یکی از غذاهای اصیل ایرانی که بسیار محبوب است و در اکثر مهمانی ها و مجالس سرو میشود. شیرین پلو مجلسی را با گوشت قلقلی تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. شیرین پلو با گوشت قلقلی یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که ترکیبی از برنج، هویج، خلال بادام، خلال پسته و گوشت قلقلی دارد. در ادامه به طور کامل طرز تهیه این غذای لذیذ را آموزش میدهی
شیرین پلو یکی از غذاهای محبوب افرادی است که ذائقه آنها به خوردن غذاهای شیرین تمایل دارد. این غذا بسیار شیک و مجلسی است و در میهمانی ها جایگاه خاصی دارد.مواد اصلی مورد استفاده در تهیه شیرین پلو برنج، آجیل، و زعفران است و افراد براساس سلیقه و ذائقه خود می توانند از انواع گوشت در آن استفاده کنند. تزئین شیرین پلو با انواع مغزها و میوه های رنگارنگ به اندازه کیفیت این غذا اهمیت دارد و شاید بتوان گفت از نظر زیبایی بی نظیر است. از آنجا که در تهیه این غذا از زرشک و خلال مرکباتی مثل نارنج و پرتقال استفاده می شود، در استان های خراسان و فارس بیشتر از سایر استان ها محبوبیت دارد.
مواد لازم برای تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی
- برنج1 کیلوگرم
- گوشت چرخ کرده
- خلال بادام200 گرم
- خلال پسته50 گرم
- خلال پوست نارنج یا پرتقال 250 گرم
- هویج0/5 کیلوگرم
- پیاز متوسط3 عدد
- محلول زعفران به مقدار لازم
- شکر
- نمک و زردچوبه و ادویه
- روغن یا کره
طرز تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی
مرحله اول: آمادهسازی مواد
- خلال پرتقال یا نارنج: پوست پرتقال یا نارنج را به صورت خلالی خرد کنید. آنها را دوبار در آب بجوشانید و سپس برای چند ساعت در آب سرد خیس کنید تا تلخی آنها گرفته شود. چند بار آب آن را عوض کنید.
- خلال بادام: خلال بادام را به مدت یک ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس آبکش کرده و اجازه دهید خشک شود.
- هویج: هویجها را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید.
مرحله دوم: تهیه شربت
- شکر را با 3 پیمانه آب بجوشانید تا شکر حل شود.
- خلالهای پرتقال یا نارنج و خلال پسته را به شربت اضافه کنید تا بپزند و شیرین شوند. سپس خلالها را از شربت خارج کنید.
مرحله سوم: آمادهسازی گوشت قلقلی
- یک پیاز را رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. نمک، زردچوبه و ادویه را به آن بیفزایید و خوب ورز دهید.
- گوشت را به صورت قلقلیهای کوچک درآورده و در ماهی تابه با کمی روغن سرخ کنید تا همه طرف آنها طلایی شود.
مرحله چهارم: آمادهسازی پیاز و هویج
- دو پیاز باقی مانده را خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
- هویجها را در کره تفت دهید و در صورت تمایل کمی زعفران به آنها اضافه کنید تا رنگ و عطر بهتری بگیرند.
مرحله پنجم: دم کردن برنج
- برنج را آبکش کنید.
- در قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را پهن کنید.
- لایهای از برنج را روی ته دیگ بریزید و سپس لایهای از مواد (خلالهای پرتقال، پسته، بادام و هویج تفت داده شده) را روی آن پخش کنید. این کار را تا تمام شدن مواد و برنج تکرار کنید.
- زعفران دم کرده را به صورت پراکنده روی برنج بریزید و درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید.
- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید برنج به مدت 45 دقیقه دم بکشد.
مرحله ششم: سرو غذا
- برنج دم کشیده را در ظرف مورد نظر بکشید.
- گوشتهای قلقلی سرخ شده را روی برنج قرار دهید.
- شیرین پلو را با خلال بادام، پسته و برنج زعفرانی تزئین کنید.
- روی برنج کمی محلول با مقداری کره بریزید و سپس آن را دم بگذارید.
- وقتی برنج دم کشید آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال بادام، پسته، پرتقال، و تفت داده شده در روغن تزئین کنید.
نکات مهم
- تنظیم شکر: میزان شکر به ذائقه شما بستگی دارد. اگر نمیخواهید شیرینی غذا زیاد باشد، مقدار شکر را کمتر کنید.
- تلخی خلالها: خیس کردن و چند بار تعویض آب خلالهای پرتقال یا نارنج کمک میکند تا تلخی آنها گرفته شود.
- زعفران: استفاده از زعفران دم کرده به برنج عطر و رنگ خاصی میبخشد. مطمئن شوید زعفران را به خوبی دم کردهاید تا رنگ و عطر مطلوب را داشته باشد.
- ته دیگ: برای ته دیگ میتوانید از نان یا سیب زمینی استفاده کنید تا لایه زیرین برنج خشک نشود و ته دیگ خوشمزهای داشته باشید.
ارسال دیدگاه