعضی از شهر ها نصف عدس و نصف برنج استفاده می کنند ولی اگر از برنج خالی استفاده کنید رنگ حلیم بادمجان خوش ‌رنگتر می شود .

  •  برای تهیه حلیم بادمجان تمام مواد را جداگانه می پزیم و سپس با هم مخلوط می کنیم .
  • برای شروع کار ۲ لیوان برنج را به خوبی شسته آن را به ۴ لیوان آب در حال جوش اضافه می کنیم و  بدون هم زدن اجازه می دهیم خوب بپزید. برنج باید کاملا بپزد تا  شفته شود .
  • در قابلمه جداگانه  یا زود پز  گوشت را با پیاز و ادویه می پزیم . بعد از پختن گوشت نمک به آن اضافه می کنیم بهتر است از گوشت چرب استفاده کنید . گوشت گردن یا سردست گوسفند که کمی چرب ‌تر است بسیار مناسب برای  حلیم بادمجان است.
  • حال نوبت  پختن بادمجان است که اگر می خواهید حلیم بادمجان شما رژیمی شود می توانید بادمجان‌ها را  کبابی کنید . سپس در یک پلاستیک قرار دهید تا پوست ان راحت گرفته شود. یا بادمجان ها را سرخ کنید .ابتدا پوست بادمجان ها را گرفته و نمک می زنیم بعد از نیم ساعت بادمجان ها را شسته و خشک می کنیم و سرخ  می کنیم.
  • حالا گوشت پخته شده  را به همراه بادمجان سرخ شده  با گوشت ‌کوب دستی خوب له کنیم مخلوط گوشت و بادمجان را به برنج پخته شده که آب آن کاملاً کشیده شده اضافه می کنیم و باز هم می کوبیم . هر چه بیشتر این مخلوط را بکوبیم حلیم بادمجان کشدار‌تر و لذیذتر می‌شود. (در اصفهان کف مال می کنندو  کشک بادمجان را با کف دست هم ورز می‌دهند)،
  • بعد از کوبیدن مواد حلیم بادمجان باید کشک را اضافه کنیم و خوب هم بزنیم. حلیم بادمجان را ۱۰ دقیقه دیگر روی شعله ملایم گاز می گذاریم  و خوب هم می زنیم. این کار موجب می شود تا طعم خامی کشک گرفته شود و غذای شما نیز بهتر جا بیفتد. در مرحله آخر هم نصف زعفران، پیاز داغ و سیرداغ را اضافه می کنیم  و با باقی‌مانده این مواد به علاوه نعنا داغ حلیم بادمجان سرو شده را تزیین می کنیم.

نکته:

  • اگر در تهیه حلیم بادمجان از عدس استفاده می کنید،  عدس را به صورت جداگانه با ۲ تا ۳ لیوان آب بپزید. سپس برنج را به آن اضافه کنید و اجازه دهید برنج خوب بپزد و سپس با بقیه مواد پخته شده بکوبید.
  • برای خوشمزه تر شدن حلیم بادمجان می توانید از گردوی خرد شده استفاده کنید.

 

 

 

مسقطی شیرازی

مسقطی شیراز ی/ طرز تهیه مسقطی شیرازی خوشمزه

ferenye peste

فرنی پسته/ طرز تهیه فرنی پسته دسر خوشمزه مخصوص ماه رمضان

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا