کلوچه خانگی از دو بخش خمیر و مایه میانی یا مغز آن تشکیل میشود. در طرز تهیه کلوچه، مهمترین بخش تهیه خمیر آن است تا این خوراکی لذیذ خشک نشود و طعم خوبی داشته باشد. در ادامه طرز تهیه این خوراکی و نکات مهم در طبخ آن شرح داده میشود.
مواد لازم برای تهیه کلوچه خانگی
مواد لازم برای تهیه کلوچه خانگی شامل مواد مورد نیاز برای خمیر و تزیین روی کلوچه و مواد اولیه برای درست کردن مایه میانی آن میشود. به منظور تهیه ۱۷ الی ۱۸ عدد کلوچه با چانه ۱۰۰ گرمی، به سه الی سه و نیم ساعتزمان و مواد اولیهای که در ادامه مشاهده میکنید، نیاز است.
مواد لازم | |
آرد سفید | یک کیلوگرم |
روغن مایع | 50 گرم |
روغن جامد | 40 گرم |
روغن صاف قنادی | 240 گرم |
آب | 400 میلی لیتر |
زعفران دم کرده و خاکشیر | به میزان لازم |
جوش شیرین | یک چهارم قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | یک هشتم قاشق چایخوری |
تخم مرغ | یک عدد |
خاک شیر یا کنجد | به میزان لازم |
.
مواد لازم برای مواد میانی کلوچه
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه مواد میانی یا مغز کلوچه به شرح زیر است.
مواد لازم | |
آرد سفید | 250 گرم |
روغن صاف قنادی | 45 گرم |
کره | 10 گرم |
روغن مایع | 15 گرم |
شکر دانه درشت | 250 گرم |
وانیل | یک هشتم قاشق چایخوری |
دارچین | یک قاشق سوپخوری |
پودر هل | نصف قاشق چایخوری |
چند نکته:
- حتما از شکر دانه درشت استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید مقداری گردوی آسیاب شده نیز به این مواد اضافه کنید.
طرز تهیه کلوچه خانگی
- جوش شیرین و بیکینگ پودر را به آرد اضافه کنید.
- وسط این مخلوط را گود کنید و روغن مایع، کرهای که به دمای محیط رسیده و روغن صاف قنادی را به آن اضافه کرده و بهم بزنید. ابتدا با چنگال و سپس با دست مواد را مخلوط کنید تا کره و روغن جذب آرد شود و خمیر کمی حالت پودری به خود بگیرد. برای این مرحله از میتوانید از همزن برقی نیز استفاده کنید.
- زعفران را به آب اضافه کنید.
- سپس آب و زعفران را به تدریج به خمیر اضافه کرده و بهم بزنید تا خمیر کاملا صاف و یک دست شود.
- درب ظرف حاوی خمیر را با سلفون بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید.
- در فاصلهای که خمیر استراحت میکند، مواد میانی کلوچه خانگی را آماده کنید. برای این منظور شکر را با روغنهایی که در جدول مواد اولیه مغز کلوچه ذکر شد، مخلوط کنید و با همزمن برقی حدود ۲۰ دقیقه بزنید. توجه داشته باشد که مرتب مخلوط را چک کنید، زیرا شکر نباید حل شود، زیرا در اینصورت شکر هنگام پخت آب میاندازد و کلوچه خراب میشود.
- دارچین و وانیل را نیز به مواد اضافه کنید.
- در آخر نیز آرد را به مواد میانی بیفزایید.
- پس از آنکه خمیر ۲۰ دقیقه استراحت کرد، چانههای ۱۰۰ گرمی از آن را جدا کنید. وزن استاندارد برای این نوع کلوچه ۱۰۰ گرم است، اما به دلخواه میتوانید مقدار کمتری نیز در نظر بگیرید. در هنگامی که چانهها را آماده میکنید، روی خمیر باید پوشیده باشد و هر بار مقداری از آن را بردارید.
- چانهها را به صورت دایرهای پهن کنید و حدود یک الی دو قاشق سوپخوری را وسط آن قرار داده و چانه را گرد کنید. مواد میانی نباید از خمیر بیرون بریزد.
- کف یک سینی فرا را چرب کنید و توپ هایی که از کلوچه درست کردهاید، در آن قرار دهید.
- پس از آنکه توپهای کلوچه پنج دقیقه در سینی استراحت کردند، مهر مخصوص را روی آنها قرار دهید و اندکی فشار دهید تا کلوچه پهن شود و طرح مهر روی آن بیفتد. در صورتی که مهر ندارید، با دست به آرامی آن را پهن کنید.
- مقداری زعفران دم کرده به تخم مرغ اضافه کنید و بهم بزنید تا یک دست شوند. سپس با قلمو مقداری از تخم مرغ و زعفران را روی کلوچهها بزنید و مقداری خاک شیر روی آن بپاشید.
- فر را ۳۰ دقیقه قبل با حرارت ۲۵۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و کلوچه خانگی را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در آن قرار دهید تا سطح کلوچهها طلایی شوند.
کلوچهها آماده هستند، صبر کنید تا حرارت خود را از دست بدهند، سپس آنها را سرو کنید.
منبع:ستاره
ارسال دیدگاه