آش ماست از جمله آش های خوشمزه ای است که در شهر های مختلف به روش های متفاوت تهیه میشود. سبزی آش ماست معمولا تره – اسفناج- گیشنیز- جعفری و شوید است اما در بخش اشپزی دایان قصد داریم طرز تهیه آش ماست با سبزی کوهی را آموزش دهیم. تا فصل بهار است به بازار تره بار بروید و از سبزی های محلی منطقه خود تهیه کنید و این آش ماست خوشمزه را تهیه کنید. سبزی های محلی که برای تهیه آش ماست به کار می رود . برگ سیر کوهی . برگ موسیر و پونه کوهی است البته در استان فارس از این سبزیجات بیشتر استفاده می کنند (از کنگر هم به مقدار کم می توان استفاده کرد). در بخش آشپزی مجله دایان طرز تهیه آش سبزی شیرازی و آش ترش مازندرانی و آش یزدی خوشمزه را مشاهده کنید.
آش ماست با لپه و سبزی کوهی
- پیاز: ۱ عدد
- برنج نیم دانه: ۵۰۰ گرم
- لپه: ۱/۲ پیمانه
- ماست ترش: ۱ کیلوگرم
- شوید و ترخون یا ( پر موسیر و سیر کوهی و پونه کوهی ) :۵۰۰ گرم
- پیاز داغ: ۶ ق غذا خوری
- نعنا داغ به دلخواه
- گوشت گردن : ۶۰۰ گرم
طرز تهیه آش ماست با لپه و سبزی کوهی:
- برای تهیه آش ماست شیرازی از گوشت استفاده میشه که گوشت گردن بسیار مناسب تر هست می توانید فقط از آب گوشت هم استفاده کنید .
- برای تهیه آش ماست ابتدا لپه را پاک کنید و با آب بشویید و به مدت 5 ساعت خیس کنید و ۲ الی ۳ بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لپه ها گرفته شود.
- اگر ماست شما ترش نبود یک روز قبل خارج از یخچال قرار دهید تا ترش شود
- گوشت را در زود پز قرار دهید و یک پیاز را نصف کنید با کمی نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید و روی مواد ۷الی ۸ لیوان آب بریزید و درب زود پز را ببندید و روی شعله قرار دهید تا گوشت بپزد.
- ما به آب گوشت نیاز داریم پس حرارت را نباید زیاد کنیم تا آب گوشت بخار شود.
- پس از اینکه گوشت پخت ،آب آن را در کاسه ای بزرگ بریزید و از صافی رد کنید . گوشت پخته شده را پس از خنک شدن از استخوان جدا کنید و بکوبید و کنار بگذارید .
- لپه را در آبکش بریزیدو بشویید سپس در قابلمه بریزید و آب گوشت را روی لپه بریزیدنمک و فلفل هم اضافه کنید و روی شعله قرار دهید تا لپه کاملا پخته شوند. وقتی لپه کاملا پخته شد برنج را بشویید و اضافه کنید . اجازه دهید تا خوب بپزد اگر احساس کردید آب مواد کم هست مقداری آب گرم اضافه کنید .
- حال سبزیهای خرد شده را به برنج و لپه پخته شده اضافه کنید و اجازه دهید تا ۳۰ دقیقه سبزی کاملا پخته شود.سپس گوشت کوبیده شده را به مواد اضافه کنید ومواد را هم بزنید و اجازه دهید آش ماست غلیظ شود در ین مرحله مراقب باشید آش ته نگیرد.
- پس از اینکه آش ماست غلیظ شد شعله را خاموش کنید تا آش کمی از داغی بیفتد سپس ماست ترش را خوب هم بزنید و کم کم به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ماست بریده نشود نمک و فلفل آش ماست را چک کنید سپس آش ماست را در ظرف سرو بکشیدو با نعنا داغ و با پیاز داغ تزئین کنید.
ارسال دیدگاه