ناخن جویدن/9 راه برای جلوگیری از جویدن ناخن

دوشنبه 24 آبان 1400 سلامت
جویدن ناخن

دلیل جویدن ناخن

جویدن ناخن ، نشانه آشفتگی و گیجی است که منجر به عصبی شدن می شود. این عادت همچنین رشد طبیعی ناخن ها را مختل می کند.

جویدن ناخن در اصطلاح پزشکی معروف به نیکوفاژی یا اونیکوفاژی شناخته می شود، به عادت اجباری جویدن یا جویدن ناخن اشاره دارد. این عادت معمولا در دوران کودکی شروع می شود، اما می تواند بعدا نیز ایجاد شود. این بیماری در بین افراد در هر سنی گزارش شده است و 20 تا 30 درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.

خوردن ناخن یکی از عادات زشت و غلط در کودکان و نوجوانان و گاه بزرگسالان است که علاوه بر این که زیبایی ظاهر ناخن از بین می‌برد، باعث ایجاد بیماری گوارشی نیز می‌شود.

 

اقداماتی برای جلوگیری از جویدن ناخن

بیشتر مردم ناخن جویدن را به عنوان نوعی کاهش استرس می دانند و تمایل دارند که این کار را غیر ارادی انجام دهند. گرچه جدا شدن از چنین تمایلات ریشه ای سخت است، اما به هیچ وجه غیرممکن نیست. به قول قدیمی ها هرجا اراده هست راهی هست. اما این عادت ناخن جویدن برای سلامتی خطرناک است.

جویدن ناخن ها به میکروب ها و باکتری ها کمک می کند تا مستقیماً وارد دهان شوند. به همین دلیل است که به ما بچه ها یاد داده اند که قبل از غذا صحیح دست ها را با صابون بشویید.

 

دلیل جویدن ناخن

دلیل جویدن ناخن

دلایل پشت ناخن جویدن

اگر شما یک فرد بزرگسال ناخن جو هستید ، احتمال اینکه این عادت را در جوانی ترک کرده باشید بسیار خوب است. اما دلایل خوبی برای ترک این عادت وجود دارد.

در حالی که هیچ دلیل مشخصی برای جویدن ناخن وجود ندارد ، اما عوامل مختلفی می توانند احتمال جویدن ناخن های شما را افزایش دهند.

 

۱-ژنتیک:

تحقیقات نشان می دهد که ناخن جویدن یک ویژگی است که ممکن است از والدین منتقل شود. سابقه خانوادگی ناخن جویدن می تواند شما را مستعد ایجاد این عادت کند.

۲-استرس و اضطراب:

جویدن ناخن می تواند نشانه اضطراب یا استرس باشد. به نظر می رسد این رفتار تکراری به برخی افراد کمک می کند تا با احساسات چالش برانگیز کنار بیایند.رفتارهای تکراری مانند جویدن ناخن‌ها می‌تواند احساس تسکین موقتی را در هنگام عصبی ایجاد کند.

۳-بی حوصلگی:

رفتارهایی مانند ناخن جویدن و چرخاندن مو در مواردی که کسل و گرسنه هستید و یا نیاز به مشغول نگه داشتن دست دارید بیشتر دیده می شود.

۴-گرسنگی یا پیکا:

پیکا یک اختلال خوردن است که شامل خوردن اقلام غیر خوراکی مانند سنگ، ناخن و یخ می شود. عمدتاً در کودکانی دیده می شود که از طریق دهان شروع به کاوش در جهان می کنند. ممکن است بدون هیچ دلیل زمینه‌ای رخ دهد، اما با کمبودهای تغذیه‌ای، اختلال بیش‌فعالی کمبود توجه (ADHD)، اضطراب و سایر مشکلات سلامت روان مرتبط است.

 

دلیل جویدن ناخن

دلیل جویدن ناخن

جلوگیری و ترک عادت جویدن ناخن

ممکن است که در یک شب تغییری را مشاهده نکنید اما با کمی وقت گذاشتن و تلاش کردن می‌توانید این عادت را از بین ببرید این نکات را امتحان کنید.

 

1. عصاره روغن چریش می تواند از جویدن ناخن جلوگیری کند

روغن چریش بسیار تلخ است، به همین دلیل است که استفاده از آن روی ناخن‌ها می‌تواند از گاز گرفتن آن‌ها جلوگیری کند. از آنجایی که چریش یک ضد عفونی کننده طبیعی است، به جلوگیری از عفونت ناخن نیز کمک می کند.

2 تا 3 قطره روغن چریش را روی یک توپ پنبه ای بریزید و آن را روی و زیر ناخن ها و همچنین روی کوتیکول ها بکشید.

 

2. ناخن های خود را کوتاه کنید

کوتاه کردن ناخن ها به تمیز نگه داشتن آنها کمک می کند. جویدن یا جویدن ناخن های کوتاه نیز سخت تر است.

 

3. به سراغ یک مانیکور معمولی بروید

مانیکورهای حرفه ای به طور موثری جویدن ناخن را کاهش می دهند.

هنگامی که ناخن های شما با رنگ های ناخن و تزئینات زیبا آراسته می شوند، از بین بردن آنها بسیار سخت تر می شود. قبل از اینکه آنها را با دندان گاز بگیرید، مجبور خواهید شد دو بار فکر کنید.

 

4. ناخن مصنوعی بگیرید

استفاده از ناخن های مصنوعی می تواند به شما در جلوگیری از جویدن ناخن کمک کند

ناخن‌های مصنوعی که شامل اکریلیک، ژل و ناخن‌های فشاری می‌شوند، کندن دندان‌ها را سخت‌تر می‌کنند و بنابراین بازدارنده مؤثری برای جویدن اجباری ناخن هستند.

هنگام خرید ناخن مصنوعی، دقت کنید که اندازه آن را درست انتخاب کنید وگرنه دائماً می ریزند.

 

5. دستکش بپوشید

دستکش از جویدن ناخن جلوگیری می کند. دستکش‌ها برای زمستان‌ها بسیار راحت هستند زیرا دست‌های شما را نیز گرم نگه می‌دارند، اما در ماه‌های گرم و مرطوب می‌توانند آزاردهنده باشند.

 

6. باندهای چسبنده را به نوک انگشتان خود بمالید

برای جلوگیری از جویدن ناخن، نوک انگشتان خود را با بانداژهای متعدد بپوشانید.  اطمینان حاصل کنید که باندهای خود را هر بار که خیس یا کثیف می شوند برای حفظ بهداشت مناسب و جلوگیری از عفونت تغییر دهید.

 

7. به دنبال درمان شناختی رفتاری (CBT) باشید

CBT به شما کمک می کند تا الگوهای رفتاری مشکل ساز خود را شناسایی کنید و از کجا نشات می گیرند تا بتوانید برای غلبه بر آنها تلاش کنید.

افراد ناخودآگاه رفتارهای ناسازگاری مانند جویدن ناخن را به عنوان وسیله ای برای کنار آمدن با برخی از احساسات عمیق و دشوار ایجاد می کنند که سعی می کنند از آنها فرار کنند=

در طول جلسات CBT، مشاور شما سعی می کند از طریق یک بحث آزادانه به ریشه مشکل دست یابد و سپس راه هایی را برای آشتی با آن احساسات دشوار پیشنهاد می کند تا بتوانید تمایلات اجباری خود را کنترل کنید.

 

8. یک عادت جدید را اتخاذ کنید

اگر متوجه شدید که اغلب از روی بی حوصلگی ناخن هایتان را می جوید، ممکن است نشانه آن باشد که برای گذراندن وقت باید سرگرمی پیدا کنید. یک فعالیت جدید بیاموزید که می تواند به دور کردن ذهن شما از استرس و مشغول نگه داشتن دستان شما کمک کند.

آشپزی، طراحی، بافندگی و نقاشی همگی راه های سرگرم کننده ای برای گذراندن اوقات فراغت خود هستند.

 

9. سطوح استرس خود را مدیریت کنید

سطوح استرس خود را مدیریت کنید تا از ناخن جویدن جلوگیری کنید

استرس یکی از رایج ترین محرک های ناخن جویدن است.  بنابراین، یادگیری مدیریت استرس و اضطراب به روشی سالم ضروری است.

تکنیک های آرامش بخش مانند یوگا، تنفس عمیق و مدیتیشن را تمرین کنید تا ذهن خود را آرام کنید. بعلاوه، در فعالیت هایی شرکت کنید که به شما لذت می بخشد و سایر مداخلات درمانی مانند حمام بخار یا سونا را برای کاهش استرس امتحان کنید.

 

عوارض ناخن جویدن

عوارض ناخن جویدن

 

عوارض ناخن جویدن

**ناخن جویدن اجباری می تواند مشکلات متعددی ایجاد کند:

**جویدن مکرر ناخن می تواند به ناخن ها و بافت های اطراف آسیب برساند. (6) همچنین ممکن است منجر به زخم و تورم پوست شود.

**بلعیدن تکه های کوچک ناخن ممکن است باعث عفونت معده شود.

**جویدن ناخن ها نیز می تواند باکتری ها را از ناخن ها به دهان منتقل کند و باعث عفونت های دهان و صورت شود.

**ناخن جویدن منظم ممکن است منجر به شکاف بین دندان ها و فرسایش مینای دندان شود. این می تواند در دراز مدت راه را برای مشکلات دندانی جدی تری هموار کند.

خسته اید؟ این ها را نخورید

کالری نوشابه

کمبود ویتامین D

کمبود این ویتامین ها بى خوابتان مى کند!

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا