نان تبریزی/ نان ترکی خوشمزه مخصوص ماه رمضان

چهارشنبه 25 فروردین 1400 آشپزی
nan tabrizy

فهرست مطالب :

1-مواد لازم برای تهیه نان تبریزی

2-طرز تهیه نان تبریزی مخصوص ماه رمضان 

نان تبریزی

نان تبریزی جرء نان های خوشمزه مخصوص ماه رمضان است  و در کنار چای طعم بینظیری دارد . با طرز تهیه نان تبریزی با ما همراه باشید .در بخش آشپزی دایان طزر تهیه نان مزگین  و  نان هندی خوشمزه  با سبزیجات و نان صبحانه  مقوی و خوشمزه را مشاهده کنید

 

نان تبریزی

نان تبریزی مخصوص ماه رمضان

مواد لازم برای تهیه نان تبریزی

  1. آرد گندم :۴۰۰ گرم
  2. مخمر خشک فوری : ۵ گرم
  3. بهبود دهنده نان : 1 قاشق چای خوری
  4. شکر: ۵۰ گرم
  5. تخم مرغ: ۲ عدد کامل
  6. زرده تخم مرغ : 1 عدد برای رومال نان
  7. زعفران دم کشیده: به میزان لازم
  8. ماست شیرین: ۱۰۰ گرم
  9. کره:۵۰ گرم
  10. روغن مایع: ۱ قاشق غذا خوری
  11. مواد لازم برای شربت :
  12. شکر ۱۰۰ گرم
  13. آب ۵۰ گرم
نان تبریزی

نان تبریزی مخصوص ماه رمضان

 

طرز تهیه نان تبریزی مخصوص ماه رمضان

  • برای تهیه نان  تبریزی مخصوص رمضان ، مواد اولیه را 1 ساعت قبل خارج از یخچال قرار می دهیم .
  • کره،  را روی بخار کتری قرار می دهیم تا ذوب شود.
  • آرد و مخمر و شکر را درون یک کاسه  نسبتا بزرگ می ریزیم.   چون از مخمر فوری استفاده می کنیم نیاز به عمل آمدن ندارد.  تخم مرغ ها را اضافه می کنیم. سپس ماست و روغن را به مخلوط اضافه می کنیم. کره آب شده را اضافه کرده و  با دست مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود . سپس خمیر را روی تخته آشپز خانه یا سطح کار قرار می دهیم و به مدت ۱۵ دقیقه ورز می دهیم
  • سپس خمیر را درون یک کاسه قرار می دهیم. روی خمیر را پوشانده و اجازه می دهیم دو ساعت در جای گرم  استراحت کند و حجم آن 2 برابر شود.
  • بعد از این مدت ، ۲۰۰ گرم از خمیر را جدا کرده و درون یک پلاستیک می گذاریم تا خشک نشود.
  • ما بقی خمیر را برداشته و روی سطح کار را آرد پاشی کرده و خمیر را به صورت گرد پهن می کنیم.
  • سپس یک قالب دایره ای  روی آن قرار داده و کمی فشار می دهیم و رد می اندازیم. اضافه دایره قالب را به صورت شعاعی با چاقو  برش زده . سپس نوارها را به صورت حصیر یکی در میان روی هم قرار داده و بر می گردانیم روی خمیر.
  • بعد از این که خمیر را پیچاندیم، قالب گرد را چرب می کنیم و خمیر را به آرامی درون قالب قرار می دهیم. روی خمیر را با پلاستیک می پوشانیم تا خشک نشود.
  •  خمیری که در پلاستیک گذاشته بودیم را  روی سطح کار باز می کنیم و به صورت نوار برش می زنیم.سپس برای تزیین روی نان استفاده می کنیم.
  • بعد  دوباره به خمیر  ۱۵ دقیقه استراحت می دهیم.
  • در یک کاسه کوچک زرده تخم مرغ و زعفران دم کشیده را با هم مخلوط کرده و روی نان را با فرچه رومال می کنیم.
  • در این مرحله فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد، گرم می کنیم. سپس قالب نان را به مدت ۲۵ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا نان به طور کامل بپزد ، چند دقیقه گریل را روشن می کنیم تا روی نان طلایی شود.
  • نان را از فر خارج کرده و کنار می گذاریم تا از حرارت بیفتد و به طور کامل خنک شود.
  • در این مرحله شربت را تهیه می کنیم .  شکر و آب را درون یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و هم می زنیم  تا شکر کاملا حل شود و قوام آید .
  •  سپس وقتی نان خنک شد، شربت خنک شده را روی نان می ریزیم  و روی نان را با کنجد یا خلال پسته تزیین  می کنیم .
ashe goshte

آش گوشت / طرز تهیه آش گوشت بوشهری خوشمزه و مقوی برای افطار

goshe fil

گوش فیل / طرز تهیه گوش فیل خوشمزه برای افطار

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا