آموزش باریستا
میتوان با اطمینان کامل گفت که باریستا در میزان موفقیت یک کافه و کافی شاپ نقش مهم و تعیین کننده ای دارد به طوری که یک باریستای آماتور و غیر حرفه ای میتواند در مدت زمان اندکی باعث از دست دادن مشتریان چند ساله شود و همچنین یک باریستا کار بلد باعث جذب مشتریان بیشتر خواهد شد. بنابراین امروزه که علاقه افراد به کافه رفتن بیشتر شده است، باید تمرکز بیشتری بر روی آموزش باریستا یا باریستایی و آموزش کافی شاپ شود. به همین منظور در این جا تلاش داریم تا نکات مهم این آموزشها را در اختیار شما قرار دهیم.
موارد ارائه شده در آموزش باریستا
مواردی که در آموزش باریستا ارائه میشود
سوال خیلی از افراد این است که آموزش باریستا شامل چه مواردی می شود؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است چند مورد از آموزش های مورد نیاز یک باریستا که در دوره های آموزشی ارائه میشود را برای شما شرح دهیم.
این موارد به شرح زیر است:
- بالا بردن دانش شناخت انواع قهوه: همانطور که میدانید یک باریستا مسئول تهیه نوشیدنیهای گرم و سرد میباشد. که پر طرفدارترین آنها بر پایه قهوه است بنابراین اگر یک باریستا توانایی شناسایی قهوههای مختلف را نداشته باشد طبیعتا نمیتواند یک نوشیدنی عالی را به مشتری ارائه دهد. به همین خاطر یکی از موارد مهمی که در دورههای آموزشی به هنرجویان ارائه میشود در جهت بالا بردن اطلاعات باریستا از انواع قهوه است. تا آنها بتوانند قهوههای باکیفیت را تشخیص داده و آن را به یک نوشیدنی عالی تبدیل و به مشتری عرضه کنند.
- آموزش نوشیدنی های ترکیبی و اصول آن: شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که خاطره یک نوشیدنی ترکیبی در کافه همیشه در ذهنتان ماندگار شده باشد. اما باید توجه داشته باشید که این نوشیدنیهای ترکیبی طبق اصول خاصی انجام میشود و این اصول در دورههای آموزش باریستا به طور کامل یاد داده میشود زیرا در غیر این صورت اگر یک نوشیدنی ترکییبی بدون در نظر گرفتن اصول آن تهیه شود ممکن است فاجعه به بار آورد و مشتری را برای همیشه فراری دهد.
- یادگیری مهارت های عملی و تکنیکی: بخشی از مراحل آماده سازی نوشیدنی مربوط به فراگیری مهارتهای تکنیکی است این مهارتها شامل یادگیری کار با دستگاههای مختلف قهوه ساز و… می باشد تا باریستا بتواند از این دستگاهها به خوبی استفاده کرده و آنها را به بهترین نحو نگهداری کند. علاوه بر آن هنگامی که با قهوههای جدید مواجه میشود، میبایست بتواند به بهترین شکل ممکن از آن یک نوشیدنی فوق العاده درست کند.
- یادگیری مهارت های ارتباط با مشتری: باریستا باید از مهارتهای اجتماعی مناسبی برخوردار باشد و بتواند با مشتری ارتباط برقرار کند. زیرا این امر در جذب مشتریان و میزان رضایت آنها تاثیر مستقیمی خواهد داشت. بنابراین باریستاهای تازه کاری که از این مهارت در حد پایینی برخوردار هستند بهتر است حتما در کلاس های آموزش باریستا شرکت کنند تا بتوانند با مشتریان تعامل داشته و نوشیدنی ها را مطابق میل آنها درست کنند.این امر به قدری مهم است که یکی از ویژگیهای مهم شغل باریستا به حساب میآید .بنابراین اگر این مهارت را ندارید و به کلاس هم نمیروید بهتر است شغل باریستا را برای همیشه فراموش کنید.
- آموزش مدیریت بهینه محیط کار: در دورههای آموزشی به باریستا آموزش داده میشود که محیط کار خود را در ساعات شلوغی کافه و زیاد بودن مشتریان مدیریت نماید. زیرا اگر در زمانهای شلوغ مدیریت محیط صورت نگیرد باعث معطلی بیش از حد مشتری و به تبع نارضایتی آنها خواهد شد. به همین خاطر این مورد نیز یکی از موارد مهم در دورههای آموزش باریستا محسوب میشود.
همانطور که موراد آموزش باریستا را مشاهده کردید، میشود به این نتیجه رسید که با توجه به سرو نوشیدنی های گرم و سرد در کافه و کافی شاپ و زیاد بودن طرفداران آنها، باریستا هر کافه و کافی شاپی میبایست یک دوره آموزشی کامل را بگذراند تا یک کافه معمولی به کافه کاملا حرفه ای و محبوب تبدیل کند.
البته قبل از آن اگر کسانی که تازه کافه و کافی شاپ خود را افتتاح نموده اند یک دوره آموزش کافه که توضیحات و اهمیت آن در این لینک قابل مشاهده است را بگذرانند، پی میبرند که آموزش باریستا به چه اندازه برای کافه حیاتی و مهم است.
نحوه برگزاری دوره های آموزش باریستا
نحوه برگزاری دوره های آموزش باریستا
دورههای آموزش باریستا به دلیل نیاز به آموزشهای عملی آن مانند کار با دستگاه و لزوم نظارت بر کار آنها توسط مدرس، میبایست حتما به صورت حضوری در یک مکان مجهز برگزار شود. البته در شرایط همه گیری بیماری کرونا قدری شرایط سخت تر شده است. به همین خاطر تعداد افرادی که در یک دوره به طور همزمان آموزش میبینند کاهش یافته و معمولا دو تا سه نفر در هر تایم میتوانند در کلاس شرکت داشته باشند، تا پروتکلهای بهداشتی کاملا رعایت شود.
افرادی که مایل به دریافت این آموزشها به صورت کاملا حرفه ای میباشند برای آن که بتوانند از نحوه و تاریخ برگزاری کلاسهای آموزشی آکادمی کافه ژینو به طور دقیق اطلاعات به دست آورند میتوانند به دو روش عمل کنند:
- مراجعه حضوری: شما میتوانید به آکادمی معتبر و شناخته ژینو کافه به طور حضوری جهت آگاهی از تایم و ساعت کلاسهای آموزشی مراجعه نمایید.
- مراجعه غیر حضوری: به دلیل شرایط بحرانی کنونی بهتر است از مراجعه حضوری برای پرسش دوری کنید و به جای آن به طور غیر حضوری و آنلاین از طریق مراجعه به سایت jinocafe به طور کامل از ساعات اطلاعات مربوط به نحوه برگزاری کلاسها اطلاع پیدا کنید.
آکادمی کافه ژینو همواره سعی داشته است کلاس های آموزش باریستا را در محیطی کاملا حرفه ای زیر نظر بهترین و با تجربه ترین اساتید برگزار کند به همین خاطر اگر به دنبال یک مرکز معتبر و فوق حرفه ای برای فراگیری این آموزشات به طور اصولی هستید، آکادمی کافه ژینو میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد. زیرا علاوه بر ویژگیهای گفته شده بعد از اتمام هر دوره آموزشی به شما یک مدرک معتبر در آن زمینه ارائه خواهد داد.
تفاوت ها بعد از گذراندن دوره های آموزش باریستا
تفاوت ها بعد از گذراندن دورههای آموزش باریستا
افراد هنگامی که به آکادمی آموزشی ژینو برای آموزش باریستا مراجعه مینمایند یا به طور کل هیچ گونه مهارتی در زمینه شغل باریستا ندارند و میخواهند همه چیز را به اصطلاح از صفر شروع کنند. و یا اطلاعات اندک و یا اشتباهی در مورد آن دارند که در هر صورت بعد از گذراندن دوره های آموزش باریستا با یک تفاوت عمده رو به خواهند شد. که در این قسمت میخواهیم به چند نمونه از اثر بخشی این دوره ها و تفاوتهای به وجود آمده اشاره نماییم.
- شناسایی انواع قهوه و کیفیت آنها: در انتهای دوره به راحتی تشخیص انواع قهوه و کیفیت آن به سادگی امکان پذیر است این ویژگی به باریستا کمک میکند تا از خرید و استفاده قهوههای بی کیفیت که باعث نارضایتی در مشتری میشود دوری کند.
- به روز شدن اطلاعات در مورد سلیقه افراد: در این دورهها مدرسان با تجربه به شما میگویند که امروزه ذائقه افراد و علایق آنها به چه سمتی است. شما میبایست هر نوشیدنی را تهیه کنید تا مشتریان از خوردن آن لذت ببرند البته گاهی یک مشتری با سلیقه متفاوت نیز ممکن است پیدا شود و به شما بگوید دوست دارد نوشیدنی مورد نظرش به چه صورت باشد. در این مواقع باید با دقت به حرف های مشتری دقت کرد و مطابق سلیقه او نوشیدنی را آماده ساخت.
- افزایش خلاقیت و ابتکار عمل: در کلاسهای آموزش باریستا به دلیل آنکه با سبکهای مختلف تهیه و دیزاین نوشیدنیهای متفاوت آشنا میشوید، بعد از اتمام دوره خلاقیت و ابتکار آنها در تهیه نوشیدنیهای گرم و سرد به طور ناخودآگاه افزایش پیدا میکند که این موضوع یک مزیت بزرگ برای باریستای حرفه ای به حساب میآید.
- افزایش سرعت و دقت در کار: آموزش باریستا از همه جوانب هنر جو را تقویت میکند، یکی از جنبههای آن افزایش دقت و سرعت عمل در کار است .زیرا همانگونه که در قسمتهای قبل نیز به آن اشاره شد سرعت عمل و دقت در زمانهای شلوغ بودن کافه امری بسیار مهم است.
- رعایت نکات بهداشتی در هنگام کار: مشتریان کافیست یک بار عدم رعایت بهداشت لازم باریستا را مشاهده کنند، این امر منجر به بدنامی کافه در مدت زمان کوتاهی خواهد شد. بنابراین یکی تفاوتهای به وجود آمده در هنر جو یادگیری چگونگی رعایت بهداشت در زمانهای سرو نوشیدنی خواهد بود.
- از تفاوتهای دیگر به اختصار می شود به توانایی منو نویسی، تسلط بر منو، مدیریت زمان، توانایی اولویت سفارش و…. نام برد.
آموزش باریستا آکادمی ژینو
همانطور که دیدید بعد از گذراندن دوره آموزش باریستا در آکادمی آموزشی ژینو، فرد هنر جو با تفاوت های عمده به وجود آمده در خود آماده انجام کار در حرفه ای ترین کافهها خواهد بود. دوره های آکادمی ژینو عبارتند از: دوره کامل کافی شاپ ، دوره بروئینگ بار ( قهوه دمی ) ، دوره بار قهوه ، دوره بار سرد ، دوره لته آرت . شما نیز اگر میخواهید به این حرفه وارد شوید و یا مهارتهای خود را افزایش دهید بهتر است هر چه سریع تر نسبت به ثبت نام در کلاسهای آموزشی این آکادمی با هدایت آقای مهرداد آذریار در سایت آنها به آدرس https://jinocafe.ir اقدام کنید.
ارسال دیدگاه