غذاهای شب عید: لذت و طعم بی‌نظیر در سفره ایرانی

پنج‌شنبه 18 اردیبهشت 1404 آشپزی
Capture 28

شب عید سفره تمام خانواده‌های ایرانی پر و پیمان و مملو از غذاهای شب عید متنوع و مختلف است. در حقیقت هر روستا، شهر یا شهرستانی براساس سنت و باورهایشان غذاهای رسمی و محلی مربوط به خود را در این شب طبخ می‌کنند. غذای اصلی اغلب خانواده‌های ایرانی سبزی پلو ماهی است که برخی همراه آن، کوکو سبزی هم می‌خورند.

بسیاری از افراد عادت دارند سبزی پلو ماهی را با ماست بخورند یا به توصیه کارشناسان تغذیه برای جذب بهتر آهن ماهی، آن را با چاشنی آبلیمو یا آب نارنج طعم دار کنند، اما باید بدانید که از نظر طب سنتی ماهی طبع سردی دارد. برای افرادی که نوع مزاج خود را نمی‌شناسند یا سرد مزاج هستند، توصیه شده است تا سبزی پلو، ماهی و کوکو سبزی را با سبزی‌ها یا ادویه‌جات گرم همچون نعنا، گشنیز، ترخون، گلپر، زیره، دارچین، زنجبیل یا فلفل سیاه میل کنند. همچنین پس از صرف ماهی مصرف خرما برای تعادل طبع مفید است.

برای داشتن خواب آرام، بهتر است سبزی پلو ماهی و کوکوی اشپل را در روز عید میل کنید و همراه آن آب ننوشید. سبزی‌های پلویی که حاوی شوید، تره و جعفری بیشتری باشد می‌تواند تا حدود زیادی طبع سرد ماهی و برنج را تعدیل دهد.

کوکو سبزی یکی دیگر از غذاهای محبوب شب عید است که می‌توانید آن را با گردو و زرشک طعم‌دار کنید. توجه داشته باشید که سبزی تازه ارزش غذایی بالاتری نسبت به سبزی‌های منجمد و خشک دارد.

رشته‌پلو هم یکی دیگر از غذاهای محبوب شب عید است که مورد پسند نسل قدیم قرار دارد. کوکوی اشپل نیز به عنوان یک غذا با طبع گرم و خوشمزه، می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

در ایام عید، مصرف آجیل و تنقلات با طبع گرم زیاد است و بهتر است از انواع آش‌هایی که طبع سرد دارند نیز استفاده کنید.

Capture 39

آموزش طرز تهیه بستنی انبه رژیمی با طعمی فوق‌العاده

Capture 38

آموزش طرز تهیه یک نان خوشمزه با شیره انگور

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا