چکیده ای از بیوگرافی آمنه سادات ذبیح پور
نام : آمنه
نام خانوادگی : ذبیح پور
زمینه فعالیت: خبرنگاری
تولد: 1363
زادگاه: تهران
تاهل : اطلاعاتی در دسترس نیست
مدرک تحصیلی : _
آمنه سادات ذبیح پور کیست ؟
آمنه سادات ذبیحپور، خبرنگار ایرانی حوزهٔ سیاست در خبرگزاری صدا و سیما است و از مجریان اخبار ۲۰:۳۰ شبکه دو سیمای جمهوری اسلامی ایران میباشد. فعالیت او بیشتر در زمینه بررسی و تهیه گزارش درباره شبکههای ماهوارهای خارجی متمرکز است. در سال ۱۳۹۲، او به دلیل گزارشگری درباره عملکرد دولت محمود احمدینژاد تقدیر شد و توسط رئیس جمهور وقت محمود احمدی نژاد لوح تقدیر دریافت کرد.
خانم ذبیحپور در اسفند ۱۴۰۰، او به عنوان «سرپرست سردبیری گروه رسانههای فارسیزبان بیگانه» صداوسیما منصوب شد.
در ۲۵ آبان ۱۴۰۱، وزارت خزانهداری ایالات متحده ذبیحپور را به اتهام گرفتن اعترافات اجباری تلویزیونی تحریم کرد. در ۲۱ آذر ۱۴۰۱، اتحادیه اروپا نیز او را به دلیل نقض فاحش حقوق بشر تحریم کرد. در ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۳، وزارت خارجه استرالیا نیز او را به دلیل نقش مهم در پخش اعترافات اجباری تحریم نمود.
معروفیت آمنه سادات ذبیح پور با 20:30
آمنه ذبیح پور بعد از ورود به بخش خبری 20:30 با تهیه گزارشات جنجالی بسیار مورد توجه قرار گرفت ، او در این بخش گزارش های جنجالی علیه شبکه های خبری ماهواره ای تا حمله به سیاست های خارجی و داخلی تهیه میکرد.
شکایت آمنه سادات ذبیح پور علیه سپیده قلیان
سپیده قلیان، فعال کارگری، از آمنه سادات ذبیحپور، خبرنگار صدا و سیما، به اتهام «بازجویی» و گرفتن «اعترافات اجباری» شکایت کرد. اما قاضی پرونده در دادگاه رسیدگی، شکایت را بدون بررسی مختومه اعلام کرد. قلیان بیان کرد که ذبیحپور در هنگام «بازجویی و شکنجه» وی در اتاق حضور داشته و افزود: «در مراحل تولید طراحی سوخته، شخص خانم آمنه سادات ذبیحپور در اتاق بازجویی حضور داشت تا پس از ساعتها شکنجه جسمی و روحی، متنی را که از قبل آماده کرده بود برای خواندن در مقابل دوربین، در اختیار ما بگذارد.»
اظهارات سپیده قلیان درباره نقش ذبیحپور در تهیه «اعترافات اجباری» از او، موضوع مشارکت خبرنگاران رادیو و تلویزیون حکومتی با نهادهای امنیتی ایران در اخذ «اعترافات اجباری» از زندانیان سیاسی را مطرح کرد. ذبیحپور هرگونه مشارکت در بازجویی از قلیان را تکذیب کرد و بابت آنچه که طرح اتهامات کذب علیه خود دانست، از قلیان شکایت کرد.
اما چندی بعد عکس خانمی با لباس نظامی که شباهت زیادی به آمنه سادات ذبیح پور داشت نظرها را به خود جلب کرد. این ادعاها توسط باشگاه خبرنگاران جوان تکذیب شد و گفت شد این عکس مربوط به کنفرانس پلیس زن در پاکستان و در سال 93 می باشد.
تحریم آمنه سادات ذبیح پور
در چهارشنبه، ۲۵ آبان ۱۴۰۱، وزارت خزانهداری ایالات متحده دو «خبرنگار» از جمله آمنه سادات ذبیحپور و چهار مقام ارشد صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران را به اتهام پخش صدها اعتراف اجباری از بازداشتشدگان تحریم کرد.
در روز دوشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۱، اتحادیه اروپا همزمان با اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد، دو جوان بازداشتشده در خیزش ۱۴۰۱ ایران با حکم دادگاههای جمهوری اسلامی، ۲۰ شخص حقیقی از جمله آمنه سادات ذبیحپور و سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی را به دلیل نقض فاحش حقوق بشر در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
چهارشنبه، ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۳، وزارت خارجه استرالیا آمنه سادات ذبیحپور را به همراه ۳ تن از مسئولان و ۳ نهاد جمهوری اسلامی تحت تحریم مالی و ممنوعیت سفر قرار داد. او به دلیل «نقش مهمی که در پخش اعترافات اجباری دوتابعیتیها، فعالان مدنی، زندانیان سیاسی، نویسندگان و اقلیتهای مذهبی در ایران» داشت، تحریم شد.
واکنش به حضور احمدینژاد در عزای رئیسی
پس از مرگ ابراهیم رئیسی و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد ورزقان، آمنه سادات ذبیحپور با انتشار تصویری از محمود احمدینژاد در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به عنوان کسی که هشت سال خبرنگار برنامههات بودم، از تو بیزارم! دوزاری». برخی این پست را واکنشی به لباس سیاه نپوشیدن احمدینژاد در عزای رئیسی دانستند.
علی حسینی، وکیل دادگستری نزدیک به احمدینژاد، در پاسخ به این پست نوشت: «کاش آن روز صبح در هتل وارویک نیویورک به محافظها تشر نمیزد که به من و شما هیچ ربطی ندارد که دیشب فلان خبرنگار تا صبح رفته توی اتاق فلان عکاس».
پس از این پاسخ، آمنه سادات نوشته خود را پاک کرد و علی حسینی نیز پاسخ خود را در ایکس حذف کرد. با این حال، ادعای علی حسینی در رسانههای اجتماعی بازتاب گستردهای یافت و واکنشهای متعددی را برانگیخت.
ارسال دیدگاه