کشور سومالی/همه چیز درباره کشور سومالی

یکشنبه 23 مهر 1402 جاذبه های گردشگری
کشور سومالی

کشور سومالی

کشور سومالی با نام رسمی جمهوری فدرال سومالی کشور مستقلی است که در منطقه شاخ آفریقا در شرق آفریقا واقع شده‌است. این کشور، قبلاً با نام «جمهوری دموکراتیک سومالی» شناخته می‌شد.سومالی از شمال غربی با جیبوتی و از غرب و شمال با اتیوپی و از جنوب غربی با کنیا مرز مشترک دارد.

سومالی به دلیل فقر، ناامنی و خشکسالی با چالش های زیادی روبرو است. این کشور همچنین به دلیل قاچاق انسان، تروریسم و دزدی دریایی مورد توجه بین المللی است.

تاریخچه مختصر سومالی:

کشور سومالی در شاخ آفریقا واقع شده است. تأثیرات هم از آفریقا و هم از عربستان رایج است. چندین امپراتوری مختلف سومالی در قرون وسطی وجود داشت که به دلیل موقعیت مهم سومالی بین آفریقا و عربستان، تأثیر زیادی بر تجارت در این منطقه داشت. این امپراتوری‌ها شامل سلطنت آدال، سلطنت ورسنگلی و سلسله گوبرون بودند.

در دهه 1800 انگلیسی ها و ایتالیایی ها وارد شدند. آنها سومالی لند بریتانیا و سومالی لند ایتالیا را تأسیس کردند. دراویش، تحت رهبری محمد عبدالله حسن، سال‌ها از داخل سومالی با انگلیسی‌ها جنگیدند تا اینکه در سال 1920 شکست خوردند. این منطقه عمدتاً تحت کنترل ایتالیا بود تا پس از جنگ جهانی اول، زمانی که انگلیسی‌ها تمام منطقه را تصرف کردند. در سال 1960 کشور مستقل سومالی تشکیل شد.

در سال 1991 جنگ داخلی سومالی آغاز شد. از آن زمان کشور در هرج و مرج و بدون حکومت مرکزی واقعی بوده است. در نتیجه، یکی از خشن ترین و فقیرترین کشورهای جهان است.

 

کشور سومالی

کشور سومالی

همه چیز درباره کشور سومالی

پایتخت: موگادیشو

جمعیت: 15,442,905

منطقه یا قاره جهان: آفریقا

زمین عمومی: فلات عمدتاً مسطح تا مواج که به سمت تپه ها در شمال بالا می رود

آب و هوا: عمدتاً بیابان. بادهای موسمی شمال شرقی (دسامبر تا فوریه)، دمای معتدل در شمال و بسیار گرم در جنوب. بادهای موسمی جنوب غربی (مه تا اکتبر)، تندباد در شمال و گرم در جنوب، بارندگی نامنظم، دوره های گرم و مرطوب (تانگامبیلی) بین باران های موسمی

شهرهای بزرگ: موگادیشو (پایتخت) 1.353 میلیون (2009)، بوساسو

 

دولت کشور سومالی

سومالی یک جمهوری است. رئیس جمهور رئیس دولت و رئیس دولت است. پارلمان سومالی قانونگذاری کشور را بر عه ده دارد.

سومالی از سال 1991 درگیر جنگ داخلی بوده است. در سال 2012، یک دولت جدید در سومالی تشکیل شد، اما این کشور هنوز با ناامنی و بی ثباتی روبرو است.

کشور سومالی

کشور سومالی

مردم کشور سومالی

نوع دولت: دولت ملی دائمی وجود ندارد. دولت فدرال پارلمانی و انتقالی

زبان های صحبت: سومالیایی (رسمی)، عربی، ایتالیایی، انگلیسی

استقلال: 1 ژوئیه 1960 (از ادغام سومالی لند بریتانیا، که در 26 ژوئن 1960 از بریتانیا مستقل شد، و سومالی لند ایتالیا، که از قیمومیت سازمان ملل تحت مدیریت ایتالیا در 1 ژوئیه 1960 مستقل شد، برای تشکیل جمهوری سومالی)

تعطیلات ملی:بنیاد جمهوری سومالی، 1 ژوئیه (1960)؛ یادداشت – 26 ژوئن (1960) در سومالی لند

ملیت: سومالیایی

ادیان: مسلمان سنی

نماد ملی: پلنگ

کشور سومالی

کشور سومالی

اقتصاد کشور سومالی

سومالی دارای اقتصاد ضعیفی است که عمدتاً بر کشاورزی و دامداری متکی است. این کشور همچنین دارای منابع طبیعی غنی از جمله نفت، گاز طبیعی و معادن است.

صنایع عمده: چند صنایع سبک از جمله تصفیه شکر، نساجی، ارتباطات بی سیم

محصولات کشاورزی: موز، سورگوم، ذرت، نارگیل، برنج، نیشکر، انبه، دانه کنجد، لوبیا. گاو، گوسفند، بز؛ ماهی

منابع طبیعی: اورانیوم و ذخایر عمدتاً بهره برداری نشده سنگ آهن، قلع، گچ، بوکسیت، مس، نمک، گاز طبیعی، ذخایر احتمالی نفت.

صادرات عمده: دام، موز، پوست، ماهی، زغال سنگ، آهن قراضه

عمده واردات: تولید، فرآورده های نفتی، مواد غذایی، مصالح ساختمانی، قات

واحد پول: شیلینگ سومالی (SOS)

تولید ناخالص داخلی ملی: 5,896,000,000 دلار

کشور سومالی

کشور سومالی

شهر بزرگ سومالی

شهر موگادیشو پایتخت سومالی و بزرگترین شهر این کشور است. این شهر در سواحل خلیج عدن واقع شده است و جمعیتی در حدود 2.5 میلیون نفر دارد.این شهر بندری است و مرکز تجاری محسوب می‌شود.  بناهای قدیمی در این کشور وابسته به مسجد فخرالدین و همینطور کاخ گارسا است. فضای سلطنتی در این کشور بر اساس دوره‌های تاریخی بررسی می‌شود. این شهر دارای یک موزه و یک کتابخانه است.

شهر هرجیسا شهری در سومالی است که رتبه دوم در بین مهمترین شهرهای کشور سومالی را به خود اختصاص داده است. این شهر در واقع یک منطقه خودمختار محسوب می‌شود و به رسمیت شناخته شده است.

این شهر به طور کلی زیستگاه و محل سکونت محسوب می‌شود. هرجیسا در نزدیکی شهر گابیلکی قرار گرفته است و مرکز کشاورزی در این کشور محسوب می‌شود محصولات کشاورزی این شهر بیشتر گوجه فرنگی و پیاز است. باغ‌های طبیعی و فضای جنگلی این شهر بی‌نظیر است.

شهربوساسو نام شهری زیبا در شمال کشور سومالی است این شهر در ساحل جنوبی خلیج عدن قرار دارد و به طور کلی بند اصلی کشور سومالی است.

 

کشور سومالی

کشور سومالی

برخی از جاذبه های گردشگری سومالی عبارتند از:

سومالی کشوری با تاریخ و فرهنگ غنی است که دارای جاذبه های گردشگری متعددی است. با این حال، ناامنی و بی ثباتی در این کشور، گردشگری را به یک چالش تبدیل کرده است.

موزه ملی سومالی در موگادیشو، پایتخت سومالی، واقع شده است. این موزه دارای مجموعه ای از آثار تاریخی و فرهنگی سومالی است.

قلعه موگادیشو یک قلعه تاریخی است که در مرکز موگادیشو واقع شده است. این قلعه در قرن 17 ساخته شده است و شاهد بسیاری از وقایع تاریخی مهم بوده است.

غارهای صومعه در منطقه صومعه، واقع در شمال سومالی، واقع شده اند. این غارها دارای نقاشی های دیواری و کنده کاری های تاریخی هستند.

جزایر سومالیلند یک گروه از جزایر در اقیانوس هند هستند که در شمال سومالی واقع شده اند. این جزایر دارای سواحل زیبا و صخره های مرجانی هستند.

پارک ملی مدوجا یک پارک ملی است که در جنوب سومالی واقع شده است. این پارک دارای حیات وحش متنوعی از جمله فیل ها، زرافه ها و شیرها است.

 

برخی از چالش های گردشگری در سومالی عبارتند از:

ناامنی: سومالی یک کشور ناامن است و خطر تروریسم، دزدی دریایی و قاچاق انسان در این کشور وجود دارد.

بی ثباتی: سومالی یک کشور بی ثبات است و دولت مرکزی این کشور ضعیف است.

فقر: سومالی یک کشور فقیر است و بسیاری از مردم این کشور درآمد کافی برای سفر ندارند.

با توجه به این چالش ها، سفر به سومالی باید با احتیاط انجام شود.

بزرگترین دریاچه های جهان

بزرگترین دریاچه های جهان

مجلل ترین هتل های جهان

مجلل ترین هتل های جهان

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا