گل بامبو/گل خوش شانسی

دوشنبه 15 اسفند 1401 گل و گیاه
مراقبت از گیاه بامبو

مشخصات گیاه بامبو

 نام علمی Dracaena sanderiana

فرمانرو: گیاهان

راسته: گندم‌سانان

زیرخانواده: بامبو Luerss.

معرفی گیاه بامبو

گیاهی که امروز به گل بامبو یا بامبوخوش شانس معروف است در واقع اصلا از خانواده نی ها یا خیزران ها نیست و از تیره Dracaena است و به نامهای تجاری دیگری مانند بامبو خوش شانس ، بامبو فرفری ، بامبو آب چینی ، گیاه الهه رحمت ، همیشه سبز بلژیکی و گیاه روبان است شناخته می شود.این گیاه معمولاً با عنوان “بامبو خوش شانس” به بازار عرضه می شود. این گیاه در مناطقی از هندوستان که گیاهان معمولاً از کشور چین و تایوان وارد می شوند ، به محبوب ترین گیاه داخل سالن تبدیل شده است.

این گیاه یک گیاه چند ساله است که به ارتفاع 100 سانتی متر (39 اینچ) می رسد و دارای برگهای کمی پیچ خورده به رنگ سبز خاکستری است که طول آن تا 23 سانتی متر (9 اینچ) می رسد. ساقه آن گوشتی است که آن را از بامبو متمایز می کند. به مناطق روشن و تهویه شده نیاز دارد. هوای خشک را تحمل می کند و به پاشش مداوم نیاز ندارد. یک گیاه بسیار مقاوم ، از بین بردن آن کار دشواری است.

انواع گیاهان بامبو

انواع گیاهان بامبو

انواع گیاهان بامبو

1. بامبوی جوانه.

2. بامبوی برگ سبز

3. بامبوی طلایی

4. بامبوی سیلور ( ابلق )

گل بامبو و شانس

می‌گویند که بامبو شانس می‌آورد، اماباید تعداد آن فرد باشد! برای شانس آوردن باید تعداد بامبوهایی که در خانه نگهداری می‌کنید سه، پنج و… به هر حال فرد باشد در غیر این صورت بدشانسی می‌آورد. شاید همین خرافه که در ایران نسبت به بعضی کشورهای آسیای شرقی سابقه کوتاه‌تری دارد یکی از عوامل رونق بازار فروش این نوع گیاه خاص باشد. البته باید گفت که این خرافه در بعضی از کشورها ریشه‌های کهنی دارد!

گل بامبو و شانس

گل بامبو و شانس

نکاتی برای نگهداری از گیاه بامبو

این گیاه به عنوان یک گیاه خانگی در خارج از منطقه گرمسیری رشد می کند. در ظروف با سایه جزئی در فضای باز یا نور روشن اما غیر مستقیم در داخل خانه عملکرد خوبی دارد. نور کافی و آب تازه است و نیاز به رسیدگی خاصی ندارد. البته بامبو برای رشد، خاک نمی ‌خواهد. حتی می ‌توان آن را در خاک های ژله ‌ای نگهداری کرد اما برای رشد بهتر است از تقویت‌کننده های مایعی استفاده ‌شود که به آب بامبو اضافه می کنند و گل فروشی ها آن را «غذای بامبو» می نامند.

و یا می توان آن را در آب بدون کلر کشت کرد. آب را هفتگی عوض کنید و کود مایع ضعیف تهیه کنید. برگهای بند روشن و سبز روشن به طور گسترده ای در امتداد ساقه های قائم قرار دارند و به گیاه ظاهری باز و هوا می دهند. ساقه ها اغلب به اشکال مختلف آموزش می بینند .

نکاتی برای نگهداری از گیاه بامبو

نکاتی برای نگهداری از گیاه بامبو

روش های نگهداری از گیاه بامبو

نور: بامبو به نور فیلتر شده آفتاب نیاز دارد مانند سایه انداز درخت ها به طور کل همه پنجره ه نورگیر فیلتر شده مناسب است

آبیاری: این گیاه را میتوان هم در خاک هم در آب قرار داد ولی برای راحتی و جلوگیری از شور شدن خاک آن را در آب قرار دهید ولی دقت کنید این گیاه به آب سنگین و شور حساس میباشد پس هفته ای یکبار آب آنرا عوض کرده و قبل تعویض ،آب آنرا ۲۴ ساعت جدا بگذارید تا کلر آب ازبین برود یا میتوانید از آب معدنی استفاده کنید!

خاک : در صورت تمایل برای کاشت در خاک از ۳ قسمت مساوی ماسه ،پیت موس و خاک باغچه استفاده بکنید در این صورت دیگر نیازی به ریختن قطره در خاک نیست!( توجه کنید اگر از ابتدا داخل آب ریشه داده، دیگر داخل خاک منتقل نکنید.زیرا درین صورت رشد گیاه به تاخیر افتاده یا زرد شده و از بین میرود.برای این منظور یا از ابتدا داخل خاک قرار دهید یا آنرا ابتدا داخا ماسه منتقل کرده بعد از یکماه به خاک کامل وارد کنید)

دما : با توجه به منطقه ی بومی این گیاه دمای بین ۱۸ تا ۲۳ درجه بهترین رنج دمایی میباشد هیچوقت این گیاه را جلوی کولروپنکه یا نزدیک بخاری قرار ندهید.

تغذیه : طبق قطره ی داده شده ماهی یکبار انرا با قطره تغذیه کنید

تکثیر: از طریق بریدن ساقه در تابستان و قرار دادن در آب

رطوبت : رطوبت متوسط محیط و آب بخارشده از گلدان برای گیاه کافی است!

روش های نگهداری از گیاه بامبو

روش های نگهداری از گیاه بامبو

بیماری ها و روش درمان گیاه بامبو

برگ ها زرد می شوند : این عارضه بیشتر به دلیل قرار گیری جلوی نور مستقیم آفتاب و شوری و املاح آب می باشد همچنین کمبود کلسیم و پتاسیم نیز می تواند عامل این عارضه شود پس برای جلوگیری از این بیماری به طور مرتب از قطره بامبو استفاده کنید ( به جای هر شاخه بامبو دو قطره بچکانید . )

برگ ها قهوه ای می شوند : این عارضه به دلیل کمبود رطوبت یا آلودگی آب می باشد ، رطوبت را با اسپری آب روی برگ ها افزایش دهید .

 ساقه گیاه پوسیده است : این عارضه حاکی از آن است که گیاه قارچ گرفته است ، محل آلودگی را با چاقو بتراشید و برای مدتی داخل محلول قارچ کش قرار دهید یا اگر آلودگی عمقی باشد از بالای محل پوسیدگی ببرید و دوباره داخل آب بگذارید .

روی برگ ها تار عنکبوت مشاهده می شود : این عارضه به دلیل وجود حشره ی کنه می2 باشد ، گیاه را سم پاشی کنید و رطوبت محیط را هم زیاد کنید .

 لکه های سوخته روی برگ ها مشاهده می شود : آفتاب مستقیم یا غبار پاشی جلو آفتاب دلیل این عارضه است شرایط را باز بینی کنید و گیاه را به محیط مناسب انتقال دهید .

 برگ ها ریز و باز نمی شوند : این عارضه به دلیل کمبود نور یا مواد غذایی می باشد و باید با قطره مخصوص تغذیه کنید .

 با وجود این که فصل رشد فرا رسیده ولی از برگ جدید خبری نیست : هوا خیلی سرد است ، گیاه را به محل گرم تری انتقال دهید .

علت زرد شدن بامبو چیست؟

نگهداری و پرورش گیاهان آپارتمانی

نگهداری و پرورش گیاهان آپارتمانی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا