عفونت ادراری / علل و درمان عفونت ادراری

سه‌شنبه 23 شهریور 1400 سلامت
چرا زیاد دستشویی می روید

لیست مطالب

1-عفونت ادراری

2-عفونت دستگاه ادراری چیست

3-علائم و نشانه‌ها

4-دلایل اصلی عفونت ادراری

5-درمان عفونت ادراری

6-پیشگیری از ابتلا به عفونت مثانه

 

عفونت ادراری

عفونت ادراری

عفونت ادراری

عفونت ادراری یکی از اختلالات گسترده ای است که بیشتر انسان ها در مراحل بعدی زندگی خود با آن روبرو می شوند. این عفونت بیشتر توسط نیمی از زنان تجربه می شود و طبق داده های آماری ، مشخص شده است كه حدود 40٪ زنان و 12٪ مردان به عفونت ادراری آلوده می شوند. زنانی که از نظر جنسی فعال هستند ، امکان بیشتری برای ابتلا به این عفونت دارند. این عفونت توسط بسیاری از افراد رنج می برد و بیشتر در معرض خطر کودکان و زنان است.

 

عفونت دستگاه ادراری چیست:

عفونت دستگاه ادراری (UTI یا Urinary tract infection) نوعی عفونت باکتریایی است که بر بخشی از دستگاه ادراری تأثیر می‌گذارد. هنگامی که عفونت،دستگاه ادراری تحتانی را مبتلا می‌کند سیستیت ساده (عفونت مثانه) نامیده می‌شود و هنگامی که بر دستگاه ادراری فوقانی تأثیر می‌گذارد به آن پیلونفریت (عفونت کلیه) گفته می‌شود.علائم مربوط به دستگاه ادراری تحتانی عبارتند از دفع ادرار همراه با درد یا تکرر ادرار یا اضطرار برای ادرار (یا هر دو)، در حالی که علائم مربوط به پیلونفریت عبارتند از تب و درد پهلو به همراه علائم مربوط به عفونت دستگاه ادراری تحتانی. این علائم در افراد مسن یا بسیار کم سن و سال ممکن است مبهم یا نامشخص باشند.

 

عفونت ادراری

عفونت ادراری

علائم و نشانه‌ها

به عفونت دستگاه ادراری تحتانی، عفونت مثانه نیز گفته می‌شود. شایع‌ترین علائم آن عبارتند از سوزش به هنگام ادرار کردن و نیاز به ادرار مکرر (و یا اضطرار برای ادرار) در صورت فقدان جریان واژنی و درد قابل توجه.

 

دلایل اصلی عفونت ادراری:

۱-دلیل اصلی عفونت ادراری باکتری است که از مجرای ادرار به مثانه منتقل می شود.

۲-دلایل اصلی دیگر عفونت ادراری به دلیل رابطه جنسی ، بارداری و دیابت است.

۳-اگر فردی با بسیاری از شرکا رابطه برقرار کند احتمال ابتلا به عفونت ادراری وجود دارد.

۴-در بیشتر زنان عفونت ادراری به دلیل عدم تعادل هورمونی بعد از یائسگی ایجاد می شود.

۵-نگه داشتن ادرار در مثانه ممکن است به دلیل تنبلی شما باشد و گاهی هم ممکن است وسواسیت افراد نسبت به توالت‌های عمومی باشد.زنان نباید تمایل به ادرار کردن مداوم را پس بگیرند ، زیرا می تواند مثانه را ضعیف کرده و منجر به عفونت ادراری شود.

درمان عفونت ادراری

درمان عفونت ادراری

درمان عفونت ادراری:

درمان های خانگی ساده و مفیدی وجود دارد که می تواند برای درمان عفونت ادراری مورد استفاده قرار گیرد و از جمله این موارد است

۱-نوشیدن مقدار زیادی آب بسیار ضروری است ، زیرا باعث دفع باکتری از مثانه می شود که باعث عفونت می شود. نوشیدن حداقل 80 اونس آب به صورت روزانه توصیه می شود.نوشیدن آب منجر می­شود تا باکتری های موجود در مثانه به سمت بیرون رانده شوند و همچنین کمک به دفع هر چه سریع­تر عفونت از مثانه می­کند.

 

۲-خوردن غذاهای غنی از ویتامین C توصیه می شود زیرا در اسیدی شدن ادرار مفید هستند و از رشد بیشتر باکتری در دستگاه ادرار جلوگیری می کند.

 

۳-بسیار مهم است که غذاهای پرادویه و مواد تحریک کننده مثانه مانند کافئین ، نوشیدنی های گازدار و شیرین کننده های مصنوعی برای کاهش تحریک از رژیم غذایی حذف شوند.

 

۴-قرار دادن غذاهای سالم در رژیم غذایی بسیار مهم است و این مواد حاوی کربوهیدرات های فیبر زیادی هستند و برای سلامت هضم بدن مفید هستند.

 

۵-داروهای گیاهی می توانند برای درمان عفونت ادراری انتخاب شوند. دم‌کرده گیاه دم‌اسبی یک نوشیدنی فوق‌العاده با خواص ادرارآوری بالا است که به افزایش تولید و دفع ادرار کمک می‌کند. این کار نیز باعث تمیز شدن مجاری ادراری و کاهش باکتری‌ها می‌شود. ترکیبات ضدالتهابی گیاه دم‌اسبی به تسکین درد و کاهش احساس سنگینی کمک کرده و باعث بهبودی سریع فرد می‌شود.

 

۶-مصرف یک دوره آنتی بیوتیک طبق تجویز پزشک معالج (پزشک با تشخیص علت عفونت می تواند بهترین دارو برای از بین رفتن میکروارگانیسم های عفونت زا و درمان عوارض ناشی از آن ها را تجویز نماید.)

پیشگیری از ابتلا به عفونت مثانه

پیشگیری از ابتلا به عفونت مثانه

پیشگیری از ابتلا به عفونت مثانه

ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و رعایت مواردی که در ادامه ذکر می­شود به کاهش ابتلا به عفونت مثانه در آینده کمک خواهد کرد:

۱-مصرف 6 تا 8 لیوان آّب در روز.

۲-ادرار کردن به محض احساس نیاز به دفع ادرار.

۳-دوش گرفتن در استحمام و عدم نشستن در وان.

۴-استفاده از لباس های زیر نخی.

۵-تعویض لباس های زیر حداقل روزی یک مرتبه.

۶-ادرار کردن پیش و پس از رابطۀ جنسی .

۷-مردان از کاندوم های روان کنندۀ غیر اسپرم کش استفاده کنند.

۸-خانم ها پس از ادرار کردن، ناحیۀ تناسلی را از سمت واژن به مقعد تمیز کنند نه برعکس.

۹-عدم استفاده از اسپری یا دوش واژینال در خانم ها

رابطه جنسی

7علت که همسر شما دیگر نمی خواهد رابطه جنسی برقرار کند

خواص گردو

خواص گردو / 10مزایای شگفت انگیز گردو

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا