طرز تهیه حلوا حلوا زنجبیلی تبریزی/خواص آن

جمعه 15 دی 1402 آشپزی
حلوا زنجبیلی

طرز تهیه حلوا زنجبیلی

حلوای زنجبیلی یکی از حلواهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز می باشد. این حلوا علاوه بر خواص خوبی که دارد به عنوان یک شیرینی شناخته می شود که در کنار چای مصرف می شود.

حلوا زنجبیلی معمولا هنگام ماه رمضان در سفره های افطار دیده میشود. تهیه ی این حلوا نیاز به حوصله ی زیادی دارد. در بخش آشپزی دایان با طرز تهیه ی حلوا زنجبیلی تبریزی با ما همراه باشید. همچنین طرز تهیه حلوا  عربی کشدار و حلوا نسکافه ای را مشاهده کنید.

 

مواد لازم حلوا زنجبیلی:

پودر زنجبیل: 1 قاشق سوپ خوری
آرد گندم: 1 پیمانه معادل 125 گرم
پودر قند: 1 پیمانه معادل 100 گرم
پودر هل: 1 قاشق چایخوری
پودر گردو یا بادام ویا پسته:1/3 پیمانه معادل 50 گرم برای تزیین
روغن جامد و کره مجموعا :70 گرم

حلوا زنجبیلی

طرز تهیه حلوا زنجبیلی:

آرد را چند بار الک کنید.

قابلمه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را داخل آن بریزید و مدام هم بزنید تا به مدت نیم ساعت تفت بخورد و بوی خامی آن گرفته شود.

رنگ آرد حلوا زنجبیلی نباید در حین تفت دادن تغییر بکند، پس حرارت را کم کنید.

بعد از اینکه بوی خامی آرد گرفته شد، آن را یکبار دیگر هم الک کنید.

سپس مجددا به داخل قابلمه برگردانید و مخلوط کره و روغن جامد را به آرد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا

مواد منسجم شوند و به رنگ طلایی در بیایند و روغن کاملا جذب آرد شده باشد. 6. بعد از سپری شدن این مراحل حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا مخلوط آرد حلوا خنک شوند.

بعد از کمی خنک شدن آرد،هل و پودر زنجبیل را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید تا کاملا به خورد آرد برود.
پودر قند را الک کنید و وقتی که آرد هنوز ولرم است، پودر قند را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید تا پودر قند جذب مواد آرد شود.

بعد از خنک شدن مواد حلوا،در مرحله بعد یک ظرف مستطیل شکل را انتخاب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد حلوا را داخل ظرف بریزید.

با کف قاشق روی حلوا را فشار دهید تا صاف شود و بعد روی آن پودر گردو ، بادام و یا پسته بریزید و به مدت نیم ساعت حلوا را داخل فریزر قرار دهید.

وقتی حلوا کاملا خنک شد،با چاقو آن را برش بزنید و به هر شکلی که دوست داشتید مدل دهید.

نکات:

برای تفت دادن آرد، از حرارت ملایم استفاده کنید تا آرد نسوزد.
اگر آرد را زیاد تفت دهید، رنگ آن تیره می شود و طعم آن تلخ می شود.
می توانید به جای پودر گردو از پودر پسته یا بادام نیز استفاده کنید.
اگر دوست دارید حلوا شما شیرین تر باشد، می توانید مقدار پودر قند را افزایش دهید.

خواص حلوای زنجبیلی:

زنجبیل دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است.
زنجبیل به بهبود گردش خون کمک می کند.
زنجبیل به کاهش حالت تهوع و استفراغ کمک می کند.
زنجبیل به کاهش درد و التهاب کمک می کند.
حلوای زنجبیلی یک میان وعده یا دسر سالم و خوشمزه است که می تواند به عنوان یک تقویت کننده سیستم ایمنی بدن نیز استفاده شود.

 

پنکیک ژاپنی

طرز تهیه پنکیک ژاپنی (دورایاکی)

میرزا قاسمی رشتی

دستور پخت میرزا قاسمی رشتی شمالی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا