حصبه چه بلایی بر سر ما می آورد و راه درمان دارد؟

یکشنبه 7 شهریور 1400 بازار
درمان حصبه

درمان بیماری حصبه

تب حصبه یک بیماری جدیست که می تواند زندگی فرد بیمار را تهدید کند. البته آنتی بیوتیک ها درمانی موثر برای درمان بیماری حصبه هستند. حصبه یک بیماری عفونی است که باعث تب شده و در مرحله دوم بیماری حصبه باعث بروز علائم شدیدی در سیستم گوارش می شود. این بیماری چند هفته طول می کشد و دوره نقاهت نیز بعد از بهبود طول خواهد کشید. برای دریافت اطلاعات بیشتر از درمان بیماری حصبه و خدمات پرستاری در منزل مثل تزریق سرم کیان نیز بهره مند شوید.

درمان حصبه

حصبه یا تب تیفوئید

میزان بروز حصبه در ایالات متحده آمریکا سالانه کمتر از ۴۰۰ مورد از این بیماری گزارش می‌ شود که اکثر موارد در افرادی که اخیراً به مکزیک و آمریکای جنوبی سفر کرده‌ اند، گزارش شده است. این بهبود، نتیجه بهداشت بهتر محیط است.

هندوستان، پاکستان و مصر نیز به عنوان مناطق پرخطر برای ابتلا به این بیماری شناخته شده‌ اند.

در سراسر جهان، بیماری حصبه بیش از ۲۱ میلیون نفر در سال را تحت تأثیر قرار می‌ دهد که حدود ۲۰۰۰۰۰ نفر از این بیماری جان خود را از دست می‌ دهند.

سرایت بیماری حصبه

میکروب بیماری تیفوئید از راه دهان وارد دستگاه گوارش شده و از آنجا به سایر نقاط بدن می‌رسد و نشانه‌های بیماری را پدیدار می‌سازد، میکروب باسیل از راه مدفوع به خارج راه می‌یابد مدفوع و صفرا در دوران استقرار بیماری آلوده می‌باشند. گاهی در ادرار و استفراغ بیماران نیز باسیل وجود دارد. بیشتر بیماران در دوران نقاهت هم عامل انتشار میکروب به‌شمار می‌روند. سرایت مستقیم: پرستاران و مراقبان بیماران از راه دستهای خود آلوده می‌گردند. آنهائی که لگن بیمار را برمی‌دارند یا لباس و ملحفه‌های وی را عوض می‌کنند و در معرض آلودگی مستقیم قرار دارند؛ بنابراین اگر کمال نظافت بعد از تماس با مریض رعایت شود آلودگی ناچیز خواهد شد. برخی از پزشکان حصبه را بیماری دستهای کثیف نامیده‌اند. سرایت غیرمستقیم: آب – بهترین منبع آلودگی را تشکیل می‌دهد و این مطلب درآلودگی‌های لوله‌های آب یک محله یا یک قنات و آلوده کردن تعداد زیادی از افراد با ثبات می‌رسد، گذشته از آب، مواد غذائی، شیر و سبزیجات و نرم‌تنان دریایی (صدفهاو میگوها و…) نیز ممکن است توسط آب آلوده گردند. پیش از این یخ غیربهداشتی یک عامل انتقال بیماری در ایران به‌شمار می‌رفت. آلودگی شیر، پنیر تازه توسط آب آلوده یا دستهای آلوده دیده شده‌است. سبزیجات، سبزیجاتی را که با کود انسانی می‌کارند احتمال آلودگی آن زیاد است. نرم‌تنان دریائی و صدف‌ها و میگو غیره یکی از منابع آلودگی در کشورهای اروپایی به‌شمار می‌آیند. صدفهائی که در مسیر پساب و رودخانه‌های کثیف قرار می‌گیرند آلوده می‌شوند. مگس هم عامل مهمی در پخش بیماری است. در آزمایشگاه‌ها افرادی که با کشت و مطالعات این میکروبها سروکار دارند ممکن است تصادفاً آلوده گردند، پزشکان بخش‌های عفونی هم بدلایل بالا بیشتر در معرض آلودگی می‌باشند. پودر گوشت، تخم مرغ و سایر مواد غذائی هم ممکن است عامل سرایت بیماری باشند.

دوره ﮐﻤﻮن : دوره ﮐﻤﻮن ﺑﯿﻤﺎری 1 – 3 ﻫﻔﺘﻪ اﺳﺖ.

اﻟﻒ) ﺣﺎﻣﻞ ﻣﺰﻣﻦ: ﻫﺮ ﮐﺲ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﺪت ﺑﯿﺶ از ﯾﮏ ﺳﺎل ﭘﺲ از اﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺑﯿﻤﺎری ﺑﺎﺳﯿﻞ ﺣﺼﺒﻪ دﻓﻊ ﻧﻤﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺣﺎﻣﻞ ﻣﺰﻣﻦ ﻃﺒﻘﻪ ﺑﻨﺪی ﻣﯽ ﺷﻮد. ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﻣﯽ ﺷﻮد ﮐﻪ ﺣﺎﻟﺖ ﻣﺰﻣﻦ در دو ﺗﺎ ﭘﻨﺞ درﺻﺪ ﺑﯿﻤﺎران ﺑﺮوز ﻧﻤﺎﯾﺪ.

ب ) ﺣﺎﻣﻞ ﻣﻮﻗﺖ: ﺣﺎﻣﻼن ﻣﻮﻗﺖ ﺑﻄﻮر ﻣﻌﻤﻮل ﺑﻪ ﻣﺪت ﯾﮏ ﺗﺎ دو ﻣﺎه ﻣﯿﮑﺮوب ﺣﺼﺒﻪ را دﻓﻊ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ و ﭘﺲ از آن ﻣﻘﺪار ﻣﯿﮑﺮوب ﻫﺎ ﺑﻪ ﺳﺮﻋﺖ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽ ﯾﺎﺑﺪ.

سرایت بیماری حصبه

داروهای درمان حصبه

این بیماری در اکثر موارد با مصرف آنتی بیوتیک خوب می شود. آنتی بیوتیک های مصرف شده در سال های اخیر معمولا کلرامفنیکل ، کوتریموکسازول و آمپی سیلین بوده و متأسفانه در سال های اخیر گروهی از میکروارگانیسم ها نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاومت پیدا کرده اند ،

طوری که دیگر با تجویز این آنتی بیوتیک ها بیمار بهبودی کامل پیدا نمی کند ، لذا از داروی جدیدی به نام سفتریاکسون و سیپروفلوکسازین و… استفاده می شود.

درمان بیماری حصبه در کودکان

بیماری حصبه یکی از بیماری های حادی است که عفونتی است و خون را عفونی می کند این بیماریباعث می شود تا تب در کودکان بروز کند اما درمان بیماری حصبه در کودکان یکی از راه هایبسیار خاص است که باید حتما برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید این بیماری علائم بسیار خاصیدارد که با شناخت آن ها و مراجعه زودهنگام به پزشک یم توان طیف درمانی آن را کوتاه تر کرد وبهبودی را سرعت بخشید .

  • والدین با بروز علائم در کودک سریعا نزد پزشک جهت معاینه مراجعه نمایند.
  • بعد از تشخیص پزشک جهت اطمینان بیشتر آزمایش خون و کشت نمونه ای از مدفوع و ادرار انجام میگیرد.
  • تجویز آنتی بیوتیک طبق دستور پزشک
  • در زمانی که بیماری حاد شود آنتی بیوتیک را درون رگ تزریق می کنند
  • مصرف مایعات فراوان و کافی در طول درمان

واکسن حصبه

واکسن خوراکی تیفوئید برای ایمن سازی فعال در کودکان بزرگتر از 6 سال در مقابل بیماری ناشی از باسیل Salmonella thyphi مصرف می شود. افراد در تماس با ناقلین تیفوئید ، کارکنان آزمایشگاه ، که معمولاً با Salmonella thyphi کار می کنند ، باید واکسینه شوند.

واکسن خوراکی تیفوئید حاوی باکتری های زنده و ضعیف شده Salmonella thyphi Ty21a می باشد. واکسن تیفوئید با ایجاد پاسخ ایمنی بدن بر علیه بیماری ناشی از Salmonella thyphi (نه بر علیه سایر سویه های باسیل) مصون می سازد.

ایمنی زایی : یک هفته بعد از آخرین نوبت در 70% موارد و برای حدود 5 سال مصونیت ایجاد می شود.

منع مصرف واکسن حصبه

اين واكسن براي بيماران مبتلا به تب، تيفوئيد يا ناقلين مزمن تيفوئيد، در صورت حساسيت نسبت به هر يك از اجزاءواكسن، در بيماريهاي حاد همراه با تب يا اختلالات حاد گوارشي ( اسهال و استفراغ طولاني) و نقص مادرزادي و اكتسابي سيستم ايمني نبايد مصرف شود.

عوارض جانبی واکسن حصبه

با مصرف اين واكسن تهوع، استفراغ، درد شكمي، سردرد، جوشهاي پوستي و كهير مشاهده مي شود.

واکسن حصبه

هشدار ها واکسن حصبه

اگر براي بيماران مبتلا به نقص شديد سيستم ايمني يا بيماران تحت درمان با داروهاي كاهنده سيستم ايمني استفاده شود، ممكن است پاسخ ايمني مطلوب ايجاد نشود.

توصیه های دارویی واکسن حصبه

1. همه افراد واكسينه شده به طور كامل مصون نمي شوند( در 30% افراد مصونيت كامل ايجاد نمي شود)و لذا افراد واكسينه شده بايد از تماس با افراد آلوده خودداري نمايند.

2. واكسن را بايد در دماي 8-2 درجه سانتيگراد نگهداري كرد. در صورت انجماد، قبل از مصرف بايد واكسن از حالت انجماد خارج شود. مقدار مصرف نشده واكسن را در بين فواصل مصرف بايد در يخچال نگهداري كرد

سیزن 14 بازی پابجی موبایل

چیت پابجی موبایل چیست؟

خدمات ساخت سوئیچ هیوندا و ساخت ریموت هیوندا

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا