دلمه ها از جمله غذاهایی هستند که به دلیل طعم و مزه خاصشان، همیشه محبوب بودهاند. در این مطلب، طرز تهیه دلمه کلم پیچ را به شما آموزش میدهیم. این غذا با ترکیب مناسب مواد اولیه، طعمی لذیذ و مطبوع خواهد داشت.
مواد مورد نیاز:
- گوشت (چرخ شده): 400 گرم
- کلم برگ: 1 کیلوگرم
- لپه (پخته و آبکش شده): یک دوم پیمانه
- برنج (پخته و آبکش شده): 1 پیمانه
- سبزی دلمه (ساطوری شده): 1 پیمانه
- پیاز (نگینی خرد شده): 2 عدد
- سرکه قرمز: یک چهارم پیمانه
- شکر: سه چهارم پیمانه
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی: 5 ق ش
- روغن مایع: به میزان لازم
روش پخت:
تابه ای را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن داخل آن گرم کنید. سپس 1 عدد پیاز را درون آن کمی تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. بعد گوشت را به آن افزوده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کرده و بپزد. نمک، فلفل، زردچوبه و 2 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی را به مواد افزوده و کمی دیگر تفت دهید. سپس یک دوم پیمانه آب به آن افزوده و با در بسته بگذارید تا روی حرارت ملایم بپزد و آب آن تبخیر شود. بعد کنار بگذارید تا خنک شود.
لپه، برنج و سبزی دلمه (مخلوطی از تره، جعفری، نعنا، مرزه، گشنیز) را به مواد افزوده و مخلوط کنید. کلم برگ (که از قبل قسمت ریشه آن را خارج کرده اید) را به همراه 1 قاشق سوپخوری سرکه و مقداری نمک داخل قابلمه ای حاوی آب در حال جوش ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا نیم پز شود. سپس آن را آبکش کرده و وقتی خنک شد، برگ برگ کنید.
با استفاده از قاشقی مقداری از مواد را داخل برگ ها گذاشته و به دلخواه بپیچید. سپس از طرفی که آنها را پیچیدهاید، کف قابلمهای بچینید (این کار را تکرار کنید تا مواد تمام شود).
داخل تابهای مقداری روغن گرم کرده و پیاز دیگر را درون آن تفت دهید تا سبک و شیشهای شود. سپس بقیه رب گوجهفرنگی را به آن افزوده و تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. بعد مقداری آب به آن اضافه کرده و بگذارید تا کمی بجوشد. بعد از روی حرارت بردارید (میزان سس آماده شده باید در حدی باشد که روی دلمه را بگیرد).
سس آماده شده را روی دلمه بریزید و با حرارت ملایم بگذارید تا به غلظت بیفتد. سپس سرکه و شکر (از قبل داخل کاسهای مخلوط شده) را به آن افزوده و به مدت 60 دقیقه بگذارید تا بپزد.
ارسال دیدگاه