انواع حلواها؛ به سفره افطارتان تنوع دهید

دوشنبه 15 آذر 1400 آشپزی
Capture 52

در این مطلب طرز تهیه چند نوع حلوای مختلف را به شما آموزش داده ایم، تا از یکنواختی نجات پیدا کنید و به سفره افطارتان تنوع دهید.

حلوای زنجبیلی

  • مدت زمان آماده سازی: 15 دقیقه
  • مدت زمان پخت: 20 تا 25 دقیقه
  • میزان سرو: 10 عدد مافین

مواد لازم:

  • آرد: 200 گرم
  • آرد برنج: 100 گرم
  • پودر قند: 200 گرم
  • کره: 100 گرم
  • روغن جامد: 100 گرم
  • روغن مایع: 1 قاشق سوپ خوری
  • پودر زنجبیل: 2 قاشق سوپ خوری
  • گلاب: حدودا یک دوم پیمانه
  • گردو خرد شده: 50 گرم
  • پودر پسته: به میزان لازم

 

طرز تهیه:

1. کره، روغن جامد و روغن مایع را در ماهی تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شوند. آرد و آرد برنج را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود و عطر آن بلند شود ولی مواظب باشید تا تغییر رنگ ندهد.

2. مواد را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا کمی سرد شود. پودر قند و زنجبیل را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

3. در این مرحله اگر حلوا خشک بود کم کم گلاب را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا جایی که حلوا نرم شده و به راحتی گوشه ماهی تابه جمع شود. در این مرحله گردوی خرد شده را نیز اضافه کنید.

4. قالب ناودانی را با کیسه فریزر پوشش دهید. پودر بسته را به صورت نواری کف قالب بریزید. حلوا را داخل قالب ریخته و خوب پرس کنید. روی آن را با نایلون پوشانده و کناب بگذارید تا خنک شود، سپس به اندازه دلخواه برش بزنید.

نکته:

1. در صورتی که بخواهید این حلوا را به مقدار زیادی درست کنید، آردها را جداگانه تفت داده و در آخر کره و روغن را اضافه کنید.

2. این حلوا را به صورت کفگیری و یا قالبی یک نفره نیز می توانید درست کنید.

3. در تهیه این حلوا می توانید کلا از روغن جامد و یا کره استفاده کنید ولی روغن مایع را حذف نکنید.


اسلایس حلوا

  • مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • مدت زمان پخت: 12 الی 15 دقیقه
  • میزان سرو: 12 نفر

مواد لازم:

  • تخم مرغ بزرگ: 4 عدد
  • پودر قند: 100 گرم
  • اسانس وانیل: یک قاشق چای خوری
  • آرد: 125 گرم
  • بکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
  • پودر کاکائو: 1 قاشق سوپ خوری
  • نمک: 1 پینچ
  • حلوای سنتی: به مقدار لازم

 

Capture 53

حلوا

 طرز تهیه:

1. فر را روی 180 درجه سانتیگراد گرم کنید، سینی فر به ابعاد 23×33 سانتی متر را چرب نمایید و کاغذ روغنی بیندازید. زرده ها و سفیده های تخم مرغ ها را از هم جدا کنید.

2. زرده ها را به همراه شکر با همزن برقی با سرعت متوسط رو به بالا بزنید تا کاملا روشن و غلیظ شوند، وانیل را نیز بیفزایید، در ظرفی دیگر سفیده های تخم مرغ و نمک را با همزن برقی بزنید در حدی که سفیده فرم بگیرد و اگر ظرف را برگرداندید نریزد.

3. سفیده های فرم گرفته را در سه مرحله به ترکیب زرده اضافه کنید و به آرامی و دورانی با لیسک هم بزنید. سپس ترکیب آرد، بکینگ پودر و پودر کاکائوی دو بار الک شده را برای بار سوم بر روی مواد کم کم الک کنید و با لیسک هم بزنید، مایه آماده شده را در قالب از قبل آماده شده بریزید و در فر به مدت تقریبی 12 الی 15 دقیقه بپزید.

4. پس از پخت، قالب را از فر خارج نمایید. اجازه دهید کاملا خنک شود. سپس از قالب خارج نموده کاغذ روغنی ها را جدا کنید.

5. حلوای سنتی را بر روی کیک بریزید و با پالت کاملا صاف نمایید. بعد به ابعاد 4×4 برش بزنید، کمی از حلوا را در قیف با ماسوره دلخواه بریزید و ماسوره بزنید.

نکته:

1. سه بار الک نمودن آرد علاوه بر این که به جدا شدن ناخالصی ها کمک می کند، باعث هوادهی آرد نیز می شود.

2. این اسلایس از جمله اسلایس کیک ها می باشد و از آنجایی که در ترکیباتش روغن یا کره ندارد، وجود حلوا در این اسلایس بسیار بجاست.

3. در صورت تمایل می توانید دو لایه حلوا روی اسلایس قرار دهید. یک لایه حلوای روشن تر و یک لایه حلوای تیره تر.

4. برای داشتن حلوای روشن تر آرد را کمتر تفت دهید و از زعفران استفاده نمایید و برای داشتن حلوای تیره تر یا آرد را کمی بیشتر تفت دهید (البته مراقب باشید آرد را نسوزانید) یا از کمی پودر کاکائو استفاده نمایید.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

اسلایس حلوای زعفرانی

  • مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • میزان سرو: 6 تا 8 نفر

مواد لازم:

  • آرد: 500 گرم
  • کپودر قند: 225 گرم
  • روغن جامد: 150 گرم
  • کره: 150 گرم
  • روغن مایع: 1 قاشق سوپ خوری
  • پودر هل: 2 قاشق چای خوری
  • گلاب: دو قاشق سوپ خوری
  • زعفران (پودر شده): 1 قاشق سوپ خوری

مواد لازم میانی:

  • خرمای بدون هسته: 300 گرم
  • گردوی خرد شده: 80 گرم
  • دارچین: 1 قاشق سوپ خوری

 

Capture 54

حلوا

طرز تهیه:

1. ابتدا مواد میانی را آماده کنید. خرمای بدون هسته را داخل غذاساز ریخته و له کنید، سپس گردوی خرد شده و دارچین را افزوده و مخلوط کنید.

2. آرد، روغن جامد، کره، روغن مایع را داخل قابلمه مناسبی ریخته و روی شعله ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا کمی رنگ آرد تغییر کرده و بوی خامی آن برود.

3. پودر زعفران را داخل گلاب حل کرده و به حلوا اضافه کرده و روی شعله هم بزنید تا رنگ حلوا خوش رنگ شود (اگر حلوا خوش رنگ نشد، می توانید زعفران بیشتری اضافه کنید).

4. شعله را خاموش کرده و ظرف را کنار بگذارید تا کمی خنک شود، سپس پودر قند و پودر هل را اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. قالب مربع 20 سانتی متری را چرب کرده و کاغذ روغنی انداخته به طوری که از دو طرف قالب بلندتر باشد.

5. حلوا را وزن کرده و به دو قسمت تقسیم کنید. نیمی از حلوا را داخل قالب پرس کرده و روی آن مواد میانی آماده را ریخته و صاف کنید، سپس بقیه حلوا را روی مواد میانی ریخته و کاملا پرس کرده و صاف کنید.

6. قالب را کنار گذاشته تا کاملا خنک شده و سپس به مدت 30 دقیقه داخل یخچال قرار داده تا کاملا ببندد. پس از خنک شدن، به کمک کاغذ روغنی از قالب جدا کرده و به ابعاد دلخواه برش بزنید.

نکته:

1. مواد را داخل قالب 23 سانتی متری نیز می توانید پرس کنید. در این صورت برش های بیشتری از این اسلایس را خواهید داشت.

2. حلوا را به حالت داغ داخل قالب پرس کنید، در غیر این صورت حلوا سفت شده و به راحتی پرس نمی شود.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

حلوای شکلات و گردو

  • مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • میزان سرو: 4 نفر

 

مواد لارم:

  • آرد 250 گرم
  • گردو 60 گرم
  • پودر قند 125 گرم
  • روغن جامد 125 گرم
  • روغن مایع 1 قاشق سوپ خوری
  • پودر کاکائو یک دوم قاشق چای خوریگلاب یک تا دو قاشق سوپ خوری
Capture 55

حلوا 

طرز تهیه:

1. آرد، روغن جامد و روغن مایع را داخل قابلمه مناسبی ریخته و روی شعله ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا کمی رنگ آرد تغییر کرده و بوی خامی آن برود.

2. پودر کاکائو را افزوده و کمی هم بزنید تا رنگ حلوا شکلاتی شده و کاکائو کمی رنگ باز کند. در آخر گردوی پودر شده را نیز اضافه کرده و کمی هم بزنید تا گردو با مواد مخلوط شده و کمی تفت بخورد. شعله را خاموش کرده و ظرف را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.

3. سپس پودر قند و پودر هل را اضافه کرده و با مواد شکلاتی به خوبی مخلوط کنید. در این مرحله در صورت پودری بودن حلوا می توانید کمی گلاب کم کم اضافه کنید تا مواد خمیری و منسجم شود.

4. مواد اماده را داخل قالب مورد نظر پرس کرده و کنالر بگذارید تا کاملا خنک شده و به راحتی از قالب جدا شود.

5. قالب مورد استفاده در این حلوا سیلیکونی می باشد. در صورت در دسترس نبودن این قالب می توانید حلوا را داخل قالب مربع 23 سانتی متری که چرب کرده و کاغذ انداخته اید، پرس کرده و کنار بگذارید تا کاملا خنک شود.

6. سپس به شکل مربع یا لوزی برش بزینید. (کاغذ روغنی را طوری داخل قالب بیندازید که دو لبه بلندتر باشد تا هنگام برش زدن به راحتی از قالب جدا کنید).


حلوا براونی

مواد لازم:

  • آرد: 2 پیمانه
  • روغن مایع: 1 قاشق سوپ خوری
  • کره: 30 گرم
  • بیسکویت کره ای (پودر شده): 300 گرم
  • کره (ذوب شده): 180 گرم
  • شکلات: به مقدار لازم برای تزئین

مواد لازم جهت تهیه شربت:

  • آب: 2 قاشق سوپ خوری
  • شکر قهوه ای: یک پنجم پیمانه
  • نسکافه: 1 قاشق چای خوری

 

Capture 56

حلوا

طرز تهیه:

1. ابتدا آرد را جداگانه تفت داده و الک می کنیم. آرد باید طلایی شود، سپس داخل تابه ای آرد و روغن را ریخته و هم می زنیم تا دوباره آرد کمی سرخ شود و تغییر رنگ بدهد.

2. حالا شربت را کم کم به مواد اضافه کرده و تند تند هم می زنیم تا حلوا به اصطلاح جمع شود و آماده شود. در انتها کره را به حلوا اضافه کرده کنار می گذاریم تا از داغی بیفتد.

3. سپس قالب های مینی منوپرشن که با بیس بیسکویتی از قبل پر شده است را از حلوا پر می کنیم و حلوا را داخل یخچال می گذاریم تا سفت تر شود و آماده سرو کردن شود. در انتها با شکلات تزیین می کنیم.

طرز تهیه شربت:

1. تمام مواد را داخل ظرف ریخته و روی حرارت می گذاریم تا بجوشد و کمی قوام بیاید.

طرز تهیه بیس بیسکویتی:

پودر بیسکویت و کره را با هم مخلوط کرده تا خمیر منسجمی به دست بیاید. سپس قالب های مخصوص مینی منوپرشن را با مواد پر کنید. حدود 15 دقیقه در یخچال بگذارید تا حلوا آماده شود.

واتر؛ نوشیدنی با میوه های طبیعی آشپزی

دتاکس واتر

آویشن؛ عصاره شجاعت آشپزی

دمنوش آویشن

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا