ترشی بادمجان خشک ترشی خوشمزه بوشهری است که طعم بی نظیری دارد این ترش را با بادمجان و گوجه فرنگی خشک شده تهیه می کنند . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه ترشی بادمجان خشک بوشهری با ماهمراه باشید. همچنین طرز تهیه ترشی متکا سمنانی و ترشی بادمجان شکم پر تبریزی و ترشی بادمجان کبابی پر طرفدار را مشاهده کنید.
مواد لازم برای ترشی بادمجان خشک
- بادمجان خشک شده:۱ کیلوگرم
- گوجه فرنگی خشک شده:۵۰۰ گرم
- سیر:به تعداد لازم
- موسیر:به تعداد لازم
- سبزی معطر خشک(نعنا،پونه کوهی،ترخون):از هرکدام۱ قاشق غذا خوری
- تمر هندی یا آب گوجه فرنگی یا آب انار :به مقدار لازم
- فلفل تند خشک:۲ عدد
- نمک: به مقدار لازم
- سیاه دانه :۱ قاشق غذا خوری
- تخم گشنیز :۱ قاشق غذا خوری
- سرکه قرمز: به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی بادمجان خشک بوشهری
- برای تهیه ترشی بادمجان خشک باید بادمجانها را خشک کنید . برای این کار بادمجان ها( بادمجان شیرین ) را با پوست یک برش در طول تا نزدیکی سر بادمجان بزنید ولی بادمجان نصف نشود ، یا می توانید بادمجانها را پوست بگیریدو ورقه ورقه برش بزنین و در سینی یا روی پارچه قرار دهید جلوی آفتاب خشک کند.
- اگر بادمجان شما تلخ بود باید تلخی آن گرفته شود . بادمجان های برش خورده را با مقداری آب و نمک بپزید سپس آبکش کنید و پس از خنک شدن روی پارچه بچیند تا خشک شوند اگر هوا گرم و آفتابی باشد 2 تا 3 طول می کشد تا بادمجانها کاملا خشک شوند. می توانید از دستگاه میوه خشک کن یا فر برای خشک کردن بادمجان استفاده کنید.
- گوجه فرنگی ها سالم رو شسته شده را حلقه ای برش بزنید و جلوی آفتاب خشک کنید .
- وقتی بادمجان و گوجه فرنگی شما خشک شدن نوبت آماده کردن ترشی است
- بادمجان های خشک شده وسرکه( بهتر است از سرکه طبیعی استفاده کنید ) را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا سرکه بجوشد و 2 تا 3 دقیقه اجازه دهید تا بادمجانها کمی پخته شوند. سپس مواد را از روی شعله بردارید و صبر کنید تا سرکه و بادمجان داخل قابلمه سرد شود .
- موسیر خشک را در کاسه بزرگ بریزید و مقداری آب گرم روی آن بریزید و کنار بگذارید( 1 تا 2 ساعت) تا تندی موسیر گرفته شود .سپس آبکش کنید و اجازه دهید آب آن گرفته شود تا ترشی شما کپک نزند.
- سیرها را بشویید و پوست آنها را بگیرید و کنار بگذارید
- حال ظرف مخصوص ترشی را خوب بشویید و خشک کنید و مواد آماده شده را لایه لایه در ظرف بچینید. به این صورت ، ابتدا داخل ظرف ترشی بادمجان ها ،سپس سبزی های معطر ،پونه کوهی ،نعنا ،ترخون ،فلفل تند ،گوجه خشک شده ، سپس سیر ،وموسیر ،نمک ،سیاه دانه وتخم گشنیز بریزد تا تمام شدن مواد ادامه دهید .
- تمر هندی را به اندازه دلخواه با سرکه مخلوط کنید و هم بزنید تا تمر نرم شود سپس از صافی رد کنید تا هسته آن جدا شود حال مخلوط تمر هندی و سرکه را به مواد اضافه کنید تا روی مواد را بگیرد سپس درب ظرف ترشی را محکم ببندیدو به مدت یک روز خارج یخچال قرار دهید و اگر سرکه آن کم بود مقداری اضافه کنید و سپس درون یخچال بگذارید بعد 10 روز ترشی شما آماده هست
- نکته : می توانید این ترشی را بدون اضافه کردن تمر هندی هم تهیه کنید و یا از مخلوط آب گوجه فرنگی و سرکه یا مخلوط آب انار و سرکه استفاده کنید و بهتر هست این مخلوط ها را بجوشانید سپس روی ترشی بریزید.
ارسال دیدگاه