نخود پلو / طرز تهیه نخود پلو ( نخود فرنگی)با مرغ و شوید

سه‌شنبه 24 خرداد 1401 آشپزی
nokhod pilo

 

نخود پلو  پلو مخلوط خوشمزه و مقوی است که با مرغ نگینی خرد شده یا ریش ریش تهیه می شود. این پلوی خوشمزه با نخود فرنگی تازه یا کنسروی تهیه می شود.  در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه نخود پلو با مرغ  با ما همراه باشیدو همچنین طرز تهیه  نخود پلوی بندری ( گوبولی پلو) را مشاهده کنید

مواد لازم برای تهیه نخود پلو

  • نخود فرنگی: 1 پیمانه 
  • برنج: 3 پیمانه
  • سینه مرغ : 1 عدد
  • پیاز: 3 عدد
  • شوید خشک: 4 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی: 4 قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین: 1 تکه
  • نمک: 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری
  • زرشک: 3 قاشق غذاخوری به دلخواه
  • زغفران دم شده به میزان دلخواه
نخود پلو

نخود پلو

 طرز تهیه نخود پلو با مرغ

  1.  برای پخت نخود پلو ابتدا سینه مرغ را آبپز کنید.  به این صورت سینه مرغ را آبپز کنید تا بوی آن گرفته شود.  یک قابلمه مناسب  بردارید و سینه مرغ و  یک پیاز 4 قاچ شده و نمک و فلفل و چوب دارچین و زرد چوبه را در آن بریزید و آبجوش به آنها اضافه کنید تا روی مرغ را بگیرد و شعله را روشن کنید و اجازه دهید تا  سینه مرغ بپزد و آب مرغ جمع شود( می توانید از فلفل دلمه و هویج خرد شده هم استفاده کنید) .
  2. وقتی سینه مرغ پخت شده اجازه دهید خنک شود سپس نگینی خرد کنید یا ریش ریش کنید.
  3. برای تهیه نخود  پلو از نخود فرنگی تازه بلانچ شده یا نخود فرنگی کنسروی استفاده کنید.
  4. نکته : برای بلانچ کردن کردن نخود فرنگی در یک قابلمه  آب و  مقداری نمک و کمی آبلیمو  ریزید و اجازه دهید بجوشد سپس نخود فرنگی پوست گرفته را اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه بجوشد ( در قابلمه را نبندید) سپس آبکش کنید و بلافاصله نخود فرنگی را در آب و یخ  بریزید  پس از چند دقیقه آبکش کنید و روی پارچه بریزید تا آب آن گرفته شود و سپس فریز کنید.
  5. برنج را 2 تا 3 ساعت قبل خیس کنید.
  6.  یک قابلمه مناسب  برای پخت برنج بردارید و  مقداری آب در آن بریزید و به آب زرد چوبه و نمک اضافه کنیدو اجازه دهید روی شعله بجوشدسپس  مقداری نمک و زردچوبه به آب اضافه کنید و سپس برنج خیس شده را به آب جوش اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کمی بپزد سپس نخود فرنگی پخته شده را اضافه کنید و بعد برنج را آبکش کنید.
  7.  قابلمه را روی شعله قرار دهید وکف قابلمه مقداری روغن بریزید وقتی کف قابلمه داغ شد  ته دیگ را  سیب زمینی یا نان لواش قرار دهید.
  8. سپس برنج آبکش شده رو داخل قابلمه بریزید و لایه لایه برنج  شوید خشک بریزید و  کمی آب و روغن اضافه کنید و برنج را دم کنید.
  9. 2 تا  پیاز را  نگینی خرد کنید  و با مقداری روغن در تابه تفت دهید تا طلایی شود . سپس مرغ  ریش ریش شده رو اضافه کنیدو کمی تفت دهید سپس دو قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید .به دلخواه  سه قاشق غذاخوری زرشک شسته شده رابه مرغ اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید  و در آخر یک قاشق غذاخوری آبلیمو و مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید و بعد از 1 دقیقه از روی حرارت بردارید.
  10. وقتی که نخود فرنگی پلو دم کشید، برنج  را در دیس بکشید و با  مواد پخته شده تزیین کنید .
  11. شما می توانید  این مواد را بدون رب بین برنج  قرار دهید و  برنج را دم بزنید.
  12.  این نخود پلوی خوشمزه را با سالاد و سبزی میل کنید.

 

Robe albalo

رب آلبالو/ طرز تهیه رب آلبالو خوشرنگ و خوشمزه

ترشی انبه روغنی

طرز تهیه ترشی انبه روغنی خوشمزه( انبه زرد)

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا