بیوگرافی اسحاق نیوتن باهوش ترین فرد در دنیا

سه‌شنبه 1 شهریور 1401 بیوگرافی
اسحاق نیوتن

 

اسحاق نیوتن را یکی از مهم ترین دانشمندان تاریخ می دانند. حتی آلبرت انیشتین گفت که آیزاک نیوتن باهوش ترین فردی بود که تا به حال زندگی کرده است. نیوتن در طول زندگی خود نظریه گرانش، قوانین حرکت (که پایه و اساس فیزیک شد) را توسعه داد، نوع جدیدی از ریاضیات به نام حساب دیفرانسیل و انتگرال، و پیشرفت هایی در زمینه اپتیک مانند تلسکوپ بازتابی ایجاد کرد.

چکیده ای از بیوگرافی اسحاق نیوتن

نام:سِر آیزاک نیوتُن

متولد: 4 ژانویه 1643 در وولستورپ انگلستان

شغل: دانشمند، ریاضیدان و ستاره شناس

درگذشت: 31 مارس 1727 در لندن، انگلستان
بهترین شناخته شده برای: تعریف سه قانون حرکت و گرانش جهانی

 

اسحاق نیوتن کیست:

سِر آیزاک نیوتُن ریاضی‌دان، فیزیک‌دان، اخترشناس، متخصص الهیات و نویسنده به عنوان یکی از مؤثرترین دانشمندان کل تاریخ و یک شخصیت کلیدی در انقلاب علمی شناخته می‌شود.

 

اسحاق نیوتن در چه سالی به دنیا آمد

اسحاق نیوتن در 4 ژانویه 1643 در وولستورپ، انگلستان به دنیا آمد.

 

خانواده اسحاق نیوتن

پدرش، کشاورز که اسحاق نیوتن نیز نام داشت، سه ماه قبل از تولدش فوت کرده بود. مادرش زمانی که اسحاق سه ساله بود دوباره ازدواج کرد و اسحاق جوان را زیر نظر پدربزرگ و مادربزرگش سپرد.

پدر ایزاک نیوتن مردی بوده است ضعیف با رفتار غیرعادی زودرنج و عصبی مزاج. مادرش هاناآیساک زنی بود مقتصد، خانه داری بود صاحب کفایت و صنعتگری با لیاقت.

همچنین بخوانید: بیوگرافی آلبرت انیشتین

تحصیلات اسحاق نیوتن

ایزاک که ذاتاً ظریف است ترجیح می دهد با دختران بازی کند. عمویش دیری نمی‌کشد که می‌فهمد او را برای کار میدانی کوتاه نمی‌کنند و به همین دلیل او را به مدرسه می‌فرستند. آیزاک که از مهارت دستی و هوش فوق العاده برخوردار است، روابط دشواری با سایر دانش آموزان برقرار می کند. این ویژگی زندگی نیوتن خواهد بود.

اسحاق بیشتر به تنهایی بزرگ شد. او تا پایان عمر ترجیح می‌دهد تنها با تمرکز بر نویسندگی و تحصیلش کار کند و زندگی کند.

 

کالج و شغل اسحاق نیوتن

در سال 1661، آیزاک شروع به تحصیل در کالج در کمبریج کرد. او بیشتر عمر خود را در کمبریج سپری کرد و استاد ریاضیات و عضو انجمن سلطنتی (گروهی از دانشمندان در انگلستان) شد. او در نهایت به عنوان نماینده دانشگاه کمبریج به عنوان نماینده مجلس انتخاب شد.

آیزاک مجبور شد از سال 1665 تا 1667 کمبریج را به دلیل طاعون بزرگ ترک کند. او این دو سال را در مطالعه و انزوا در خانه‌اش در Woolsthorpe گذراند و نظریه‌های خود را در مورد حساب دیفرانسیل و انتگرال، گرانش و قوانین حرکت توسعه داد.

در سال 1696 نیوتن سرپرست ضرابخانه سلطنتی لندن شد. او وظایف خود را جدی گرفت و برای رهایی از فساد و همچنین اصلاح واحد پول انگلیس تلاش کرد. او در سال 1703 به عنوان رئیس انجمن سلطنتی انتخاب شد و در سال 1705 توسط ملکه آن لقب شوالیه دریافت کرد.

 

اسحاق نیوتن

اسحاق نیوتن

 کتاب پرینکیپیا یا پرینسیپیا نیوتن

او در  سال ۱۶۸۷ میلادی سه شاهکار «اصول ریاضی فلسفه طبیعی»را نوشت. مهمترین اثر خود را به نام Philosophiae Naturalis Principia Mathematica (به معنای اصول ریاضی فلسفه طبیعی) منتشر کرد. او در این اثر سه قانون حرکت و همچنین قانون گرانش جهانی را تشریح کرد.

این اثر به عنوان یکی از مهمترین آثار تاریخ علم ثبت خواهد شد. این نه تنها نظریه گرانش را معرفی کرد، بلکه اصول فیزیک مدرن را نیز تعریف کرد.

 

قوانین نیوتن در حرکت اجسام

در بخش دیگری از پرینسیپیا، نیوتن چگونگی حرکت اجسام را با سه قانون توصیف کرده‌است. این قوانین آن‌قدر همه‌فهم و آشکارند که امروزه کسی گمان نمی‌برد نیازی به کشف‌شدن داشته‌باشند. با این حال نیوتن نخستین کسی بود که با نبوغ خود به آن‌ها پی‌برد و چیستان حرکت جسم را حل کرد.

  • قانون اول نیوتن (قانون لَختی): هر جسم در سکون یا حرکت یکنواخت در راستای خط مستقیم، به همان حالت می‌ماند مگر در اثر نیروهای بیرونی ناچار به تغییر آن حالت شود.
  • قانون دوم نیوتن (رابطهٔ نیرو و شتاب): کل نیروی وارد بر یک جسم برابر است با حاصل‌ضرب جرم آن جسم در شتاب آن.
  • قانون سوم نیوتن (قانون کنش و واکنش): هرگاه جسمی به جسمی دیگر نیرو وارد کند جسم دوم نیز نیرویی به همان اندازه (مقدار) ولی در خلاف جهت بر جسم اوّل وارد می‌کند.

مجموعهٔ قوانین سه‌گانهٔ حرکت و قانون گرانش عمومی، اساس فناوری مدرن هستند و با پیدایش فرضیه‌های تازه‌تر از اهمیت آن‌ها کاسته نشده‌است.

 

همچنین بخوانید:بیوگرافی نیکولا تسلا نابغه فیزیک و جهان الکترونیک

 

اسحاق نیوتن

اسحاق نیوتن

اکتشافات علمی اسحاق نیوتن

اسحاق نیوتن در طول زندگی حرفه ای خود اکتشافات و اختراعات علمی بسیاری انجام داد. در اینجا لیستی از مهمترین و معروف ترین آنها آورده شده است.

گرانش – نیوتن احتمالاً به دلیل کشف گرانش مشهور است. نظریه او در مورد گرانش که در Principia بیان شده است به توضیح حرکت سیارات و خورشید کمک کرد. این نظریه امروزه به عنوان قانون گرانش جهانی نیوتن شناخته می شود.

قوانین حرکت – قوانین حرکت نیوتن سه قانون اساسی فیزیک بودند که پایه و اساس مکانیک کلاسیک را بنا نهادند.

حساب دیفرانسیل و انتگرال – نیوتن نوع کاملا جدیدی از ریاضیات را اختراع کرد که او آن را “شار” نامید. امروزه ما به این حساب ریاضی می گوییم و نوع مهمی از ریاضی است که در مهندسی و علوم پیشرفته استفاده می شود.

تلسکوپ بازتابی – در سال 1668 نیوتن تلسکوپ بازتابی را اختراع کرد. این نوع تلسکوپ از آینه برای بازتاب نور و تشکیل تصویر استفاده می کند. تقریباً تمام تلسکوپ‌های اصلی که امروزه در نجوم استفاده می‌شوند، تلسکوپ‌های بازتابی هستند.

 

مرگ اسحاق نیوتن

نیوتن در 31 مارس 1727 در سن 84 در لندن، انگلستان درگذشت.پیکر وی را در کلیسای وست مینیستر به خاک سپردند. او نخستین دانشمندی بود که به این افتخار رسید.

امروزه او را در کنار بزرگانی چون آلبرت انیشتین، ارسطو و گالیله یکی از تاثیرگذارترین دانشمندان تمام دوران ها می دانند.

اسحاق نیوتن

اسحاق نیوتن

حقایق جالب در مورد اسحاق نیوتن

او در سال 1705 توسط ملکه آن شوالیه شد.

او بسیاری از فیلسوفان و ستاره شناسان کلاسیک مانند ارسطو، کوپرنیک، یوهانس کپلر، رنه دکارت و گالیله را مطالعه کرد.
افسانه ها حاکی از آن است که نیوتن با دیدن سیبی که از درختی در مزرعه اش سقوط کرد، الهام گرفت.

او افکار خود را به اصرار دوست (و ستاره شناس مشهور) خود ادموند هالی در Principia نوشت. هالی حتی هزینه انتشار کتاب را نیز پرداخت کرده است.

او یک بار در مورد کار خود گفت: “اگر من بیشتر از دیگران دیده‌ام، با ایستادن بر شانه‌های غول‌ها است.”

انتظار نمی رفت که آیزاک نیوتن در کودکی زنده بماند؛ زیرا او 11 تا 15 هفته زودتر به دنیا آمده بود.

وی در سال 1669 استاد ریاضیات لوکازایی در کمبریج لقب گرفت.

به عنوان استاد کمبریج، سخنرانی های نیوتن بسیار ضعیف بود.

آیزاک نیوتن در سال 1689 به عنوان نماینده کمبریج به پارلمان انتخاب شد.

در سال 1696 به عنوان سرپرست ضرابخانه سلطنتی منصوب شد. نیوتن سه سال بعد استاد ضرابخانه شد و در واقع پوند انگلیس را از استاندارد استرلینگ به طلا تغییر داد.

در اواخر زندگی، دچار یک شکست عصبی شد و به انجام رفتارهای خارج از هنجار معروف بود.

او علاقه زیادی به کیمیاگری داشت و تلاش های زیادی در این راستا انجام داد و هدفش یافتن سنگ فلسفه بود، ماده ای که گفته می شود می تواند فلزات معمولی مانند سرب و آهن را به طلا تبدیل کند.

آیزاک نیوتن در میان دیگر پروژه های تحقیقاتی خود، کتاب مقدس را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و تلاش کرد پیام های مخفی در مورد نحوه کار جهان پیدا کند.

آیزاک نیوتن در سن 84 سالگی در 20 مارس 1727 و پیکرش در ابی وست مینستر، محل استراحت پادشاهان انگلیس و همچنین افراد غیر سلطنتی برجسته ای مانند چارلز داروین، چارلز دیکنز و دیوید لیوینگستون به خاک سپرده شد.

همچنین بخوانید:بیوگرافی ماری کوری دانشمند مشهور فیزیک و شیمی

بیوگرافی آلبرت انیشتین

بیوگرافی آلبرت انیشتین

بیوگرافی ماری کوری

بیوگرافی ماری کوری دانشمند مشهور فیزیک و شیمی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا