کیکهای اسفنجی جزو کیکهایی هستند که به سرعت آماده شده و در عین حال خوش طعم نیز هستند. طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی نیز راحت است و به سرعت نیز آماده میشود. این کیک را میتوانید با تزئینات متفاوتی در انواع جشنها و میهمانیها سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی شکلاتی
به منظور تهیه این کیک برای ۸ الی ۱۰ نفر، به یک و نیم الی دو ساعت زمان و مواد اولیهای که در ادامه ملاحظه میکنید، نیاز دارید.
مواد لازم | |
تخم مرغ | 8 عدد |
آرد سفید | 150 گرم |
پودر کاکائو | 50 گرم |
شکر | 150 گرم |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
چند نکته:
- اگر ترازوی آشپزخانه در دسترس ندارید، برای اندازه کردن آرد، شکر و پودر کاکائو از قاشق غذاخوری استفاده کنید. هر قاشق غذاخوری معادل ۲۵ گرم است.
- به جای آرد سفید از پودر کیک وانیلی نیز میتوانید استفاده کنید.
- پودر کاکائو و آرد را ابتدا جداگانه الک کنید تا در کیک گلوله نشود.
طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی
- زرده و سفیده تخم مرغها را از یکدیگر جدا کنید.
- وانیل و شکر را به زرده اضافه کرده و آنقدر بهم بزنید تا یک دست و سفید شوند.
- سفیده را آنقدر بهم بزنید که کاملا پف کند و از ظرف بیرون نریزد.
- اکنون سفیده را به زرده اضافه کنید.
- آرد را اضافه کرده و اندکی بهم بزنید.
- سپس پودر کاکائو را نیز به مواد اضافه کنید.
- به آرامی اندکی بهم بزنید تا مواد با یکدیگر مخلوط شوند.
- یک قالب مناسب را چرب کنید و مایه را از وسط قالب بریزید. توجه داشته باشید که چند سانتیمتر از قالب خالی بماند که هنگام پف کردن کیک، مایه از آن بیرون نریزد.
- به آرامی قالب را تکان دهید تا قطر مایه در تمام قالب یکسان شود.
- فر را از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و کیک را به مدت یک ساعت در فر قرار دهید.
- پس از آنکه کیک را از فر خارج کردید، اطراف آن را با یک چاقو از قالب جدا کنید و آن را در ظرف مناسبی برگردانید. ترجیحا از قالبهای نچسب استفاده نمایید تا کیک راحتتر از قالب خارج شود.
- هنگامی که کیک خنک شد، آن را از ارتفاع به دو الی سه قسمت تقسیم کنید و مابین هر لایه مقداری کرم شکلات بزنید. روی سطح کیک را نیز مقداری کرم شکلات پخش کنید. اکنون در صورت تمایل میتوانید کمی شکلات سفید را رنده کرده و روی سطح کیک پخش کنید.
طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی تا حد زیادی مشابه نوع ساده این کیک است، با این تفاوت که در اینجا از پودر کاکائو استفاده میشود
چند نکته:
- پس از اضافه کردن آرد، مایه کیک را زیاد بهم نزنید زیرا پف آن از بین خواهد رفت. سعی کنید با چنگال به آرامی بهم بزنید تا با مایه کیک مخلوط شود و از سریع بهم زدن اجتناب کنید.
- سفیده تخم مرغ باید کاملا پف کند و سفید شود، در غیر اینصورت کیک بافت لطیفی نخواهد داشت و حالت خمیری به خود میگیرد.
- برای اطمینان از پخته شدن کیک، یک چنگال در آن فرو کنید. اگر کیک به آن نچسبیده بود، پخته شده است، در غیر اینصورت میتوانید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دیگر نیز کیک را در فر قرار دهید.
- تا قبل از آنکه مدت زمان طبخ کیک به پایان نرسیده است، درب فر را باز نکنید.
- کیک را روی اولین پنجره فر از سمت پایین قرار دهید.
زمانی که کیک گرم است آن را از ارتفاع برش نزنید، زیرا بافت کیک هنوز به اسنجام کامل نرسیده و در هنگام برداشتن لایهها از هم باز خواهد شد؛ بنابراین کمی صبر کنید تا خنک شود و بعد به آرامی با یک چاقوی بزرگ و تیز اینکار را انجام دهید.
منبع:ستاره
ارسال دیدگاه