استریم بازی قابلیتی است که به گیمرها یا استریمرها اجازه میدهد تا مهارتهای خود را در بازی با کاربران به صورت واقعی به اشتراک بگذارند. گیم استریمر هم به شخصی گفته میشود که بازیهای ویدئویی را از طریق اینترنت به صورت زنده با مخاطبان خود به اشتراک میگذارد. برای این کار فرد باید از پلتفرمهایی، مثل میکسر، یوتیوب گیمینگ و توئیچ استفاده کند. استریمرها برای این که بتوانند فعالیت کرده و پایگاه مخاطبین خاصی برای خود داشته باشند، باید تجهیزات و ابزارهای خاصی هم خریداری کنند. دلیل این امر ارائه محتوای باکیفیت و کارآمد برای مخاطبان است تا در نهایت درآمدزایی مناسبی داشته باشند.
جنبه تعاملی استریم بازی باعث شده تا نسبت به سایر پلتفرمها متفاوت باشد. مخاطبان میتوانند همزمان سوالات و پیشنهادات خود را با استریمر در جریان بگذارند. از سوی دیگر مخاطبان میتوانند کمکهای مالی هم داشته باشند. همه این عوامل باعث شده تا استریم بازی به یک صنعت بسیار جذاب برای درآمدزایی تبدیل شود. حتی بسیاری از کمپانیها و توسعهدهندگان نیز از استریم بازی برای تبلیغات بازیهای خود استفاده میکنند. جالب است بدانید که استریمرهای معروف اغلب زودتر از کاربران عمومی به بازیها دسترسی پیدا میکنند.
نحوه کسب درآمد از استریم بازی چگونه است؟
یکی از مهمترین دلایل محبوبیت استریم، کسب درآمد از این طریق است. در واقع استریمرها در این پلتفرم، میتوانند از روشهای مختلف به کسب درآمد بپردازند. در واقع استریمرها علاوهبر سرگرمی و تفریح در این فضا، میتوانند درآمد خوبی هم داشته باشند. طبیعتا درآمد استریمرها در ابتدای کار چندان بالا نخواهد بود و به مرور و با افزایش مخاطبان، درآمد بیشتری هم کسب خواهند کرد.
یک استریمر برای این که به درآمد مناسب از طریق استریم برسد، باید وقت و تلاش زیادی صرف کند. بسیاری از استریمرها به درآمدهای قابلتوجهی از این طریق رسیدهاند.
بازی پرو یکی از بهترین وبسایتهای ایرانی در زمینه معرفی و ارائه بازیهای ویدئویی، موبایلی و … محسوب میشود. شما میتوانید اطلاعات مختلف در مورد بازیها و استریم را از این وبسایت به دست بیاورید.
بررسی روشهای کسب درآمد از طریق استریم و بازی
کسب درآمد از طریق استریم به روشهای مختلفی انجام میشود که هر کدام دارای مزیتهای خاص خود هستند. در ادامه این روشها را بررسی خواهیم کرد.
1. دریافت حق اشتراک از پلتفرمها
در این روش به عنوان صاحبان کانال در توییچ یا یوتیوب، مبلغی به عنوان حق اشتراک دریافت خواهید کرد؛ البته به شرطی که کانال شما به صورت منظم فعالیت استریم داشته باشد. به این ترتیب با انتشار فعال ویدئو به صورت استریم، میتوانید از این پلتفرمها درآمد خوبی به دست بیاورید.
2. استریمر و بلاگری
بلاگری یکی از محبوبترین روشهای کسب درآمد در دنیای امروز به حساب میآید. در این روش به عنوان بلاگر در اینستاگرام یا سایر شبکههای اجتماعی ویدئوهای استریم منتشر و درآمد به دست خواهید آورد. نحوه کسب درآمد به روش بلاگری، دریافت تبلیغات مختلف است.
3. بازاریابی و تبلیغات
یکی از اصلیترین روشهای کسب درآمد از طریق استریم بازی، تبلیغات بازیهای مختلف است. کمپانیها و توسعهدهندگان بازیهای مختلف برای معرفی محصولات خود به استریمرها نیاز دارند تا بازی آنها را تبلیغ کنند.
4. دونیت مخاطبان
دونیت اصطلاحا به مبالغ اهدایی از سوی طرفداران یا مخاطبان گفته میشود. پلتفرمهایی که اجازه استریم را میدهند، قابلیت دریافت مبالغ اهدایی از سوی مخاطبان را فراهم میکنند. برای کاربران ایرانی هم سرویسهای شخص ثالث وجود دارند که دریافت مبالغ اهدایی را سادهتر میکنند.
آیا کسب درآمد از بازی و استریم حلال است؟
با توجه به ثبات قوانین و دستورات قرآن کریم و اعتقاد افراد مختلف به حلال یا حرام بودن کسب درآمد، مراجع تقلید هم در خصوص کسب درآمد از زمینههای مختلف نظرات خود را ارائه میدهند. مسأله کسب درآمد از طریق اینترنت یا بازی، یک زمینه نوظهور به حساب میآید. به همین دلیل ممکن است نظرات مراجع تقلید در مورد نحوه کسب درآمد و حلال یا حرام بودن آنها متفاوت باشد. در ادامه به بررسی نظرات مراجع تقلید به کسب درآمد از طریق استریم بازی در یوتیوب میپردازیم.
نظر حجتالاسلام خامنهای در مورد کسب درآمد از طریق استریم یوتیوب
ایشان اعتقاد دارند که درآمد اینترنتی فی نفسه اشکال خاصی ندارد. با این حال کمک به هر کاری که زمینهساز گناه باشد، جایز نبوده و حرام است و به آیه شریفه «لا تَعاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ» استناد میکنند. همچنین ذکر این نکته ضروری است که انجام این امور، باعث رونق دادن به بازار دشمنان اسلام و مسلمین میشود. به طور کلی ایشان قراردادهایی که مصداق تعاون و اعانت با دشمنان است را حرام مطلق میدانند. به همین دلیل توصیه کلی این است که کسب درآمد از طریق استریم یوتیوب حلال نیست.
نظر حجتالاسلام وحید خراسانی در مورد کسب درآمد از طریق استریم یوتیوب
ایشان نظر متفاوتی نسبت به سایر مراجع تقلید دارند. حجتالاسلام وحید خراسانی در خصوص کسب درآمد از طریق یوتیوب اعتقاد دارند که اگر محتوای نامناسبی نباشد، مشکلی نخواهد داشت.
نظر حجتالاسلام نوری همدانی در مورد کسب درآمد از طریق استریم یوتیوب
ایشان در مورد کسب درآمد اینترنتی نظر کلی دارند و معتقدند که تبلیغات مذکور اگر مفسده یا تخلف از قوانین داشته باشند، جائز نخواهند بود. در غیر این صورت کسب درآمد از این طریق مشکلی نخواهد داشت. به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت که از نظر ایشان کسب درآمد از طریق استریم در صورتی که مخالف قوانین نظام اسلامی نباشد، جائز خواهد بود.
نظر سایر مراجع تقلید در مورد کسب درآمد از طریق استریم یوتیوب
به طور کلی از نظرات مراجع تقلید میتوان چنین برداشت کرد که درآمدی که از طریق قوانین ضد نظام اسلامی باشد، جائز نیست. بنابراین یوتیوب که از سمت جمهوری اسلامی فیلتر شده است، فعالیت و کسب درآمد از طریق آن خلاق موازین و قوانین اسلامی بوده و صرفا جایز نیست. البته این به معنای حرام بودن کسب درآمد از این طریق نیز نخواهد بود.
ارسال دیدگاه