چکیده ای از بیوگرافی یحیی گل محمدی
- نام کامل: یحیی گلمحمدی
- متولد: ۲۸ اسفند ۱۳۴۹ (۵۲ سال)
- زادگاه: اردبیل، ایران
- پست: مدافع میانی
- باشگاه: کنونی پرسپولیس (سرمربی)
- مدرک تحصیلی : فوق دیپلم
- سالهای فعالیت : 1368 تاکنون
- قد : 187 سانتیمتر
- همسر : لیلا حق نظری
- فرزندان : امیرحسین گل محمدی و وانیا گل محمدی
یحیی گلمحمدی کیست؟
یحیی گلمحمدی بازیکن سابق و سرمربی کنونی فوتبال اهل ایران است که هدایت باشگاه فوتبال پرسپولیس را بر عهده دارد
یحیی گلمحمدی متولد چه سالی است
یحیی گلمحمدی در ۲۸ اسفند ۱۳۴۹ در متولد شد.
یحیی گلمحمدی در کچا متولد شد
یحیی گل محمدی در روستای مرزی «مین آباد» شهرستان نمین استان اردبیل بدنیا آمد
تحصیلات یحیی گلمحمدی
فارغ التحصیل فوق دیپلم دانشسرای تربیت معلم در قم می باشد که از معملی به سطح اول فوتبال ایران رسید و بعد از بازنشستگی حالا در عرصه سرمربیگری می درخشد
ازدواج یحیی گل محمد
یحیی گل محمدی سال ها پیش با خانم «لیلا حق نظری» دختری با اصالت کُرد ازدواج کرده که ثمره این زندگی یک پسر جوان به نام «امیرحسین» و یک دختر می باشد
شروع بازی یحیی گل محمدی
او فوتبال را از تیمهای پایه باشگاه تراکتور آغاز کرد و در سال ۱۳۶۹ به تیم بزرگسالان این باشگاه پیوست. گلمحمدی در تراکتور به یکی از بازیکنان کلیدی تیم تبدیل شد
در سال 1369 زمانی که عضو تیم هلال احمر قم بود توسط احمدخان خداداد با قرارداد 4 ساله جذب باشگاه پورا تهران شد و تا سال 1373 در این تیم بود.
درخشش او در تیم پورا باعث شد در شروع فصل سال 73 با پرسپولیس قرارداد 4 ساله ببندد.
او تا سال 77 عضو این باشگاه بود سپس یک فصل به فولاد رفت و در نهایت سال 80 دوباره به پرسپولیس بازگشت و سه سال در این تیم حضور داشت.
از سال 83 تا فصل 86 – 87 نیز پایان عمر فوتبال خود را در صبا باتری گذراند.
بازی های ملی
یحیی در تیم ملی نیز تجربیات زیادی در این سالها کسب کرد و از بازیکنان پر سابقه تیم ملی نیز به شمار می رفت. در سال 1372 برای نخستین بار لباس تیم ملی را پوشید و در مسابقات رسمی تیم شرکت کرد.
او که 74 بازی ملی در کارنامه خودش دارد و 5 گل ملی هم به ثبت رساند. یکی از گل های ماندگار او به تیم ایرلند بود که ایران نتوانست به جام جهانی صعود کند و با نتیجه دو بر یک شکست خورد.
سرمربیگری یحیی گل محمدی
گل محمدی مربیگری را از سال 1388 با تیم تربیت یزد آغاز کرد.
او در تیم های نساجی ، صبای قم ، پرسپولیس ، نفت تهران ، ذوب آهن ، اکسین البرز ، تراکتورسازی و پدید خراسان در قامت مربی و سرمربی حضور داشت.
گلمحمدی پس از پایان دوران بازی خود، به مربیگری روی آورد. او در سال ۱۳۸۴ هدایت تیم صبای قم را بر عهده گرفت
و در سال ۱۳۸۶ با این تیم به مقام نایب قهرمانی لیگ برتر رسید.
گلمحمدی در سال ۱۳۸۷ به تراکتور بازگشت و در سال ۱۳۸۸ با این تیم قهرمان جام حذفی شد.
او در سال ۱۳۹۲ به پرسپولیس بازگشت و در سال ۱۳۹۵ با این تیم قهرمان لیگ برتر شد.
گلمحمدی در سال ۱۳۹۶ به تراکتور بازگشت و در سال ۱۳۹۷ با این تیم قهرمان جام حذفی شد.
او در سال ۱۳۹۹ به پرسپولیس بازگشت
در سال ۱۴۰۰ با این تیم قهرمان لیگ برتر، جام حذفی و سوپرجام شد.
گلمحمدی در سال ۱۴۰۱ نیز با پرسپولیس قهرمان لیگ برتر شد.
گلمحمدی با ۱۰ قهرمانی در لیگ برتر، پرافتخارترین مربی تاریخ فوتبال ایران است.
او همچنین با چهار قهرمانی در جام حذفی، دو قهرمانی در سوپرجام و یک نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا، یکی از موفقترین مربیان تاریخ فوتبال ایران محسوب میشود.
شغل دوم یحیی گلمحمدی
این بازیکن سابق و سرمربی فعلی، صاحب یک سفره خانه سنتی در میدان هفت تیر تهران است و یک مرکز آرایشگاه بنام هنر پرشیا نیز متعلق به وی می باشد
دوره حرفهای (مربیگری)
اولین مربی گری در صبا قم
پس از بازنشستگی محمدحسین ضیایی از سمت سرمربی تیم فوتبال صبا، یحیی گلمحمدی به عنوان جانشین او انتخاب شد و مسئولیت هدایت تیم را به عهده گرفت. او در ده مسابقه اخیر فصل، تیم را به ترتیب پشت سر تیمهای پرسپولیس و سپاهان قرار داد و بهترین موفقیت تاریخ باشگاه صبا در لیگ برتر خلیج فارس را به دست آورد. هرچند بسیاری شایعات درباره ادامه همکاری گلمحمدی با صبا برای فصل بعد وجود داشت، اما او از تمدید قرارداد خودداری کرد و در ژوئن ۲۰۰۸، فیروز کریمی به عنوان سرمربی جدید صبا معرفی شد.
تجربه در تربیت یزد
در جولای ۲۰۰۸، بعد از اختصاص مسئولیت سرمربیگری صبا به فیروز کریمی، گلمحمدی سرمربی تیم دسته یک تربیت یزد شد. او با شروع فصل ۰۹–۲۰۰۸ و با کسب سه پیروزی پیاپی، تیم راه خود را آغاز کرد؛ اما به پایان فصل در رده پنجم گروه ب ایستاد و به لیگ برتر ایران صعود نیافت. در فصل بعد، گلمحمدی به عنوان سرمربی تربیت یزد ادامه داد و توانست تیم را به مقام سوم منتقل کند، اما با اختلاف یک امتیاز تا صعود، این هدف محقق نشد. در پایان فصل، او تصمیم به جدایی از سمت سرمربی تربیت یزد گرفت و به عنوان سرمربی تیم لیگ آزادگان، نساجی مازندران، منصوب شد.
تجربه در نساجی
در ژوئیه ۲۰۱۰، گلمحمدی به عنوان سرمربی تیم فوتبال نساجی مازندران منصوب شد. در لیگ آزادگان ۹۰–۱۳۸۹، تیم تحت او رتبه چهارم گروه ب را کسب کرد و موفق به صعود به لیگ برتر ایران نشد. باشگاه نساجی در ادامه، گلمحمدی را اخراج کرد.
تجربه در راهآهن
یحیی گلمحمدی یک فصل به عنوان مربی همراه با علی دایی و ژلیکو میاچ در باشگاه فوتبال راهآهن فعالیت کرد. او در پایان فصل از کادر مربیگری راهآهن جدا شد تا برای دومین بار به عنوان سرمربی تیم فوتبال صبای قم بازگردد.
بازگشت به صبای قم
در سال ۲۰۱۲، یحیی گلمحمدی برای دومین بار به عنوان سرمربی تیم فوتبال صبای قم معرفی شد. او پس از چهار سال به باشگاهی بازگشت که در آنجا مربیگری خود را آغاز کرده بود. گلمحمدی با این تیم قرارداد یک ساله امضا کرد.
تجربه در پرسپولیس
در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۹۱، یحیی گلمحمدی به عنوان سرمربی تازه تیم فوتبال پرسپولیس معرفی شد. او به عنوان جانشین مانوئل ژوزه فعالیت کرد و در ۲۰ بازی از نیمه دوم فصل، تیم را هدایت کرد. تنها در دو دیدار بازنده شد و یکی از آنها در فینال جام حذفی ایران ۱۳۹۲ بود. با وجود انتقادات پیش آمده، گلمحمدی تصمیم به جدایی از پرسپولیس گرفت و در نامهای به مدیرعامل باشگاه دلایل این تصمیم را توضیح داد.
“من در این شرایط حساس و سرنوشت ساز دوست ندارم عاملی باشم که باعث اتلاف وقت شود و پرسپولیس فرصتهای لازم را برای انتخاب سرمربی و بازیکنان فصل بعد خود از دست بدهد برای من موفقیت پرسپولیس از همه چیز مهمتر است. در ادامه: از تمام پیشکسوتانی که بدون چشمداشتی از فرزند کوچک خود در این مدت فقط به خاطر پیراهن پرسپولیس حمایت کردند، تشکر میکنم.”
افتخارات یحیی گلمحمدی
افتخارات یحیی گلمحمدی به عنوان بازیکن:
قهرمانی در جام حذفی ایران (۱ بار) با تراکتور (۱۳۷۸)
افتخارات یحیی گلمحمدی به عنوان سرمربی:
قهرمانی در لیگ برتر ایران (۱۰ بار) با پرسپولیس (۱۳۹۵، ۱۳۹۷، ۱۳۹۹، ۱۴۰۰، ۱۴۰۱)، صبا باتری (۱۳۸۶) و تراکتور (۱۳۸۸)
قهرمانی در جام حذفی ایران (۴ بار) با پرسپولیس (۱۳۹۵، ۱۳۹۷، ۱۳۹۹، ۱۴۰۱) و تراکتور (۱۳۸۸)
قهرمانی در سوپرجام ایران (۲ بار) با پرسپولیس (۱۳۹۶، ۱۴۰۱)
نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا (۱ بار) با پرسپولیس (۱۴۰۰)
افتخارات فردی یحیی گلمحمدی:
بهترین مربی فصل لیگ برتر ایران (۶ بار) (۱۳۹۵، ۱۳۹۷، ۱۳۹۹، ۱۴۰۰، ۱۴۰۱)
بهترین مربی سال فوتبال ایران (۱ بار) (۱۳۹۹)
بهترین مربی جام حذفی ایران (۱ بار) (۱۳۹۷)
بهترین مربی سوپرجام ایران (۱ بار) (۱۳۹۶)
ارسال دیدگاه