قلمه زدن و نگهداری وطرز کاشت گل پریوش

شنبه 27 شهریور 1400 خانه داری
گل پریوش

گل پریوش

خاك لومی، آبیاری مرتب، كود مایع و دمای بین 21 تا 25 درجه سانتی‌گراد از شرایط نگهداری گل پریوش است. تکثیر گل پریوش از طریق کاشت بذر، نشاء و قلمه‌ زدن امکانپذیر است. در شرایط ایده‌آل 12 تا 14 هفته بعد از کاشت گل پریوش، گیاه گل می‌دهد.

گل پریوش که با نام‌های پروانش و گل تلگرافی نیز شناخته می‌شود از خانواده خرزهره است و علاوه بر خواص درمانی متعددی که دارد، به دلیل زیبایی فوق العاده و کاشت و نگهداری ساده‌اش، کاشت آن در گلدان و فضای سبز رایج است. این گل زیبا نسبت به خشکی و دمای بالای تابستان بسیار مقاوم بوده و به رشد خود ادامه می‌دهد. در این بخش از ستاره شما را با  نحوه کاشت و شرایط نگهداری گل پریوش آشنا می‌کنیم.

نحوه کاشت و  تکثیر گل پریوش

تکثیر گیاه پریوش از طریق کاشت بذر، نشاء‌کاری و قلمه زدن صورت می‌گیرد. بهترین روش ازدیاد این گیاه کاشت بذر است. البته چنانچه شما قصد دارید کاشت گل پریوش را در آپارتمان انجام دهید، پیشنهاد می‌کنیم نشاء‌های آماده را از گلخانه‌ها و فروشگاه‌های گل و گیاه تهیه کنید تا گیاه شما زودتر به گل رفته و کمتر دچار تنش شود. مراحل کاشت پریوش به شرح زیر می‌باشد:
  1. بذر گیاه را از مکان‌های مطمئن تهیه کنید تا از قوه نامیه مناسب برخوردار باشد.
  2. ابتدا بذر گیاه را در سینی یا گلدان کوچکی حاوی کوکوپیت و پیت ماس و در لایه سطحی خاک در عمق 6 میلیمتری بکارید.بذر گل پریوش
  3. در طول زمان جوانه‌زنی گیاه به آب فراوان نیاز دارد. پس دقت کنید سطح خاک همواره مرطوب باشد. همچنین گلدان را در محل گرم با دمای 24 تا 25 درجه سانتیگراد و در برابر نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید.
  4. برای افزایش سرعت جوانه‌زنی پیشنهاد می‌کنیم روی سینی نشاء یا گلدان را با پلاستیک شفاف بپوشانید و چند سوراخ برای تهویه هوا ایجاد کنید تا شرایط گلخانه‌ای برای گیاه فراهم شود.
  5. در شرایط مناسب 3 تا 5 روز طول می‌کشد تا جوانه‌های گیاه ظاهر شود.
  6. بعداز اینکه جوانه‌های گیاه مورد نظر به حدود ۵ تا ۸ سانتیمتر رسیدند، آنها را از خزانه درآورده و به گلدان اصلی یا فضای باز انتقال دهید.
  7. در شرایط ایده‌آل و نور کافی 12-14 هفته زمان برای گلدهی لازم است.

.

طرز کاشت گل پریوش

شرایط نگهداری گل پریوش

خاک : مناسب ترین خاک برای کاشت و نگهداری گل پریوش خاک لومی است. همچنین مخلوطی از خاک حاصلخیز باغچه، خاکبرگ پوسیده، ماسه و کود دامی پوسیده برای این گیاه مناسب است.
آبیاری : این گیاه به آبیاری منظم و متوسط نیاز دارد و بهترین زمان برای آب دادن به گیاه زمانی است که سطح خاک در فاصله بین دو آبیاری خشک شود. توجه داشته باشید، گل پریوش به آبیاری زیاد حساس است و این کار باعث کاهش گلدهی می‌شود.
دما : گل پریوش محدوده دمایی بین 10 تا 35 درجه سانتی‌گراد را به خوب تحمل میکند. بهترین دما برای کاشت و نگهداری گل پریوش، دمای 21 تا 25 درجه سانتی‌‌گراد است.
نور : پرویش جزو گیاهان آفتاب دوست است و روزانه به حداقل 6 ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارد.
کوددهی : در زمان گدهی و رشد و نمو گیاه می‌توان گیاه را با کود شیمیایی کامل یا کود مایع تغذیه نمود.

خواص گل پریوش چیست؟

قسمت مورد استفاده این گیاه، همه بخش‌های گیاه به ویژه برگ‌های آن است که می‌توان آنها را در هر فصلی  چید و در مجاورت گرما خشکاند و مورد استفاده قرار داد. برخی از خواص پریوش در طب سنتی به شرح زیر می‌باشد:
  • مالیدن برگ‌های تازه گیاه پریوش بر روی زخم باعث قطع خونریزی می‌شود، همچنین فرو بردن آن در بینی به درمان خون دماغ کمک می‌کند.
  • در طب سنتی از پماد برگ‌های کوبیده شده پریوش برای درمان بیماری بواسیر استفاده می‌شود.
  • چای گیاه پریوش برای درمان خونریزی‌های شدید ماهانه خانم‌ها و همچنین خونریزی لثه تجویز می‌شود.
  • یکی دیگر از خواص گل پریوش اثر بازکنندگی مجاری عروقی است.
  • در آفریقا از گیاه پریوش برای درمان دیابت استفاده می‌شود.
  • گل پروانش در طب سنتی به عنوان مسکن شناخته می‌شود و برای رفع نگرانی‌های عصبی مفید است.
  • این گیاه در درمان کم خونی مفید است و مصرف آن به همراه داروهای آهن‌دار توصیه می‌شود.
  • ترکیبات موجود در این گیاه از رشد سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌کند و به عنوان اکسیژن‌ دهنده قوی در بدن عمل می‌کند. جالب است بدانید امروزه از وین کریستین استخراج شده از این گیاه در درمان سرطان خون استفاده می‌شود و برای تهیه یک گرم از این ماده، به 500 کیلوگرم گیاه نیاز است.
  • از گل پریوش به صورت استعال موضعی نیز استفاده می‌شود. استعمال خارجی جوشانده این گیاه به صورت لوسیون برای درمان زخم‌های باز و بسته، به صورت غرغره کردن در رفع آنژین و ورم لوزه‌ها و به صورت تنقیه برای درمان زخم‌های روده و دیسانتری (نوعی بیماری التهابی روده که با اسهال، وجود خون و موکوس در مدفوع، تب و درد شکم همراه است) مصرف می‌شود.

 

نقشه بافت مدل برگی

نحوه بافت مدل برگی مناسب برای بافت ژاکت دخترانه

tofale gahve

تفاله قهوه / استفاده های جالب از تفاله قهوه در خانه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا