طرز تهیه «خاگینه ساده» و «خاگینه پرتقالی»

شنبه 1 آبان 1400 آشپزی
خاگینه

خاگینه، خایگینه یا قیقاناخ، یکی از خوراک‌های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که در شهرهای بسیاری از جمله تبریز، زنجان، قزوین، لرستان و حتی اصفهان طبخ می‌شود.

تخم‌مرغ، ماده اصلی تشکیل‌دهنده خاگینه است که در دو نوع شیرین و غیرشیرین تهیه می‌شود.

نسخه غیرشیرین خاگینه، شبیه به املت است و می‌توان آن را با مواد مختلفی مانند قارچ، سیب‌زمینی، سبزیجات، فلفل دلمه‌ای و کدو درست کرد.

خاگینه از واژه «خاگ» مشتق شده است که به‌معنای «تخم‌مرغ» است.در این مطلب طرز تهیه خاگینه ساده و خاگینه پرتقالی را به شما آموزش داده ایم. این دسرها را درست کنید و برای خودتان سرو کنید.

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

خاگینه ساده 


مواد لازم:

  • تخم مرغ: 6 عدد
  • ماست: 4 قاشق سوپ خوری
  • پودر قند: 140 گرم
  • بکینگ پودر: 1 قاشق سوپخوری
  • وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
  • آرد: 5 قاشق سوپخوری
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • دارچین: 1 قاشق چایخوری
  • گردوی خرد شده: 50 گرم
  • روغن سرخ کردنی: 3 قاشق سوپخوری

مواد لازم برای شهد:

  • شکر: 1 پیمانه
  • آب: سه چهارم پیمانه
  • گلاب: 1 قاشق سوپخوری

 

طرز تهیه:

1. ابتدا آب و شکر را مخلوط کرده روی حرارت قرار داده تا بجوشد، گلاب را اضافه کرده و بگذارید حدود 5 دقیقه بجوشد. سپسش کنار بگذارید تا خنک شود.

2. برای تهیه خاگینه تخم مرغ و ماست را با همزن دستی خوب بزنید تا مخلوط شوند، آرد را اضافه کرده و با همزن دستی خوب بزنید، بکینگ پودر، وانیل و زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید، روغن را داخل ماهی تابه نچسب ریخته و روی حرارت بگذارید تا گرم شود.

3. مایه آماده را داخل ماهی تابه ریخته و با قاشق کف ماهی تابه پهن کنید. درب ماهی تابه را گذاشته و حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا خاگینه خوب بپزد و یک طرف آن سرخ شود.

4. سپس خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود، دارچین و گردوی خرد شده را روی خاگینه ریخته و شهد آماده را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا 3 دقیقه دیگر جوشیده و شهد به خورد خاگینه برود، سپس خاگینه را برش زده و سرو نمائید.

بادنجان به همراه سالاد خوشمزه

نکته:

1. بجای شهد به همان مقدار می توانید از شیره انگور استفاده کنید. در این صورت شیره انگور را با دو قاشق آب رقیق کنید.

2. داخل خاگینه می توانید از پودر گل محمدی به مقدار یک قاشق سوپ خوری استفاده کنید.

3. می توانید شهد خاگینه را نصف کرده و با انواع مربا یا مارمالاد سرو کنید.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————

خاگینه پرتقالی

 

مواد لازم:

  • ماست (سفت لبنیاتی): 60 گرم
  • بکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
  • آرد: 30 گرم
  • آرد برنج: 10 گرم
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • پوست پرتقال (رنده شده): 1 قاشق مرباخوری
  • اسانس پرتقال: یک چهارم قاشق چایخوری

مواد لازم شربت:

  • آب پرتقال طبیعی: 250 میلی لیتر
  • شکر: 400 گرم

 

طرز تهیه:

1. تخم مرغ ها را با مفتول بزنید تا از لختگی درآیند و یکدست بشود. اسانس و پوست پرتقال را نیز اضافه کرده، سپس بیکینگ پودر را با ماست مخلوط کرده و به تخم مرغ ها اضافه کنید.

2. بعد آرد را اضافه کرده هم بزنید تا مواد یکدست شود. مایه خاگینه را کنار بگذارید تا کمی به اصطلاح سنگین شود.

3. داخل قالب سیلیکونی کوچک را کاملا چرب کرده و از مواد بریزید. سپس در فر 180 درجه به مدت حدود 15 دقیقه بپزید تا طلایی شوند.

در انتها در شربت ولرم قرار داده تا کاملا شهدی شود و آماده مصرف شود.

طرز تهیه شربت خاگینه:

شکر را به آب پرتقال اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید تا وقتی که قوام بیاید. شربت ولرم را کنار گذاشته تا از داغی بیفتد، سپس شربت ولرم را روی خاگینه گرم بریزید.

طرز تهیه سالمونِ کبابی شده در کنار سبزیجات

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی‌ اراکی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا