
چکیده بیوگرافی پروفسور کمال سرابندی
نام و نام خانوادگی:کمال سرابندی
متولد: ۱۴ آبان ۱۳۳۵ (۶۵ ساله)
زاده: زابل، ایران
اقامت: ایالات متحده
تحصیلات: دانشگاه میشیگان (1989) ، دانشگاه صنعتی شریف (1986) ، دانشگاه صنعتی شریف (1980)
زمینه ها: سنجش از دور ، آنتن ، بی سیم
محل کار: دانشگاه میشیگان، آزمایشگاه پیشرانه جت، سازمان پروژههای تحقیقاتی دفاعی پیشرفته
دکتر کمال سرابندی کیست؟
دکتر کمال سرابندی از طرف موسسات علمی به عنوان نابغه ترین فرد جهان شناخته می شود. وی عضو شورای مشورتی ناسا ، استاد مهندسی برق و علوم کامپیوتری و مدیر آزمایشگاه پرتو افشانی دانشگاه میشیگان آمریکا و دریافت کننده جایزه هری راسل ۱۹۹۷میلادی است.
پروفسور کمال سرابندی یکی از برجستهترین دانشمندان ایرانی در زمینه الکترومغناطیسی کاربردی و مهندسی برق است. وی با دستاوردهای علمی و پژوهشی فراوان، نقش بسزایی در پیشرفت علوم مختلف داشته است. در این مقاله، به بررسی زندگی، تحصیلات، دستاوردها و افتخارات این نابغه ایرانی خواهیم پرداخت.
کمال سرابندی یک دانشمند ایرانی آمریکایی است استادی استاد مهندسی در دانشگاه میشیگان است ، جایی که او تدریس می کند و تحقیقاتی در مورد علم و فناوری مایکروویو و میلی متر انجام می دهد. سنجش از دور رادار موج ، فناوری بی سیم ، انتشار و پراکندگی موج الکترومغناطیسی ، متامواد ، کوچک سازی آنتن و آنتن های نانو.
او ۱۸ دکترا ودر رشته های علوم ریاضی و علوم رادار و علوم الکترونیک دارد. در جهان هرکس بخواهد در این سه رشته پرفسورا را بگیرد باید دکتر کمال سرابندی تایید کند. وی اولین مخترع هواپیمای رادار گریز بدون سرنشین است. کمال سرابندی استاد دانشگاه میشیگان شیکاگو مشاور ناسا و رئیس بزرگترین آزمایشگاه جهان است.
پروفسور کمال سرابندی متولد چه سالی است؟
پروفسور «کمال سرابندی» Kamal Sarabandi متولد ۱۴ آبان ۱۳۳۵ می باشد . خانواده پدری او هم اکنون در شهر کرج زندگی می کنند.
دکتر کمال سرابندی اصالتا کجایی می باشد؟
دکتر کمال سرابندی اصالتا اهل زابل واقع در سیستان و بلوچستان از محروم ترین مناطق ایران وابسته به طایفه ی سربندی می باشد.
تحصیلات دکتر کمال سرابندی
او تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در زابل به پایان رساند و سپس برای ادامه تحصیل به تهران رفت. پس از دریافت مدرک کارشناسی خود، سرابندی به آمریکا مهاجرت کرد و در دانشگاه میشیگان مشغول به تحصیل شد. او در سال ۱۳۶۸ (۱۹۸۹ میلادی) دکترای خود را در رشته مهندسی برق از این دانشگاه دریافت کرد. پس از آن با ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته ریاضیات کاربردی راهش را به سوی موفقیت های بیشتر هموار کرد و پی اچ دی خود را در مهندسی برق از دانشگاه میشیگان آمریکا دریافت و پله های ترقی را یکی یکی بالا رفت.
سرابندی در سال 1980 لیسانس علوم مهندسی برق را از دانشگاه صنعتی شریف ، تهران ، ایران دریافت کرد ، کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق در سال 1986 و کارشناسی ارشد علوم ریاضیات کاربردی و دکترای فلسفه را در مهندسی برق از دانشگاه میشیگان در Ann Arbor در سال 1989.
فعالیتهای علمی و پژوهشی
پروفسور سرابندی یکی از بزرگترین محققان در زمینه الکترومغناطیسی کاربردی است. او با تحقیقات گسترده خود در زمینه مهندسی مایکروویو، نقش مهمی در توسعه فناوریهای رادار و سیستمهای تصویربرداری پیشرفته ایفا کرده است. یکی از برجستهترین دستاوردهای او، توسعه هواپیمای رادار گریز بدون سرنشین است که به عنوان اولین و تنها نمونه در جهان شناخته میشود.
سرابندی همچنین به عنوان مدیر آزمایشگاه پرتو افشانی در دانشگاه میشیگان خدمت کرده است. این آزمایشگاه نقش اساسی در پیشرفتهای علمی در زمینه الکترومغناطیسی کاربردی ایفا کرده و تحت رهبری او، تحقیقات بسیاری در این حوزه انجام شده است.
تدریس و تربیت دانشجویان
پروفسور سرابندی یکی از اساتید ممتاز در دانشگاه میشیگان است. او تاکنون سرپرستی ۶۲ دانشجوی دکترا و بسیاری از دانشجویان کارشناسی ارشد و فوق دکترا را بر عهده داشته است. وی با تدریس دروس پیشرفته و جایگزینی دروس قدیمی با محتوای جدید، نقش مهمی در ارتقاء سطح علمی دانشجویان خود ایفا کرده است.
جوایز پروفسور کمال سرابندی
سرابندی به دلیل فعالیتهای علمی خود جوایز متعددی را به رسمیت شناخته است. برخی از آنها در زیر آمده است:
- جایزه تعالی تیم دانشکده خانواده تد کندی ،در مارس 2018.
- جایزه دستاورد گروه ناسا ، در 15 ژوئن 2017.
- عضو انجمن پیشرفت Association علوم آمریکا (AAAS) ، نوامبر 2016.
- جوایز 2015-2016 Stephen S. Attwood از دانشکده مهندسی. این جایزه که بالاترین افتخاری است که از طرف دانشکده مهندسی به یک عضو هیئت علمی اعطا می شود .
- جایزه ممتاز فارغ التحصیلان ، مه 2016 انتخاب شد.
- جایزه آموزش اینترنت در سال 2013.
- جایزه IEEE Judith A. Resnik 2011 با استناد به شرح زیر: “برای کمک به تشخیص فاصله از رادار قطبی قطبی موج مایکروویو و فاصله میلی متر موج سطح زمین برای کاربردهای غیرنظامی و نظامی”.
- جایزه افتخار دانشکده برجسته سال 2010 از دانشگاه میشیگان.
- به عنوان استاد مهندسی Rufus S. Teesdale منصوب شد.، ژانویه 2009
- جایزه تحقیقاتی هامبولت از بنیاد الكساندر فون هامبولت آلمان ، آوریل 2008
- گواهی تقدیر از ناسا به دلیل مشارکت قابل توجه در علوم مرتبط با معماری اکتشاف قمری ، دکتر مایکل گریفین ، مدیر ناسا ، و سناتور هریسون اچ. اشمیت ، رئیس شورای مشورتی ناسا ، مارس 2007.
- جایزه تشخیص دانشکده دانشگاه میشیگان ، “برای کمکهای برجسته به عنوان یک معلم ، محقق و عضو جامعه دانشگاه” ، اکتبر 2005.
- جایزه عالی دانشکده مهندسی ، دانشگاه میشیگان ، مارس 2004.
- همکار IEEE ، “برای کمک به مدل سازی سنجش از دور رادار و برقراری ارتباط بین دامنه های منسجم و نامفهوم از قطباری رادار ،” ژانویه 2000.
- جایزه مدرس برجسته بنیاد آلمانی و آمریکایی در سال 1999 (GAAC) از وزارت آموزش و پرورش ، علوم و فناوری فدرال آلمان.
- جایزه تجهیزات HP برای ایجاد آزمایشگاه آموزش مایکروویو ، آوریل 1997.
- جایزه هنری راسل ، نمایندگان دانشگاه میشیگان ، ژانویه 1997 (بالاترین جایزه ای که در دانشگاه میشیگان اعطا شده است).
- جایزه آموزش عالی ، گروه مهندسی برق و علوم کامپیوتر ، دانشگاه میشیگان ، مارس 1996.
- جایزه تجهیزات HP ، ژوئن 1993.
مشاغل و مسئولیتهای دیگر
پروفسور سرابندی در طول دوران حرفهای خود مسئولیتهای مهمی را در سازمانها و انجمنهای علمی بر عهده داشته است. او به عنوان رئیس انجمن IEEE Geoscience and Remote Sensing Society (GRSS) و رئیس کمیسیون F USNC/URSI فعالیت کرده و پروژههای متعددی را برای ناسا رهبری کرده است. همچنین، او عضو هیئت تحریریه مجله Proceedings of the IEEE و یکی از سردبیران IEEE Transactions on Antennas and Propagation بوده است.
پایان سخن
پروفسور کمال سرابندی با تلاشهای بیوقفه خود در زمینه علم و فناوری، نه تنها افتخاری برای ایران، بلکه برای جامعه علمی جهانی است. دستاوردهای او در حوزههای مختلف علمی و تربیت نسل جدیدی از دانشمندان، نشاندهنده تعهد و دانش فراوان اوست. امیدواریم که با ادامه فعالیتهای علمی خود، همچنان به پیشرفت و توسعه علم و فناوری کمک کند.
ارسال دیدگاه