
بیوگرافی مهستی خواننده معروف ایرانی
چکیده بیوگرافی مهستی
نام اصلی: افتخار دده بالا
نام مستعار: مهستی
متولد: ۲۵ آبان ۱۳۲۵
محل تولد: تهران- ایران
درگذشت: ۴ تیر ۱۳۸۶(سانتا روزا، آمریکا)
علت درگذشت: سرطان روده بزرک
سبکها: سنتی ایرانی، پاپ ایرانی
حرفه: خواننده
مدت کار: از ۱۳۴۲ تا ۱۳۸۶
همسرها: کوروس ناظمیان ، بهرام سنندجی
مهستی کیست؟
خدیجه دَدِهبالا که نام او را در خانه افتخار صدا میزدند با نام هنری مهستی خواننده موسیقی سنتی و پاپ ایرانی بود. از او با نامهایی چون بانوی آواز گلها و دلها یاد میشود.
مهستی در چه سالی به دنیا آمد ؟
مهستی، با نام اصلی افتخار ددهبالا، در ۲۵ آبان ۱۳۲۵ در تهران، خیابان ایران (خیابان عینالدوله)، زاده شد.
تغییر نام از خدیجه به مهستی
وی نام هنری خود را از مهستی گنجوی شاعر معروف ایرانی برگرفت.
خانواده مهستی
پدر وی محمد ددهبالا و مادرش زینت بلغاری بودند.
مادر مهستی و هایده مولودی خوان سفره ها و مراسم مذهبی بود و این دو خواهر اغلب کنار مادر در مراسمات، مولودی خوانی می کردند.
او خواهر هایده، یکی از بزرگترین خوانندگان موسیقی پاپ سنتی ایران بود.
کشف استعداد خوانندگی مهستی
پرویز یاحقی استعداد خوانندگی او را در نوجوانی کشف کرد. یاحقی صدای او را در یکی از نشستها بهطور اتفاقی میشنود و بسیار به صدایش علاقهمند میشود و وی را به خوانندگی و موسیقی تشویق میکند. اکبر گلپایگانی در مصاحبهای عنوان میکند که هایده و مهستی را او آموزش داده و سپس به آهنگسازان معرفی کردهاست.
شروع فعالیت مهستی
هایده از مهستی بزرگتر بود اما مهستی بهعلت تجرد، زودتر از خواهر خود پا در وادی هنر گذاشت. شروع کار مهستی در سن ۱۹ سالگی در برنامهٔ گلها شمارهٔ ۴۲۰ و با خواندن ترانهای به نام آن که دلم را برده خدایا ساختهٔ بیژن ترقی در سبک موسیقی سنتی ایرانی بود اما پس از طی زمان و همراه با گرایش عمومی برای موسیقی پاپ بهخصوص در دوران پس از انقلاب ۱۳۵۷، آهنگهایی نیز در این سبک اجرا نمود. نخستین کار وی در این زمینه ترانهٔ بچه نشو ای دل ساختهٔ جهانبخش پازوکی بود.

همسر اول مهستی
همسر اول مهستی
کورس ناظمیان همسر اول مهستی است مه در سال ۱۳۴۶ با مهستی ازدواج کرد. پیش از انقلاب، همسر اول مهستی پس از مدتی زندگی با او، عاشق فیروزه خوانندهٔ کوچهبازاری شد و از مهستی جدا و با فیروزه ازدواج کرد.
مهستی علاقهٔ زیادی به همسرش داشت و با این جدایی خیلی غمگین شد و ترانههای بیا خونه، بازیچه و سرانجام دلقک را خطاب به کورس ناظمیان، همسر نخست خود خواند.
همسر دوم مهستی
پس از مدتی با همسر دومش بهرام سنندجی ازدواج کرد. او صاحب کارخانهٔ کفش بود.
مهستی دو بار ازدواج کرد و سرانجام هر دو ازدواج، جدایی بود.بعد از این دو جدایی تصمیم گرفت که تنها زندگی کند و با مادر خود در فرمانیه تهران زندگی کرد.
فرزند و نوه های مهستی
وی از ازدواج نخست با کورس ناظمیان صاحب دختری به نام سحر ناظمیان در سال ۱۳۴۷ شد. مهستی از تنها دختر خود یعنی سحر دو نوهٔ دختری به نامهای ناتاشا و ناتالی داشت.

سحر دختر مهستی
خروج مهستی از ایران
مهستی به همراه مادر و خواهرش 7 شهریور 1357 بعد از انفجار در سینما رکس آبادان به کشور انگلیس رفت و با وقوع انقلاب هرگز نتوانست به ایران بازگردد.
بعد از یکسال حضور در لندن سال 1358 به آمریکا مهاجرت کرد و اواخر این سال به پیشنهاد پرویز قریب افشار اولین آلبوم موسیقی خود را در آمریکا منتشر داد.
دوران بیماری مهستی
مهستی تا حدود چهار سال بیماری خود را از اطلاع عموم مردم پنهان نگاه داشت، اگرچه تحت شیمیدرمانی خفیف قرار گرفته بود.
پزشکان به او هشدار داده بودند که در صورت مداوا با دوز بالاتر که مورد نیاز شرایط اوست، امکان ایجاد مشکل در صدایش وجود خواهد داشت. با این وجود، در نوروز ۱۳۸۶ بعد از چندین روز اجرای برنامه در کنسرتی که به همراه ستار و گلپا قرار بود در دبی انجام دهد به علت ظهور مجدد علائم بیماری و وخامت حال عمومی از اجرای کنسرت بازماند.
وی به سرعت به لس آنجلس بازگشت و در برنامهای تلویزیونی با اجرای نادره سالارپور (برادر زادهٔ خود)، به همراه دختر و نوههای خود و پزشک خانوادگی شرکت کرد و اعلام کرد که به بیماری سرطان مبتلا است و باید پرتودرمانی شود.
درگذشت مهستی در چه روزی بود
مهستی پس از انتشار آلبوم موفق «از خدا خواسته» در حالی که مشغول تهیهٔ آلبومی دیگر با همکاری شادمهر عقیلی بود، پس از چهار سال بیماری سرطان روده بزرگ در سانتا روزا، کالیفرنیا در ساعت ۷:۵۲ صبح ۴ تیر ۱۳۸۶ خورشیدی در سن ۶۰ سالگی درگذشت.
پیکر وی پس از انتقال از شمال کالیفرنیا، در ساعت ۱۲:۳۰ روز جمعه ۸ تیر ۱۳۸۶ خورشیدی در گورستان وستوود در لس آنجلس در کنار آرامگاه خواهرش هایده و مادرشان به خاک سپرده شد.
دین مهستی
برگزاری مراسم به شیوه اسلامی موجب بروز اعتراض هایی شد. شماری اظهار داشتند مهستی پیش از مرگ به مسیحیت گرویده بود. عکس هایی از او در حین انجام آیین های مسیحی در اینترنت منتشر شده است. پرویز صیاد در برنامه ای مفصل در شبکه تلویزیونی پارس به مسیحی شدن مهستی اشاره کرد و با مسیحیان ایرانی که پشت درب های بسته گورستان وست وود تجمع کرده بوده مصاحبه کرد.
نادره سالارپور در مصاحبه با رادیو زمانه از بی اطلاعی خانواده مهستی از تغییر دین این خواننده گفت.
لازم به ذکره که بگم مهستی مسلمان بود و مسلمان از دنیا رفته ومسیحی شدن او شایعه ای بیش نیست . او برای امام علی ترانه ها آهنگهای بسیار زیادی خونده و حتی دخترش مسلمان بودن او را تذکر داده و از اینکه او را مسیحی خطاب کنند به شدت عصبانی می شود.
فهرست آلبومهای مهستی
آشفته (۱۳۷۲) -آوازک (۱۳۷۸)-اسیر (۱۳۷۱)-اوج صدا (با همراهی هایده)-از خدا خواسته (۱۳۸۴)-بزم (آواز دلدادگان)-بزم بهار (با همراهی ستار)-بیگانه (۱۳۷۳)-بینوا -دلترانهٔ سال (با همراهی معین و هایده)-تقدیر (۱۳۷۶) (با همراهی گلپا)-تو بزن تا من برقصم (۱۳۵۶)-حقیقت (با همراهی ستار)-دلداده (۱۳۸۰)-سراب عشق (۱۳۵۷)-سپیدهدم (۱۳۶۰)ضیافت (۱۳۷۰) (با همراهی ستار و فرامرز آصف)-قسم (۱۳۷۸)-گل گندم-گل امید (۱۳۷۲)-گلهای رنگارنگ-همیشه عاشق (۱۳۷۸)-همیشه سبز (۱۳۸۲)-هوای یار-هوای عاشقی (۱۳۷۷)-لبخند (با همراهی شهرام صولتی)-مستی (۱۳۷۱)-مهمان (با همراهی هایده)-موج (۱۳۷۲)
-مسافر (۱۳۷۰)-نامه (۱۳۷۳)
ارسال دیدگاه