![دستور پخت شیرین پلو با گوشت قلقلی 1 شیرین پلو با گوشت قلقلی](https://dayan.ir/wp-content/uploads/2018/01/111952_117.gif)
یکی از غذاهای اصیل ایرانی که بسیار محبوب است و در اکثر مهمانی ها و مجالس سرو میشود. شیرین پلو مجلسی را با گوشت قلقلی تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. شیرین پلو با گوشت قلقلی یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که ترکیبی از برنج، هویج، خلال بادام، خلال پسته و گوشت قلقلی دارد. در ادامه به طور کامل طرز تهیه این غذای لذیذ را آموزش میدهی
مواد لازم برای تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی
- برنج1 کیلوگرم
- گوشت چرخ کرده
- خلال بادام200 گرم
- خلال پسته50 گرم
- خلال پوست نارنج یا پرتقال 250 گرم
- هویج0/5 کیلوگرم
- پیاز متوسط3 عدد
- محلول زعفران به مقدار لازم
- شکر
- نمک و زردچوبه و ادویه
- روغن یا کره
![دستور پخت شیرین پلو با گوشت قلقلی 4 شیرین پلو با گوشت قلقلی](https://dayan.ir/wp-content/uploads/2018/08/Capture-10-487x520.png)
شیرین پلو با گوشت قلقلی
طرز تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی
مرحله اول: آمادهسازی مواد
- خلال پرتقال یا نارنج: پوست پرتقال یا نارنج را به صورت خلالی خرد کنید. آنها را دوبار در آب بجوشانید و سپس برای چند ساعت در آب سرد خیس کنید تا تلخی آنها گرفته شود. چند بار آب آن را عوض کنید.
- خلال بادام: خلال بادام را به مدت یک ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس آبکش کرده و اجازه دهید خشک شود.
- هویج: هویجها را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید.
مرحله دوم: تهیه شربت
- شکر را با 3 پیمانه آب بجوشانید تا شکر حل شود.
- خلالهای پرتقال یا نارنج و خلال پسته را به شربت اضافه کنید تا بپزند و شیرین شوند. سپس خلالها را از شربت خارج کنید.
مرحله سوم: آمادهسازی گوشت قلقلی
- یک پیاز را رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. نمک، زردچوبه و ادویه را به آن بیفزایید و خوب ورز دهید.
- گوشت را به صورت قلقلیهای کوچک درآورده و در ماهی تابه با کمی روغن سرخ کنید تا همه طرف آنها طلایی شود.
مرحله چهارم: آمادهسازی پیاز و هویج
- دو پیاز باقی مانده را خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
- هویجها را در کره تفت دهید و در صورت تمایل کمی زعفران به آنها اضافه کنید تا رنگ و عطر بهتری بگیرند.
مرحله پنجم: دم کردن برنج
- برنج را آبکش کنید.
- در قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را پهن کنید.
- لایهای از برنج را روی ته دیگ بریزید و سپس لایهای از مواد (خلالهای پرتقال، پسته، بادام و هویج تفت داده شده) را روی آن پخش کنید. این کار را تا تمام شدن مواد و برنج تکرار کنید.
- زعفران دم کرده را به صورت پراکنده روی برنج بریزید و درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید.
- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید برنج به مدت 45 دقیقه دم بکشد.
مرحله ششم: سرو غذا
- برنج دم کشیده را در ظرف مورد نظر بکشید.
- گوشتهای قلقلی سرخ شده را روی برنج قرار دهید.
- شیرین پلو را با خلال بادام، پسته و برنج زعفرانی تزئین کنید.
- روی برنج کمی محلول با مقداری کره بریزید و سپس آن را دم بگذارید.
- وقتی برنج دم کشید آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال بادام، پسته، پرتقال، و تفت داده شده در روغن تزئین کنید.
نکات مهم
- تنظیم شکر: میزان شکر به ذائقه شما بستگی دارد. اگر نمیخواهید شیرینی غذا زیاد باشد، مقدار شکر را کمتر کنید.
- تلخی خلالها: خیس کردن و چند بار تعویض آب خلالهای پرتقال یا نارنج کمک میکند تا تلخی آنها گرفته شود.
- زعفران: استفاده از زعفران دم کرده به برنج عطر و رنگ خاصی میبخشد. مطمئن شوید زعفران را به خوبی دم کردهاید تا رنگ و عطر مطلوب را داشته باشد.
- ته دیگ: برای ته دیگ میتوانید از نان یا سیب زمینی استفاده کنید تا لایه زیرین برنج خشک نشود و ته دیگ خوشمزهای داشته باشید.
ارسال دیدگاه