آب روغنو کرمانی(کاچی )خوشمزه و مقوی+طرز تهیه

دوشنبه، ۲۱ مهر ۱۳۹۹ آشپزی

کاچی یا آب روغنو کرمانی

 کاچی یک دسر ایرانی و یکی از سنتهای دیرینه مردم دیار کرمان با قدمت چند صد ساله که در گذشته نقش مهمی در سلامتی و تقویت جسم و روح داشته که نه تنها مقوی ، انرژی زا خصوصاً برای رفع کم خونی ، نیروی از دست رفته و بسیاری از ناتوانی های بدن استفاده می کردند

آب روغنو شامل :روغن حیوانی  ارد برنج  نبات  گاوزبان، گل رنگ ،بابونه- چهار زیره کرمانی  مغز بادام- پسته، فندق،گردو وهسته هلو خرد شده پودر نارگیل-

در زمان تهیه گل گاوزبان ،گل رنگ ،بابونه را در ظرفی به همراه نبات می جوشانند درظرفی دیگر مقداری روغن حیوانی ریخته سه تا چهار قاشق ارد برنج را به ان اضافه می کنند وخوب سرخ می کنند بعد چهار زیره  پودر نارگیل ومغزهای خرد شده را به ان اضافه می کنند و در اخر گاوزبان را که داغ است صاف کرده وبه مواد اضافه می کنند وهم میزنند تا بجوشد وقوام بیاید.

آب روغنو کرمانی

مواد لازم برای تهیه آب روغنو

۲ تا ۳ نفر

۳ قاشق غذاخوری آرد برنج

۱ قاشق غداخوری  روغن حيوانی

۱ قاشق غذا خوری مغز بادام و پسته

۱قاشق غذاخوری ادويه كاچی

مقداری زعفرون

نبات به مقدار لازم

۱ قاشق غذاخوری پودر  چهارزيره

۳ ليوان دمنوش گل گاوزبان

 

طرز تهیه آب روغنو (کاچی)
  1. ابتدا گله گاوزبان را با مقداري بابونه دم ميكنيم بعد زعفرون و نبات اضافه ميكنيم و کنار می گذاریم

  2. آرد برنج با روغن محلي تفت ميديم. نصف قاشق چاي خوري زردچوبه و ادويه كاچي اضافه ميكنيم هم ميزنيم

  3. گاوزبان دم كشيده را صاف كرده و به مواد بالا اضافه ميكنيم هم ميزنيم زير گاز كم ميكنيم آبش رو بستگي به غلظتي كه دوست دارين داشته باشه كم يا زياد كنيد

  4. سپس در طرف سرو ریخته و با پسته و بادام غنچه گُل محمدي تزيين ميكنيم

    این دسر بسیار مقوی است مخصوصا برای خانم های که تازه زایمان کرده اند

سس فلفل قرمز تند و خوشمزه +طرز تهیه

طرز تهیه دسر کدو حلوایی و به + خواص آب کدو حلوایی

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا