فهرست مطالب:
1-مواد لازم برای تهیه نان گاتا گردویی
نان گاتا گردویی
نان گاتا یکی از نان های خوشمزه ارمنی است که میان وعده مقوی برای صبحانه و عصرانه است. با طرز تهیه تهیه نان گاتا با ما همراه باشید. در بخش آشپزی دایان طرز تهیه نان خوشمزه مزگین و نان پنیری با گردو و نان بازلاما و نان سیر خوشمزه را ببینید.
مواد لازم برای تهیه نان گاتا گردویی
- آرد سفید ۳۰۰ گرم
- روغن مایع ۲ قاشق غذا خوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- کره ۵۰ گرم
- ماست 1/2 پیمانه
- خمیر مایه فوری ۱/۲ قاشق غذا خوری
- بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
- وانیل 1/4 قاشق چای خوری
مواد میانی برای نان گاتا
1-شکر :۱/۲ پیمانه
2-گردو خرد شده: ۱ پیمانه
3-دارچین: ۱ قاشق چای خوری
4-کره :۷۰ گرم
5-آرد :۱/۲ پیمانه
طرز تهیه نان گاتا گردویی
- برای تهیه نان گاتا ابتدا کره را ذوب کرده در حدی که آب شود سپس تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و با همزن دستی خوب می زنیم. سپس روغن مایع و ماست را افزوده و دوباره با همزن می زنیم.
- در کاسه دیگر آرد و بیکینگ پودر مخلوط می کنیم و دو بار الک می کنیم تا سبک شود بعد از الک کردن آرد خمیر مایه فوری را به آرد اضافه می کنیم و به تدریج به مخلوط بالا اضافه می کنیم و با قاشق چوبی هم می زنیم تا جایی که خمیر جمع شود ولی زیاد آرد اضافه نکنید چرا که نان سفت می شود و چسبندگی خمیر را با ورز دادن می گیریم.
- سپس برای ۱۰ دقیقه خمیر راخوب ورز داده تا خمیر لطیفی بدست آید و خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار می دهیم و روی خمیر را با سلفون پوشانده و در جای گرم بمدت ۱ ساعت قرار می دهیم تا حجم خمیر دو برابر شود .
طرز تهیه مواد میانی
- داخل تابه کره ریخته تا کمی ذوب شود سپس آرد را اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خامی آرد از بین برود ولی تغییر رنگ ندهد سپس گردو های خرد شده را به همراه شکر و دارچین اضافه کرده ازروی حرارت بر میداریم تا خنک شود.
- پف خمیر را با ورز دادن می گیریم سپس خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و با وردنه به شکل گرد باز کنید. و در سینی فر چرب شده یا کاغذ روغنی انداخته شده قرار می دهیم از مواد میانی در وسط آن گذاشته و خمیر دیگر را روی مواد گذاشته کناره های خمیر را با دست به جسبانده و با کمک یک استکان یا جسم فلزی روی خمیر را طرح می زنیم.
- می توانید برای خوش رنگ شدن نان روی نان را رومال کرد به این صورت که با یک عدد زرده تخم مرغ و کمی زعفران به کمک پرس روی نان را رومال کرد.
- سپس سینی فر را در فر از قبل گرم شده بمدت ۳۵ الی ۴۰ دقیقه تا زمانی که زیر نان ها طلایی شوند می پزیم و برای خوش رنگ تر شدن نان گاتا ۲ دقیقه گریل را روشن می کنیم سپس از فر خارج کرده. نان گاتا را به عنوان صبحانه یا عصرانه میل کنید.
ارسال دیدگاه