خواص ویتامین D و تاثیر آن بر سلامت بدن

سه‌شنبه 13 آبان 1399 سلامت
Properties of Vitamin D.

خواص ویتامین D

ویتامین D  یکی از ویتامین محلول در چربی است  که به انذاره کم در مواد غذایی و جود دارد . با قرار گرفتن در مقابل نور خورشید بدن ویتامین دی مورد نیاز را تامین میکند و سنتز ویتامین دی صورت می گیرد.  با گنجاندن مواد غذایی مفید و قرار گرفتن در مقابل نور خورشید بدون پوشش می توان تا حدی از بروز کمبود ویتامین دی جلوگیری کرد

بهترین روش برای آنکه از کمبود ویتامین دی  بدن مطلع شویم آزمایش ویتامین دی است که با مشورت پزشک انجام شود و اگر لازم بود مکمل ویتامین دی مصرف  کنید. البته در حال حاضر همه افراد باید یک  قرص ویتامین دی 50000 را ماهانه مصرف کنند.چون با تحقیقاتی که انجام شده اکثر ایرانی ها با کمبود ویتامین دی مواجه هستند.

هم‌چنین برای مقابله با کمبود ویتامین D می‌توانید  این مواد غذایی را در برنامه غذای خود قرار دهید.

  • ماهی های سالمون و تن ساردین
  • زرده تخم مرغ
  • قارچ
  • خوراکی های غنی شده با ویتامین D مانند شیر گاو
  • شیر سویا و آب پرتقال

عوارض کمبود ویتامین D

  •  کمبود ویتامین دی باعث پوکی استخوان در افراد مسن می شود
  • کمبود  ویتامین دی باعث می شود  سیستم ایمنی ضعیف شده و باعث بیماری  عفونی مکرر در فرد می شود.
  •  کمبود ویتامبن دی باعث ریزش شدید مو می شود.
  • کمبود ویتامین دی باعث می شود فرد احساس خستگی دائم کند.
  • کمبود ویتامین دی در بدن باعث می شود ترمیم زخمها به کندی صورت  گیرد.
  • کمبود  ویتامین دی باعث افسردگی میشود بخصوص در فصل های سرد سال.
  • کمبود ویتامین دی باعث استخوان درد و کمر درد شدید می شود.
  • کمبود ویتامین دی باعث کاهش جذب کلسیم در بدن میشود به همین دلیل  قرص ویتامین دی و کلسیم با هم تجویز می شود.

 

آیا بین بیماری کرونا و کمبود ویتامین D  رابطه وجود دارد؟

 

از زمان شروع بیماری کرونا تحقیقات زیادی انجام شده. و مکمل ها زیادی برای تقویت سیستم ایمنی برای  افراد مبتلا تجویز شده که بین  آنها مکمل ویتامین دی و قرص  زینک پلاس  دیده می شود .

تحقیقات نشان داده که افرادی که آلوده به ویروس کرونا شدند، مقدار ویتامین D در بدنشان بسیار کم است. و ثابت شده ویتامین D به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا در برابر عفونت‌هایی مانند سرماخوردگی یا آنفلوانزا مقابله کند.

زنان باردار چه مقدار ویتامین Dمصرف کنند؟

کمبود این ویتامین در  زنان باردار  علاوه بر سقط جنین ، می‌تواند با عوارض دیگری  از جمله فشار بارداری و مسمومیت بارداری، احتمال زایمان زودرس، دیابت بارداری و تولد نوزاد با وزن کم همراه باشد.

در زنانی که ویتامین D طبیعی دارند ۱۰ درصد شانس حاملگی شدن و همچنین ۱۵ درصد احتمال تولد نوزاد زنده بیشتر است.

زنانی  که قصد بارداری دارند قبل از حاملگی باید سطح ویتامین D خود را  با آزمایش خون  بررسی کنند.و و در صورت کمبود، آن را به حد طبیعی برسانند و بعد باردار شوند.البته تمام این مراحل باید تحت نظر پزشک باشد چون ویتامین D محلول در چربی است مصرف خو سرانه آن باعث مسمومیت می شود.

بهترین زمان مصرف ویتامین D چه زمانی است؟

این ویتامین چون محلول در چربی است، بهتر است در بین غذا مصرف شودتوجه داشته باشید  که تجویز این ویتامین D را به پزشک متخصص خود بسپارید و خود سرانه مصرف نکنید.چون ویتامین های محلول در چربی  اگر زیاد مصرف شوند باعث مسمومیت می شود.

 

 

 

 

nanofat-2

جوان سازی با نانوفت و مراحل انجام آن

ماده غذایی جایگزین گوشت

تخم مرغ چگونه به کاهش وزن کمک می‌کند؟-سلامت

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا